Κατηγορίες

Σκόπελος: 10 στάσεις για καλό φαγητό

Σκόπελος: 10 στάσεις για καλό φαγητό
Στο "πράσινο και γαλάζιο νησί" θα πάμε για να ζήσουμε την καλή ζωή και να υποκλιθούμε στην τοπική γαστρονομία: ροφός στιφάδο, αστακοί, κρέας με κυδώνια, στριφτές τυρόπιτες, τζιτζίραφα, κρίταμα, γλυκό του κουταλιού δαμάσκηνο (αυγάτο), χαμαλιά, κατσικίσιο τυρί, μέλι και εκλεκτό ελαιόλαδο.


Αγνάντι

Σκαρφαλωμένο στο μικρό, αμφιθεατρικό χωριό Γλώσσα εντυπωσιάζει τόσο με την κουζίνα όσο και με τη θέα του εδώ και τέσσερις γενιές. Σήμερα τα ηνία κρατούν ο Σταμάτης και ο Νίκος οι οποίοι χρησιμοποιούν για τις συνταγές τους φρέσκα, βιολογικά, ντόπια υλικά. Δοκιμάστε κρασάτη τηγανιά τόνου Αλοννήσου με πιπεριά, κοτόπουλο γεμιστό με λιαστή ντομάτα και μετσοβόνε τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα. Η ιδιαιτερότητα του χώρου και η θέα έχουν γίνει πηγή έμπνευσης για ποιήματα, μυθιστορήματα, τραγούδια, ακουαρέλες και πίνακες. Γλώσσα, τηλ.: 24240 33606, www.agnanti.com.gr, από €15 το άτομο.



To Αγιολί                                                 
Δίπλα ακριβώς στη θάλασσα και απέναντι από τη Χώρα της Σκοπέλου, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Skopelos Village σερβίρει σκοπελίτικες λιχουδιές, αλλά και παραδοσιακά ελληνικά εδέσματα που μεταμορφώνονται και ξαφνιάζουν με τη μοναδική τους γεύση, φτιαγμένα με αγνά, ποιοτικά υλικά και πολύ μεράκι. Το καλύτερο ξεκίνημα μιας συναρπαστικής μέρας περνά από την κουζίνα του Αγιολί, ενώ το σούρουπο τα εκλεκτά κρασιά και οι γεύσεις της Μεσογείου γίνονται ένα με τα μοναδικά χρώματα του τοπίου. Χώρα, τηλ.: 24240 24712, www.skopelosvillagehotel.com, από €20 το άτομο (κεντρική φωτό)



Εστιατόριο της Άννας
Μέσα τραπέζια με άσπρα τραπεζομάντιλα, παλιά έπιπλα και μεγάλος καθρέφτης. Έξω ωραία αυλή με μεγάλο φοίνικα - σήμα κατατεθέν του μαγαζιού-, χαλικάκια και πολυθρόνες του σινεμά. Δημιουργική κουζίνα με ελληνικές ρίζες και επιρροές από την ανατολή. Εξαιρετικό το ριζότο με θαλασσινά, μελάνι σουπιάς και φύλλα χρυσού. Χώρα, τηλ.: 24240 24734, από €20 το άτομο.



Κοράλι
Έχει αναμφισβήτητα την πιο προνομιακή θέση στην παραλία του Αγνώντα, αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω στο κύμα. Εδώ και δεκαετίες ο Κωνσταντίνος υποδέχεται με χαμόγελο τους πελάτες του που συρρέουν για τα πιο φρέσκα ψάρια και θαλασσινά. Ωραιότατη σαλάτα τα βραστά κρίταμα ενώ η αστακομακαρονάδα έχει την τιμητική της. Eπιλέξτε το φημισμένο πιάτο του ψαρά, δηλαδή ριζότο με καλαμάρι, μύδια και γαρίδες. Αγνώντας, τηλ.: 24240 22407,www.koralirestaurant.gr, από €18 το άτομο.



Αλεξάντερ
Αποτελεί σταθερή αξία για σπιτική κουζίνα και ντόπιες συνταγές. Το σκηνικό του εξαιρετικό όπως η κουζίνα του: όμορφη αυλή ψηλά στη χώρα, που μυρίζει γιασεμί, με αροκάριες, λεμονιές παλιά κιούπια και ένα πηγάδι 200 χρόνων. Αγαπημένα μας το κατσικάκι Σκοπέλου, το σταμνάτο, το μοσχαράκι δηλαδή που σιγοψήνεται στη γάστρα, ο κόκορας κρασάτος και το χοιρινό με δαμάσκηνα. Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα οποιοδήποτε πιάτο κρεατικών. Θα έρθει ζουμερό και καλοψημένο. Χώρα, τηλ.: 24240 22324, από €15 το άτομο.

