Κατηγορίες

Ιταλία: 10 σταθμοί γεύσης στην Ακτή Αμάλφι

Ιταλία: 10 σταθμοί γεύσης στην Ακτή Αμάλφι
Ένα roadtrip στην Costiera Amalfitana φαντάζει ιδανικό αυτήν την εποχή. Από το Sorrento μέχρι το Positano και το Ravello, αναζητούμε τις καλύτερες γεύσεις, κάνοντας στάσεις σε παραθαλάσσια ψαροχώρια και πράσινες ταράτσες με κρεμαστούς κήπους και κατακίτρινες λεμονιές.

La Sponda, Positano
Μέσα στο θρυλικό ξενοδοχείο «Le Sirenuse», στο Positano, το La Sponda προσφέρει εκπληκτική θέα στην Ακτή Αμάλφι και τη θάλασσα από τη βεράντα του. Το όνομά του φιγουράρει συχνά στις λίστες των καλύτερων εστιατορίων με την πιο όμορφη θέα, ενώ το βράδυ οι επισκέπτες απολαμβάνουν ένα άκρως ρομαντικό σκηνικό, που φωτίζεται από 400 κεριά. Via Cristoforo Colombo, +39 089 875066, www.sirenuse.it



Belvedere, Hotel Caruso, Ravello
Το ξενοδοχείο Belmond Hotel Caruso που από τον 19ο αιώνα έχει φιλοξενήσει συγγραφείς όπως η Βιρτζίνια Γουλφ και ο Γκράχαμ Γκρην, δελεάζει ακόμα τους ταξιδιώτες με την τοποθεσία του στην ακτή Αμάλφι, 300 μέτρα πάνω από τη θάλασσα της Μεσογείου. Ένα ρομαντικό δείπνο στο εστιατόριο The Belvedere θα σας μείνει αξέχαστο, τόσο για τη μαγευτική ατμόσφαιρα όσο και για τις γεύσεις. Ο σεφ φτιάχνει ένα απλό αλλά υπέροχο σπαγγέτι πομοντόρο με βασιλικό. Piazza S. Giovanni del Toro 2, Ravello, +39 089 858801, www.belmond.com



La Tagliata, Montepertuso, Positano

Ψηλά πάνω από το Ποζιτάνο, αυτή η απλή, οικογενειακή ταβέρνα μοιάζει με δεντρόσπιτο σκαρφαλωμένο στην κορυφή του βουνού. Δεν υπάρχει μενού- απλά εμπιστεύεσαι ό,τι σου φέρνουν και όλα είναι πεντανόστιμα. Φρέσκα λαχανικά, κολοκυθάκια σαλάτα, σπιτικά ζυμαρικά, νιόκι σε σάλτσα ντομάτας, ραβιόλια γεμιστά με κολοκυθάκια και τυρί ρικότα. Ακολουθούν οι πιατέλες με ψητά κρέατα: κοτόπουλο, αρνί, μοσχάρι, κουνέλι και χοιρινό λουκάνικο με σπιτικές τηγανητές πατάτες και ανάμεικτη πράσινη σαλάτα. Για το φινάλε, φανταστικό προφιτερόλ φιστίκι. Via Monsignor Vito Talamo, +39 089 875872, www.latagliata.com



Il Pirata, Praiano
Ο Antonio Sersale, ιδιοκτήτης του φημισμένου ξενοδοχείου Le Sirenuse στο Positano, ορκίζεται ότι το λιγκουίνι με αχινό που σερβίρεται εδώ είναι το καλύτερο που έχετε δοκιμάσει. Απόλυτα ειδυλλιακό το σκηνικό, με την ηλιόλουστη βεράντα που είναι χτισμένη στα βράχια να κρέμεται πάνω από τα αστραφτερά νερά ενός όρμου στην Ακτή Αμάλφι. Via Terramare, Praiano, +39 089 874377, www.ristoranteilpirata.net



Cumpa Cosimo, Ravello
Αυθεντικό στέκι ντόπιων, που έχει πάρει θρυλικές διαστάσεις από την εποχή που η Τζάκι Κένεντι έτρωγε σε αυτό όταν έκανε τις διακοπές της στην Ακτή Αμάλφι. Πρόκειται για ένα κλασικό, οικογενειακό εστιατόριο με σκούρα ξύλινα έπιπλα, άσπρα τραπεζομάντηλα και παλιές φωτογραφίες στους τοίχους, κοντά στην κεντρική πλατεία του Ravello. Τα πιάτα τους ακολουθούν τις εποχές. Must επιλογή το πιάτο με τα πέντε διαφορετικά σπιτικά ζυμαρικά. Via Roma 44, Ravello, +39 089857156.



