Κατηγορίες

Θεσσαλονίκη: Τα πιο αγαπημένα μας γλυκά

11/10/2017 22:00, 0 σχόλια

Θεσσαλονίκη: Τα πιο αγαπημένα μας γλυκά
Ανακαλύπτουμε τη γλυκιά όψη της συμπρωτεύουσας δοκιμάζοντας ξακουστά μιλφέιγ και προφιτερόλ, μερακλίδικα σιροπιαστά, μυρωδάτα τσουρέκια και σοκολατένια γλυκά-κόλαση. Ξεχωρίσαμε τις σπεσιαλιτέ των καλύτερων ζαχαροπλαστείων της Θεσσαλονίκης για να ικανοποιήσετε τη λιγούρα σας για γλυκό την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην πόλη.


Το Τσουρέκι του Τερκενλή

Από τα πιο κλασικά γευστικά σουβενίρ της Θεσσαλονίκης. Η μυρωδιά του τραβάει από τη μύτη κάθε περαστικό στη γωνία Αριστοτέλους και Τσιμισκή. Με γλάσο ή όχι, με γέμιση (κάστανο, λεμόνι, πραλίνα φουντουκιού, σοκολάτα) ή μη, αποτελεί έναν γλυκό πειρασμό στον οποίο πρέπει να ενδώσετε. Τσιμισκή 30 & Αριστοτέλους 4, τηλ.: 2310 271148, www.terkenlis.gr



Το μιλφέιγ του Κωνσταντινίδη

Θρυλικό το ολόφρεσκο και αφράτο μιλφέιγ των ζαχαροπλαστείων Κωνσταντινίδη, το οποίο παράγεται στο ανοιχτό εργαστήριο μπροστά στα μάτια σου: βελούδινη κρέμα ζαχαροπλαστικής από φρέσκα αυγά και αγελαδινό γάλα και τραγανή σφολιάτα που περνά από διπλό ζύμωμα εμπλουτισμένη από την κρέμα σαντιγί. Απολαυστικά είναι και τα μικρασιατικά γλυκά, καθώς και το βραβευμένο παγωτό τους. Παύλου Μελά 7 & Μητροπόλεως 119, τηλ.: 2310 227956 & Ανδριανουπόλεως 8, Καλαμαριά, τηλ.: 2310 429094, www.konstandinidis.gr (κεντρική φωτό)



Οι Μπεζέδες του Εμμανουήλ Μπεζέ
Από το 1965 ο κύριος Μανώλης αρχίζει να ζυμώνει και να ζυμώνεται μέσα σε βανίλια και ζάχαρη άχνη. Κάπου τότε μαθαίνει και τα μυστικά του μπεζέ, αυτού του μοναδικού, αφράτου γλυκού, που αποτελείται από δύο μαρέγκες ενωμένες με σαντιγί. Σήμερα, ο γιός του, ο Αργύρης, συνεχίζει την παράδοση χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά. Πάβλοβα, ρολό μαρέγκας με βύσσινο, μπεζεδότουρτα αλλά και νέα γλυκά από τη μυστική μαρέγκα του κύριου Μανώλη, όλα χειροποίητα, σας περιμένουν να σας γλυκάνουν. Κ. Καραμανλή 117, τηλ.: 2310 323247, www.mpezes.gr



Τα Τρίγωνα Πανοράματος του Ελενίδη
Χειροποίητο φύλλο κρούστας όσο πρέπει σιροπιασμένο, γεμισμένο με φρέσκια, πλούσια κρέμα. Τα τρίγωνα του Ελενίδη είναι εθιστικά και σε βάζουν στον πειρασμό να τα τρως δυο-δυο. Η αυθεντική γεύση τους παραμένει αναλλοίωτη από το 1960, τη χρονιά που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο. Θα τα βρείτε στο Πανόραμα (Κομνηνών 69), στην Τσιμισκή (Γούναρη 13) και στην Καλαμαριά (Ανδριανουπόλεως 19). Τηλ.: 2310 341 531, www.elenidis.gr



