Κατηγορίες

Σκιάθος: Οι καλύτερες γευστικές στάσεις

Σκιάθος: Οι καλύτερες γευστικές στάσεις
Στο νησί του Παπαδιαμάντη χαλαρώνουμε με εξαγνιστικές βουτιές στα πρασινογάλανα νερά και ηλιοθεραπεία στην χρυσαφένια άμμο πριν καταλήξουμε σε καλοστρωμένα τραπέζια φορτωμένα με θησαυρούς της θάλασσας και κρεατικά που έχουν καλοψηθεί στη γάστρα. Ακολουθούν 12 προτάσεις για καλό φαγητό στη Σκιάθο.


Kivo Creative Greek Restaurant

Δημιουργική ελληνική κουζίνα από τον σεφ Γιάννη Μπαξεβάνη στη βεράντα του ξενοδοχείου Kivo Art & Gourmet Hotel με εξαιρετική θέα στη θάλασσα. H κουζίνα έχει βάση τα χόρτα, τα αρωματικά και την κρητική διατροφή και το μενού περιλαμβάνει πιάτα όπως ψαρόσουπα, χταπόδι με φάβα, ριζότο με μανιτάρια και τόνο. Για επιδόρπιο, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τον εξελιγμένο "μπακλαβά του Μπαξεβάνη". Στο ξενοδοχείο λειτουργεί επίσης το Kivo Asian Dining με επιλογές από την ασιατική κουζίνα. Παραλία Βασιλιά, τηλ.: 24270 22407, www.kivohotel.com, από €25 το άτομο.



Marmita
Στην όμορφη αυλή του παλιού αρχοντικού, σε ένα κάθετο στενάκι της οδού Παπαδιαμάντη, θα γευτείτε ελληνική κουζίνα με δημιουργικές πινελιές σε γενναιόδωρες μερίδες. Μη χάσετε τους ντοματοκεφτέδες, την πάστα με θαλασσινά ή το μοσχαράκι στη γάστρα. Αφήστε χώρο για τα εξαιρετικά χειροποίητα γλυκά. Ευαγγελιστρίας 30, τηλ.: 24270 21701, www.marmitaskiathos.com, από €15 το άτομο.



Καναπίτσα
Η κ. Λίτσα δημιουργεί μικρά γευστικά θαύματα με έμφαση στα μαγειρευτά και στους θαλασσινούς μεζέδες. Από τα πρώτα ξεχωρίζει η σκιαθίτικη τυρόπιτα, φτιαγμένη με την παραδοσιακή συνταγή αλλά και το σαγανάκι με μελιτζάνα, φέτα, ντομάτα και πιπεριά. Λατρέψαμε το ριζότο με γαρίδες, μύδια, καραβίδες και σαφράν. Έχει επιλογές και για τους λάτρεις του κρέατος. Παραλία Καναπίτσας, τηλ.: 24270 21191, από €15 το άτομο (κεντρική φωτο)



The Borzoi

Το κλαμπ που έβαλε τη Σκιάθο στον χάρτη της διασκέδασης τις δεκαετίες του '70 και του '80 επανήλθε δυναμικά το καλοκαίρι του 2015 ως club-restaurant για να γίνει ένα από τα hot στέκια του νησιού. Στην καρδιά της Χώρας, στην αυλή του παλιού ελαιοτριβείου, όπου βρίσκεται το εστιατόριο και το μπαρ του Borzoi, θα απολαύσετε πολύ γευστικά πιάτα μεσογειακής κουζίνας και υπέροχα cocktails. Συνεχίστε τη βραδιά σας στο club για χορό μέχρι τελικής πτώσης. Πολυτεχνείου 27, τηλ. 694 424 7349, από €30 το άτομο, borzoiskiathos.com



Έργον
Το μεζεδοπαντοπωλείο που ξεκίνησε από τη Χαλκιδική το 2011 και τη Θεσσαλονίκη το 2012, έριξε άγκυρα τον Μάιο του 2013 και στη Σκιάθο. Στον πεζόδρομο της Παπαδιαμάντη συνδυάζει deli με επιλεγμένα προϊόντα από όλη την Ελλάδα αλλά και κλασικό ελληνικό μεζεδοπωλείο που σερβίρει πιάτα όπως ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα Καβάλας, καρολίνα Σερρών και γιαούρτι με δυόσμο, παπαρδέλες με μοσχαράκι ραγού και παλαιωμένο κεφαλοτύρι και σουβλάκι κοτόπουλο σε κουρκουμά με λεμονάτο πιλάφι. Παπαδιαμάντη, τηλ.: 2427021441, ergonfoods.com, από €15 το άτομο.



