Κατηγορίες

Άμστερνταμ: 5 εστιατόρια gourmet ευτυχίας

Άμστερνταμ: 5 εστιατόρια gourmet ευτυχίας
H ολλανδική πρωτεύουσα έχει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες γαστρονομικές σκηνές της Ευρώπης. Στα εστιατόρια της μαγειρεύονται κουζίνες από όλο τον κόσμο. Θα βρείτε πιάτα πειραματικά, gourmet, αλλά και παραδοσιακά, χαρακτηριστικά της ντόπιας γαστρονομίας.

De Kas

To 2001 ο βραβευμένος με αστέρι Michelin σεφ Gert Jan Hageman αποφάσισε να ανοίξει το δικό του εστιατόριο. Τα πάντα εδώ είναι ιδιαίτερα: η τοποθεσία (σε ένα μεγάλο θερμοκήπιο, με γυάλινους τοίχους και οροφή), το εσωτερικό (ήσυχο, απλό, cozy) και το μενού (με πρώτες ύλες από τον κήπο του εστιατορίου). Τηλεφωνήστε εγκαίρως και ζητήστε να σας κρατήσουν το τραπέζι του σεφ στην κουζίνα (Kamerlingh Onneslaan 3, τηλ.: 0031 20 462 4562, www.restaurantdekas.nl).


 
Yamazato
Από το 2002 είναι το μοναδικό γιαπωνέζικο εστιατόριο στην Ευρώπη που έχει τιμηθεί με αστέρι Michelin. Βρίσκεται στο ισόγειο του Okura Hotel, ξενοδοχείου με διακόσμηση εμπνευσμένη από τον Ζεν Βουδισμό που παραπέμπει στα ξύλινα σπίτια του 15ου και 16ου αιώνα. Χαμογελαστές Γιαπωνέζες ντυμένες με παραδοσιακά κιμονό σερβίρουν πάνω από 50 πιάτα του Akira Oshima που συνδυάζουν θαλασσινά, κρέας και λαχανικά και αλλάζουν ανάλογα με την εποχή (Ferdinand Bolstraat 333, τηλ.: 0031 20 678 7450, www.yamazato.nl).


 
Vinkeles
Πρόκειται για το εστιατόριο του υπερμοντέρνου ξενοδοχείου Dylan με θέα στο κανάλι Keizersgracht. Το Νοέμβριο του 2009, βαθμολογήθηκε με ένα αστέρι Michelin χάρη στη σύγχρονη γαλλική κουζίνα με αποκλειστικά φρέσκα και εποχικά υλικά που χρησιμοποιεί ο chef Dennis Kuipers. Γλασαρισμένο φιλέτο χριστόψαρου με φρέσκες αντσούγιες, ριζότο, πράσα και απαλή σος σκόρδου ή σοταρισμένα εσκαλόπ με κολοκύθα, ψητά μανιτάρια porcini και τσουκνίδες είναι δυο από τις καλύτερες επιλογές των κυρίως (Keizersgracht 384, τηλ.: 0031 20 5302010, www.dylanamsterdam.com).





Haesje Claes

Άνοιξε το 1974 με ένα κτίριο και σήμερα αποτελείται από έξι ξεχωριστά κτίρια που συνδέονται μεταξύ τους με σκαλάκια και διαδρόμους. Τους εσωτερικούς χώρους κοσμούν πίνακες με εικόνες του ορφανοτροφείου Amsterdam Burgerweeshuis που ίδρυσε η Lady Heasje Cleas τον 16ο αιώνα. Η Πράσινη αίθουσα με εντυπωσιακούς πολυελαίους και βιτρό προσφέρει χώρο για μόλις 18 θαμώνες. Ενδώσαμε σε παραδοσιακά ολλανδικά πιάτα όπως μύδια αχνιστά, αρνίσιο μπούτι με φακές και βραστό βοδινό με λουκάνικο, μπέικον και ξινολάχανο. Εκτενής η λίστα κρασιών με ετικέτες από Χιλή, Νότια Αφρική, Αυστραλία και φυσικά Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία που ξεκινούν από ευρώ 17 το μπουκάλι. Για επιδόρπιο, βάφλες με σιρόπι, παγωτό νουγκατίνα και σος καραμέλα (Spuistraat 273-275, τηλ.: 0031 20 6249998, www.haesjeclaes.nl).



Cinema Paradiso
Στο πρώην σινεμά θα γευτείτε ravioli γεμιστά με τρούφα και ρικότα, ντοματίνια και σαλάτα ρόκα αλλά και το signature κοκτέιλ Sgroppino με παγωμένο Prosecco, βότκα, σορμπέ λεμόνι και φρέσκια μέντα (Westerstraat 184-186, τηλ.: 0031 20 623 7344, www.cinemaparadiso.info).





 


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;