Τα πουράκια του Χατζηφωτίου

Τα ζαχαροπλαστεία Χατζηφωτίου χάρισαν στη Θεσσαλονίκη μία από τις πιο αγαπημένες λιχουδιές που μας γυρνάει πίσω στα παιδικά μας χρόνια: τα τυλιχτά πουράκια. Τραγανά, με απολαυστική γέμιση και ισορροπημένη γεύση. Γενικά, όλα τα τυλιχτά εδώ είναι ποίημα: καριόκες, ανώμαλα και γκοφρετάκια. Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις. Παύλου Μελά 37, τηλ. 2310 232166, hatzifotiou.gr



Τα λουκούμια του Παπαδόπουλου
Το 1948 οι παππούδες του σημερινού ιδιοκτήτη, Γιώργου Παπαδόπουλου, καταφτάνουν στη Θεσσαλονίκη, φέρνοντας μαζί τους τη συνταγή για το πατροπαράδοτο ανατολίτικο λουκούμι. Ζάχαρη, νερό, γλυκόζη, νισεστές και προσεκτικά επιλεγμένες αρωματικές ύλες, πλάθονται και ψήνονται μέσα σε καυτά καζάνια, απ’ όπου ευωδιάζουν πλούσια αρώματα. Τελευταία πινελιά, το πασπάλισμα με άφθονη ζάχαρη άχνη ή ινδοκάρυδο. Εννέα γεύσεις (περγαμόντο, τριαντάφυλλο, μαστίχα, βανίλια, σύκο, πορτοκάλι, λεμόνι, καρύδι, κεράσι), λουκούμια μπουκίτσες με επικάλυψη σοκολάτας υγείας, μπισκοτολούκουμα αλλά και 30 διαφορετικές γεύσεις βανίλιας-υποβρυχίου, γλυκά του κουταλιού και πολλά άλλα θα σας βάλουν σε πειρασμό. Ιωνος Δραγούμη 49, τηλ. 2310 544 040, loukoumiapapadopoulos.gr



Η σοκολάτα της Σοκολατρείας

Ένα μικρό μαγαζί-παράδεισος για τους θεσσαλονικιούς σοκολατομανείς. Πραγματική σοκολάτα, σε πολλές και ιδιαίτερες γεύσεις που δεν τις βρίσκεις αλλού. Πραλίνα με ταχίνι και καραμελωμένα και αλατισμένα αμύγδαλα, χειροποίητη σοκολάτα γάλακτος με καρύδα και ζαχαρωμένα πέταλα βιολέτας, με αλάτι από την Ταϊτή, με τριαντάφυλλο από τη Δαμασκό και με άγριο πιπέρι Μαδαγασκάρης. Μητροπόλεως 111, τηλ. 2313053263.



Οι τούρτες και τα κέικ του Sugar Angel

Ζαχαροπλαστείο, εργαστήρι και ρομαντικό cafe με μια από τις εντυπωσιακές τουρτο-βιτρίνες της πόλης. Το χαμογελαστό προσωπικό φουρνίζει από νωρίς το πρωί υπέροχα κέικ, μπράουνις, τσιζκέικ και μυρωδάτα μπισκότα βουτύρου, φτιαγμένα όλα με τα πιο αγνά υλικά και σπιτικές συνταγές, ενώ η Αγγελική, η ψυχή του μαγαζιού, κάνει θαύματα με τη ζαχαρόπαστα δημιουργώντας τούρτες υπερπαραγωγή. Αγαπημένες μας γεύσεις το Red Velvet κέικ και το cheesecake. Λασσάνη 1 & Προξένου Κορομηλά, τηλ. 2310225575.



Το προφιτερόλ του Choureal
Τα ολόφρεσκα προφιτερόλ του Choureal είναι η νέα μας γλυκιά εμμονή στη Θεσσαλονίκη. Τα  σουδάκια ψήνονται κάθε μια ώρα με το καλύτερο, αγνό γαλλικό βούτυρο και γεμίζονται επί τόπου με φρέσκια κρέμα πατισερί, βανίλια ή σοκολάτα για να "ντυθούν" στη συνέχεια με επικάλυψη σοκολάτας Valrhona (bitter, γάλακτος, λευκή) και διάφορες άλλες γαρνιτούρες όπως αμύγδαλο, φουντούκι, φιστίκι Αιγίνης και φρέσκα φρούτα. Παλαιών Πατρών Γερμανού 7, τηλ. 2310252766.






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;