Κατηγορίες

Πάρος: 12 εστιατόρια για δυνατές γευστικές συγκινήσεις

08/08/2018 18:00, 0 σχόλια

Πάρος: 12 εστιατόρια για δυνατές γευστικές συγκινήσεις
Στις ταβέρνες και τα εστιατόρια της Πάρου τα πιάτα γεμίζουν με όλα τα καλούδια της θάλασσας, αλλά και της εύφορης παριανής ενδοχώρας. Σας ξεναγούμε σε μερικά από τα καλύτερα γευστικά στέκια του νησιού.


Siparos

Λίγο έξω από τη Νάουσα, προς την παραλία Σάντα Μαρία, το εστιατόριο Siparos μας υποδέχεται σε μια καταπράσινη κυκλαδίτικη αυλή. Δίπλα στη θάλασσα και με θέα στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα γευόμαστε δημιουργικά πιάτα με ντόπιες πρώτες ύλες, όπως γιαπράκια γεμιστά με κιμά και ρύζι, σαλάτα κινόα με πορτοκάλι και γαρίδες με παπαρουνόσπορο, καρπάτσιο σκορπίνας με λάιμ, λουκουμάδες φέτας με λιαστή ντομάτα αλλά και σκιουφιχτό με μοσχαράκι κοκκινιστό. Περιοχή Ξιφάρας, Νάουσα, τηλ.: 22840 52785, www.siparos.gr, από €20 το άτομο (κεντρική φωτο)



Barbarossa

Στο ενετικό λιμάνι της Νάουσας δίνουν ραντεβού όλη μέρα οι λάτρεις του φρέσκου ψαριού για φαγητό ή μεζεδάκια και ούζο εδώ και δεκαετίες. Πιάστε τραπέζι δίπλα στις βάρκες και απολαύστε στρείδια, κυδώνια, γυαλιστερές, καλαμάρι γόνο με χοντρό αλάτι, ζουμερά και καλοψημένα ψάρια, αλλά και γούνα (λιαστό, παστό ψάρι). Εξαιρετικό το κριθώτο καραβίδας με καραμελωμένα τοματίνια. Διαθέτει καφέ αλλά και bar που προσφέρει μεγάλη ποικιλία cocktails για να συνεχίσετε τη διασκέδασή σας μέχρι τις μικρές νυχτερινές ώρες. Νάουσα, τηλ.: 22840 51391, www.barbarossa-paros.com, από €25 το άτομο.



Άσπρο Γαλάζιο-Δαμιανός
Από τον Απρίλιο του 2013 η all time classic ψαροταβέρνα του Δαμιανού στον Αμπελά μεταμορφώθηκε σε beach restaurant σε τόνους του λευκού και μίνιμαλ γραμμές. Από την κουζίνα βγαίνουν δημιουργικά πιάτα όπως πληθωρικό κριθαρότο με γαρίδες, ρεβυθάδα με θαλασσινά και ψάρια της επιλογής σας. Άψογο beach service, μεγάλη μπάρα με oyster bar και μουσικές επιλογές από DJ. Αμπελάς, τηλ.: 22840 52151, από €25 το άτομο.



Mario Restaurant

Σε προνομιούχα θέση στο λιμανάκι της Νάουσας, ο Μάριος Τσαχπίνης έχει δημιουργήσει και σερβίρει ένα πεντανόστιμο μενού ελληνικής δημιουργικής κουζίνας χρησιμοποιώντας τις καλύτερες πρώτες ύλες από το κτήμα της οικογένειας. Must πιάτα το καρπάτσιο φρέσκου ψαριού, το ψητό χατπόδι με μπούκοβο και σάλτσα κάπαρης, το σουβλάκι γαρίδας με σος αγριοράπανου και η σιγομαγειρεμένη καπνιστή πανσέτα με κόκκινο τζατζίκι αρωματισμένο με μέντα. Πολύ νόστιμα και τα γλυκά του. Νάουσα, τηλ. 2284 051047, από €25 το άτομο.



BuonVento

Άνοιξε το καλοκαίρι του 2014 σε έναν ατμοσφαιρικό χώρο στα ανατολικά του νησιού, στον κόλπο της Μεσσάδας, κοντά στο Πίσω Λιβάδι και την παραλία της Χρυσής Ακτής. Ο Massimiliano Ruocco μαγειρεύει και σερβίρει σπιτικά πιάτα της ναπολιτάνικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κατά βάση τα βιολογικά προϊόντα της Πάρου και μερικά ειδικά, τυπικά ιταλικά προϊόντα: ραγού που σιγοψήνεται για ώρες και σερβίρεται με φουσίλι από την Ιταλία, τηγανητή πίτσα, αλλά και ψάρι στο τηγάνι με σκόρδο, ντοματίνια και μαϊντανό. Μάρπησσα, τηλ. 22840 42694, από €25 το άτομο, www.buonventoristoranteitaliano.it



Thalassamou
Σε ήσυχο σημείο μπροστά στη θάλασσα στην παραλία της Πίσω Αλυκής. Στη λευκή πλακόστρωτη αυλή του ή κάτω από τα δέντρα θα γευτείτε μεσογειακή κουζίνα με ελληνικές πινελιές, όπως φάβα Σαντορίνης με λάδι λευκής τρούφας και αρνάκι με δεντρολίβανο. Οι περισσότερες πρώτες ύλες προέρχονται από το μποστάνι που βρίσκεται στο πίσω μέρος του εστιατορίου. Πίσω Αλυκή, τηλ.: 2284091461, από €20 το άτομο.