Don Alfonso 1890, Sant'Agata sui Due Golfi
Στο βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin εστιατόριο, o Alfonso και η Livia βάζουν στην κουζίνα τους φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο και μυρωδικά από τη φάρμα τους. Εξαιρετικά είναι τα ραβιόλι γεμιστά με τυρί caciotto και μαντζουράνα σε σάλτσα από ντομάτα και βασιλικό. Θα βρείτε και 9 δωμάτια αν θέλετε να μείνετε το βράδυ. Corso Sant'Agata, 11/13, Sant'Agata sui Due Golfi, Massa Lubrense, +39 081 878 0026, www.donalfonso.com



Da Adolfo, Positano

Προσβάσιμο μόνο διά θαλάσσης, το θρυλικό αυτό εστιατόριο του Ποζιτάνο, σερβίρει ντόπια ψάρια και θαλασσινά σε μια εκπληκτική τοποθεσία ακριβώς πάνω στην παραλία. Σπεσιαλιτέ του, πέρα από το φρέσκο ψάρι, είναι η ψητή μοτσαρέλα πάνω σε λεμονόφυλλο, η σούπα με μύδια και το κοτόπουλο Adolfo's. Είναι ιδανικό για να συνδυάσεις καλό φαγητό σε μία μίνι μονοήμερη εκδρομή. Μία βάρκα (με σημαία ένα κόκκινο ψάρι) αναχωρεί κάθε πρωί στις 10 από το λιμάνι του Positano για τη μικρή παραλία όπου βρίσκεται το εστιατόριο. Είναι πολύ δημοφιλές, γι' αυτό φροντίστε να κάνετε κράτηση τουλάχιστον δύο εβδομάδες νωρίτερα. Via Laurito 40, Positano, +39 089 875 022, daadolfo.com



Da Gemma, Amalfi
Η τοποθεσία του ιδανική: σε μια ταράτσα πάνω από τον κεντρικό δρόμο και με θέα στην piazza del Duomo του Αμάλφι. Ο Mario Grimaldi συνεχίζει την παράδοση που άρχισε η μητέρα του Gemma, δίνοντας έμφαση στα θαλασσινά αλλά και σε ορισμένα πιάτα της ενδοχώρας, όπως fettuccine al genoveze. Οι λάτρεις της ψαρόσουπας θα ενθουσιαστούν με τη συνταγή της Gemma. Via Fra Gerardo Sasso 11, Amalfi, +39 089 871345, www.trattoriadagemma.com



Il Ritrovo, Montepertuso, Positano
Ζεστός και φιλόξενος χώρος στο χωριό Montepertuso, στην πλαγιά ενός λόφου με θέα στην ακτή και το Ποζιτάνο. Τα πολύ νόστιμα ορεκτικά σερβίρονται μέσα σε ένα μεγάλο φύλλο ραντίτσιο: τηγανητοί κολοκυθοανθοί, μαριναρισμένη κάπαρη, βουβαλίσια μοτσαρέλα και τηγανητά κολοκυθάκια. Στα κυρίως ξεχωρίζει το λαυράκι με τσίλι, αντσούγιες, σκόρδο, ντομάτα, λευκό κρασί και βασιλικό. Μπορείς επίσης, να παρακολουθήσεις μαθήματα μαγειρικής στην όμορφη κουζίνα στο πίσω μέρος. Via Montepertuso, Positano, +39 089 812005, ilritrovo.com



Da Emilia, Sorrento

Η Σόφια Λόρεν έτρωγε συχνά εδώ τα ψάρια της όταν βρισκόταν για γυρίσματα στο Sorrento. Ανοιχτό για πάνω από 50 χρόνια, το Da Emilia προσφέρεται για χαλαρό και σχετικά οικονομικό μεσημεριανό γεύμα. Ρουστίκ περιβάλλον με λευκά και μπλε τραπεζομάντηλα, ξύλινα τραπέζια και μια χαριτωμένη μικρή βεράντα με θέα τις βάρκες στο λιμάνι. Σερβίρει ντόπιο φρέσκο ψάρι και θαλασσινά που μαγειρεύονται απλά και νόστιμα. Via Marina Grande 62, Sorrento, +39 0818072720, daemilia.it






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;