Εν Πλω
Λευκή πατιναρισμένη πλατφόρμα που θυμίζει έντονα κατάστρωμα κρουαζιερόπλοιου του ’30 και δίνει την αίσθηση ότι βρισκόμαστε εν πλω. Σταθερές αξίες στο μενού η ραφινάτη κακαβιά, η φρέσκια σαλάτα καπνιστού σολομού με πανδαισία λαχανικών, κρουτόν και σάλτσα λεμονιού, τα λιγκουίνι με μύδια και γαρίδες σε χυμό οστράκων αλλά και το ζουμερό T-Bone. Στα συν η wine list με προσεκτικά επιλεγμένα αλλά οικονομικά κρασιά. Ανατολική Παραλία, τηλ.: 24270 24433, www.enploskiathos.com, από €15 το άτομο.



Carnayo
Πέτρα και ξύλο συνθέτουν του ειδυλλιακό σκηνικό του παλιού καρνάγιου που έχει μετατραπεί σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του νησιού, πάνω στην παραλιακή. Δίπλα στη θάλασσα θα απολαύσετε εξαιρετικά πιάτα θαλασσινών και μεσογειακής κουζίνας, όπως ψαρόσουπα βελουτέ, μύδια αχνιστά, σβησμένα με λευκό κρασί, θυμάρι και σκόρδο και σουβλάκι ξιφία με ρύζι μπασμάτι και σαλάτα μάνγκο. Παραλιακή Σκιάθου (λιμάνι), τηλ.: 24270 22868, www.carnayo.gr, από €20 το άτομο.



Αμφιλίκη
Ο κύριος Χρήστος Καλογιάννης μας υποδέχεται σε αυτό το όμορφο γαλανόλευκο μπαλκόνι, που ατενίζει τη Μεγάλη Άμμο. Αν ρωτήσετε τους ντόπιους θα σας πουν ότι σερβίρει το πιο φρέσκο ψάρι στο νησί, το οποίο μαγειρεύει μαεστρικά με τη σύζυγό του. Συνοδέψτε το με λευκό σκιαθίτικο κρασί.  Μη χάσετε τον αστακό με κολοκύθια και ντομάτα αλλά και τα όστρακα με χορταρικά και τυρί. Αγ. Τριάδος (πίσω απ’ το Κέντρο Υγείας), τηλ.: 24270 22839, από €15 το άτομο.

Αγνάντιο
Επώνυμοι και μη περνούν πάντα από το μπαλκόνι της Ρούλας για τα καλύτερη παραδοσιακή κουζίνα με θέα στο λιμάνι και τη Χώρα. Τα πιάτα είναι προσεκτικά επιλεγμένα με εξαιρετικό το αρνάκι στη γάστρα, το γιουβέτσι από γαρίδες και το χταπόδι στιφάδο. Δεν λείπουν βέβαια και οι σκοπελίτικες πίτες. Aφήστε χώρο για τον σπιτικό καρυδάτο μπακλαβά με παγωτό. Στο δρόμο για το μοναστήρι της Ευαγγελίστριας, τηλ.: 24270 22016, από €15 το άτομο.



Το Μπακάλικο
Μέσα μοιάζει με παραδοσιακό παντοπωλείο αφού τα ξύλινα ράφια του είναι γεμάτα με καλούδια του παρελθόντος. Η αρχή γίνεται με δροσερή σαλάτα με πράσινα λαχανικά, γαλοτύρι και σουσάμι για να συνεχίσουμε με γαρίδες με κριθαράκι. Εξαιρετική εναλλακτική τα κοκκινιστά σουτζουκάκια. Έχει και τραπεζάκια έξω δίπλα στη θάλασσα. Έχει φανατικούς θαμώνες γι' αυτό κάντε οπωσδήποτε κράτηση. Παραλία Σκιάθου, τηλ.: 2427022669, από €15 το άτομο.

Windmill Restaurant
Θα χρειαστεί να ανεβείτε στο πιο ψηλό σημείο της πόλης για να βρείτε τον ανακαινισμένο ανεμόμυλο του 1880. Η κουζίνα του όμως και η θέα στο λιμάνι θα σας αποζημιώσουν. Στην πλακόστρωτη αυλή του γευόμαστε σκορδάτες μπρουσκέτες με λιαστή ντομάτα και γαρίδες και φρέσκα ραβιόλι με σπανάκι και ανθότυρο. Κάντε κράτηση στο απομονωμένο τραπεζάκι που βρίσκεται στο δικό του μπαλκόνι. τηλ.: 24270 24550, skiathoswindmill.gr, από €25 το άτομο.



Ανατολι
Στη λουλουδιαστή αυλή με το τεράστιο πουρνάρι μάς υποδέχονται φιλόξενα. Στο πιάτο μας λαδερά, φρέσκο ψάρι μαστορικά ψημένο, γαρίδες, μύδια αλλά και ντόπιος κόκορας και κατσικάκι-λουκούμι για τους αμετανόητους του κρέατος. Μην παραλέιψετε να δοκιμάσετε τα ορεκτικά για τα οποία φημίζεται όπως κορφάδες, στριφτές πίτες και γιαπράκια. Καλύβια, τηλ.: 24270 21907,  από €15 το άτομο.



Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;