Περιβόλι
Πολύ καλό φαγητό στο σοκάκι που ανεβαίνει από την πλατεία του Πλάτανου, σε μεγάλο κήπο με κληματαριές, βουκαμβίλιες και μοσχοβολιστά λουλούδια σε κιούπια και γλάστρες. Όμορφη λεπτομέρεια η μουσική στο background: από τζαζ μέχρι Χατζιδάκι. Τα μυρωδικά και τα λαχανικά προέρχονται από τον κήπο του ιδιοκτήτη. Μη χάσετε τη σπεσιαλιτέ του, το χοιρινό ρολό με μήλα και δαμάσκηνα σε σάλτσα κρασιού. Χώρα, τηλ.: 24240 23758, από €20 το άτομο.



Παύλος
Ίσως τα καλύτερα θαλασσινά του νησιού στο γραφικό λιμανάκι του Αγνώντα, με τις πάπιες και τα ωραία δειλινά, 8 χλμ από την πόλη. Ο Θωμάς μαγειρεύει φρέσκα θαλασσινά από φούσκες και γυαλιστερές μέχρι καλαμάρια, σαρδέλες και σκορπίνες ψητές. Γευστικότατη η αστακομακαρονάδα και το χταπόδι στιφάδο. Τα λαχανικά της σαλάτας μας ήρθαν ολόφρεσκα από το μποστάνι του. Μη χάσετε το χειροποίητο αυγάτο, το γλυκό δαμάσκηνο. Αγνώντας, τηλ: 24240 22409, από €20 το άτομο.

Μώλος

Για πάνω από δύο δεκαετίες αποτελεί σταθερή αξία για αυθεντικό παραδοσιακό φαγητό στο νησί. Σκοπελίτικη τυρόπιτα, χοιρινό σελινάτο, λαχανοπαστίτσιο, ψαρονέφρι με δαμάσκηνα και βερίκοκα ή κουνέλι με τσίπουρο και δαμάσκηνα ξεχωρίζουν από το μεγάλο μενού του. Δεν λείπουν τα ψάρια και θαλασσινά με επιλογές όπως τόνο σχάρας με ρύζι, σαφράν και φρέσκα λαχανικά ενώ θα βρείτε και πιάτα με φρέσκα ζυμαρικά με αγαπημένα μας τα λιγκουίνι με φρέσκια μυζήθρα Σκοπέλου. Αφήστε χώρο και για σπιτική σοκολατόπιτα, μιλφέιγ ή πανακότα. Παλιό Λιμάνι Σκοπέλου, τηλ. 24240 22551, www.molos-skopelos.com, από €15 το άτομο.



Adrina
Στην ταβέρνα του Adrina Resort δίπλα στην πισίνα και σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα θα γευτείτε αυθεντική ελληνική κουζίνα με σπέσιαλ πιάτα τα γεμιστά, το καλαμάρι και το χταποδάκι αλλά και σπιτικούς μεζέδες. Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα αφού οι ντόπιοι ψαράδες σταματούν πρώτα στην προβλήτα του ξενοδοχείου για να ξεφορτώσουν την καλύτερη ψαριά τους, πριν κατευθυνθούν στην αγορά του νησιού. Πάνορμος,τηλ.: 24240 23371, www.adrinaresort.com, από €20 το άτομο.



Τέρψις
Οι φανατικοί του θαμώνες επισκέπτονται τον δροσερό του κήπο με τη λίμνη με πάπιες: για το περίφημο γεμιστό κοτόπουλό τους με συκωτάκια και καρύδια στον ξυλόφουρνο: πρόκειται για μια μυστική συνταγή, την οποία συνέλαβε η γιαγιά της οικογένειας το 1965. Πολύ καλό και το σπιτικό κοκκινιστό και το λεμονάτο. Είναι ανοιχτό απ’ τις 8 το βράδυ και μετά. Insider tip: Πρέπει να παραγγείλετε το γεμιστό κοτόπουλο μια μέρα πριν πάτε στο εστιατόριο. Στο 3ο χλμ. στο δρόμο προς το Στάφυλο, τηλ.: 24240 22053, από € 15 το άτομο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;