Κατηγορίες

Γαστρονομία catalana: Τα κορυφαία εστιατόρια της Βαρκελώνης

Γαστρονομία catalana: Τα κορυφαία εστιατόρια της Βαρκελώνης
Ενώ, ο διάσημος σεφ ταξιδεύει ανά τον κόσμο για να ανακαλύψει νέες γευστικές εμπειρίες πριν επιστρέψει στην πατρίδα του για να δημιουργήσει ξανά, δεκάδες νέοι σεφ δημιουργούν στις κουζίνες της Βαρκελώνης, προκαλώντας το γαστρονομικό μας ενδιαφέρον με την πρωτοτυπία, τους συνδυασμούς, τα πιάτα και κυρίως με το ταλέντο τους. Δεν είναι τυχαίο ότι αυτή την στιγμή, η πόλη θεωρείται ένας από τους πιο ανερχόμενους γαστρονομικούς προορισμούς στο κόσμο. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια της καταλανικής πρωτεύουσας για να πάρετε μερικές γεύσεις από τη παραδοσιακή κουζίνα της και όχι μόνο.
 
Tapas 24
Ο Carles Abellan πέρασε 16 χρόνια στο El Bulli ενώ είναι επικεφαλής του Comerç24 αλλά και του Bravo24 στο W Hotel. Το Tapas 24 στην συνοικία Eixample στεγάζεται σε μικρό υπόγειο με όμορφο φωτισμό ενώ το διάσημο μενού του γράφεται σε καθρέφτες και μαυροπίνακες. Από τα πιο αγαπημένα πιάτα των ντόπιων είναι οι κροκέτες παστού μπακαλιάρου, ο πατσάς αλλά και το McFoie Burger, με πατέ με βοδινό και φουά γκρα σε τραγανό ψωμάκι (Carrer de la Diputació 269, L'Eixample, τηλ.: 0034 934 880977, www.carlesabellan.es, tapas από €2.50).


 


Dos Palillos

Kέρδισε το 2012, το πρώτο του αστέρι Michelin  για τον τρόπο που ο Albert Raurich συνδυάζει τα ισπανικά tapas με τις γεύσεις και τις πρακτικές από την Ασία. Φανταστείτε tappas με διάφορους καρπούς της θάλασσας, αλλά και ιαπωνικά μπέργκερ με θαλασσινά. Το δείπνο είναι κάπως ακριβό, αλλά το μεσημεριανό θα σας κοστίσει περίπου € 25 (Elisabets 9, www.dospalillos.com).



Moments
Φιλοξενείται σε έναν από τους ορόφους του Mandarin Oriental. Εδώ μαγειρεύει ένας από τους πιο ανερχόμενους ευρωπαίους σεφ, ο  Raül Balam, ο οποίος μέσα από τα πιάτα έχει καταφέρει να ανανεώσει τις πιο παραδοσιακές καταλανικές συνταγές. Δεν είναι τυχαία τα δυο αστέρια Michelin του για το 2013. (Passeig de Gràcia, 38-40, www.mandarinoriental.com).



Arola
Θα το βρείτε στο δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου Hotel Arts.  Αυτό που θα σας κερδίσει αρχικά εδώ την προσοχή είναι το εντυπωσιακά μοντέρνο design. Ιδιαίτερα, ο χώρος της ταράτσας έχει φανατικούς θαμώνες που έρχονται και για να χορέψουν πέρα από το να χορτάσουν με τις νοστιμιές που ετοιμάζει στη κουζίνα ο Καταλανός σεφ Sergi Arola. To μενού του αποτελείται από πολλά tapas, αλλά και πολλά κλασικά παραδοσιακά πιάτα. Μάλιστα εκτελεσμένα στην καλύτερη τους εκδοχή. Από ψαρικά, το λαβράκι είναι πάντα υπέροχο. Στη κάβα του θα βρείτε περισσότερα από 900 ετικέτες από κρασία. Marina 19-21, www.hotelartsbarcelona.com).



Passadís del Pep
Αγαπημένο και των ντόπιων. Το μενού εδώ αλλάζει καθημερινά και πρόκειται κυρίως για θαλασσινά. Ό, τι και να είναι όλα έχουν μόλις βγει από τα καϊκια. Για αυτό δοκιμάστε άφοβα τα μύδια, τις γαρίδες, τα καλαμάρια και το τραγανό γαύρο. Συνοδέψτε με cava την ντόπια σαμπάνια (Pla del Palau 2, www.passadis.com, από €12 το άτομο).


 
Can Vallès
Περπατάτε στην οδό Aragó δίπλα στο Rocafort, θα συναντήσετε αυτό το πολύ δημοφιλές εστιατόριο. Το πρώτο που θα πιστέψετε είναι πως πρόκειται για ακόμα ένα tapas bar. Θα έχετε κάνει όμως ένα μεγάλο λάθος. Μπορεί να μας εντυπωσιάσει ο μάλλον συμβατικός διάκοσμος, ότι μπαίνει στις κατσαρόλες όμως εδώ είναι εξαιρετικής ποιότητας. Από τα καλύτερα πιάτα του είναι τα: ρεβίθια με αστακό, τα κανελόνια με χοιρινό, ένας ντόπιος μεζές που σερβίρεται σε καυτή πέτρα και φυσικά οι ολόφρεσκιες σαλάτες του. Αν θελήσετε και επιδόρπιο το κέικ σοκολάτας που μοσχοβολά κανένα είναι υπέροχο (Aragó, 95, http://canvalles.es, από €20 το άτομο).



Tickets
Εδώ, ο αδερφός του Ferran Adria επανεφευρίσκει την τέχνη των tapas μέσα από ένα avant-garde, gourmet γαστρονομικό show. Ιδιαίτερη αναφορά στα εξαιρετικά, πρωτότυπα επιδόρπια, αλλά και στις προσιτές τιμές (Avinguda Parallel 164, http://ticketsbar.es).



Elche
Εδώ και μισό αιώνα αποτελεί σταθερή αξία στην περιοχή αφού σερβίρει εξαιρετική paella αλλά και πολύ καλά πιάτα θαλασσινών όπως σουπιές με μαύρο ρύζι και αγκινάρες ή ψητά καλαμαράκια. Μην χάσετε το σορμπέ με άγριες φράουλες, λευκή σοκολάτα και κανέλα. Vila i Vila 7, http://elcherestaurant.es, από € 18 το άτομο).


 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;