Λεβάντης

Στη καρδιά της παλιάς αγοράς της Παροικίας, σε έναν ήσυχο, φιλόξενο χώρο το εστιατόριο προσφέρει ποιοτικό φαγητό εμπνευσμένο από γεύσεις του Αιγαίου και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου. Δοκιμάστε ρολό αρνιού σε αμπελόφυλλα με φέτα και φρέσκα βότανα, με ντιπ φακής, αντζούγιας και κάπαρης ή φιλέτο ξιφία με καπονάτα βασιλικού και πολτό μαύρης ελιάς. Φινάλε με μελόπιτα με μουστοκούλουρο, μυζήθρα και θυμαρίσιο μέλι. Παροικιά, τηλ.: 22840 23613, www.levantisrestaurant.com, από €25 το άτομο.



Θαλάμι
Λίγο έξω από τον Αμπελά θα βρείτε αυτή την ήσυχη ταβέρνα με τραπεζάκια κάτω από τα αλμυρίκια, τεράστιες μερίδες και πολύ προσιτές τιμές. Κάθεσαι και απολαμβάνεις φρέσκο ψάρι και θέα στο Αιγαίο. Στα δυνατά χαρτιά τα μαγειρευτά και οι νόστιμοι σπιτικοί μεζέδες που συνοδεύονται υπέροχα με παριανό κρασί. Αμπελάς, τηλ.: 22840 53351, από €15 το άτομο.



Θέα
Καλόγουστο μαγαζί με χαμηλό φωτισμό και το λιμανάκι της Πούντας ακριβώς από κάτω με τη θέα να φτάνει στην Αντίπαρο. Οι γεύσεις του μας ταξιδεύουν στον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Κωνσταντινούπολη. Πίτα Καισαρείας, αρνάκι Καππαδοκίας, ρεβίθια μελωμένα, μελιτζάνες ιμάμ και κουνέλι σμυρναίικο με κουκουνάρι και μαυροδάφνη μερικές από τις επιλογές. Πούντα, τηλ.: 22840 91220, από €15 το άτομο.

Χάλαρης

Δίπλα στο κύμα, εκεί που αράζουν οι ψαρόβαρκες, γευτήκαμε κάθε λογής ψαρομεζέδες από τα χέρια της κυρίας Μαριάννας. Τη φρέσκια ψαριά εγγυάται το καΐκι του άντρα της άλλωστε. Αχνιστή κακαβιά, μύδια, δικά τους παστά, πλούσιες σαλάτες και πίτες είναι μόνο μερικά από τα πιάτα για τα οποία συρρέουν οι πιστοί του θαμώνες. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την σπεσιαλιτέ του μαγαζιού, τα γαριδοπιτάκια. Πίσω Λιβάδι, τηλ.: 22840 43257, από €15 το άτομο.



Τσιτσάνης
Από τις παλαιότερες ταβέρνες του νησιού, στο χωριό Πρόδρομος. Η κ. Αλεξία και η πεθερά της ψήνουν όλη νύχτα τα ρεβίθια στον χωριάτικο φούρνο- μαζί με κρεμμυδάκι, αλάτι και λάδι- για να βγάλουν την περίφημη ρεβιθάδα, που τιμούν (ειδικά τις Κυριακές) και οι ντόπιοι. Δοκιμάστε, επίσης, κουκιά με αγκινάρες και πιτσούνια κοκκινιστά. Πρόδρομος, τηλ.: 22840 41375, από €15 το άτομο.

Απόλλων
Κήπος με καλοστρωμένα τραπέζια κάτω από τη σκιά που κάνουν οι φοίνικες, οι αχλαδιές και τα αναρριχητικά, σε ένα παλαιό ελαιοτριβείο των αρχών του περασμένου αιώνα. Θα βρείτε φρέσκα ψάρια και κρεατικά στα κάρβουνα και μαγειρευτά της ελληνικής και της διεθνούς κουζίνας. Δοκιμάστε το αρνάκι στο πήλινο ή το κοτόπουλο με σαφράν. Γευστικά και σωστά ψημένα τα λαχανικά της σχάρας και εύγευστα τα σμυρναίικα σουτζουκάκια. Παροικιά, τηλ.: 22840 21875, από €20 το άτομο.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;