Κατηγορίες

Ebi Tempura: Το πρώτο tempura bar της Ελλάδας

09/09/2016 16:40, 0 σχόλια

Ebi Tempura: Το πρώτο tempura bar της Ελλάδας
Σε απόσταση αναπνοής από τη Χώρα της Μυκόνου, μέσα στο ολοκαίνουργιο ξενοδοχείο Livin Mykonos, μέλος της Tresor Hotels & Resorts, ανακαλύψαμε μια γαστρονομική έκπληξη. Σε εξέχουσα θέση δίπλα στην πισίνα και με θέα όλη τη Χώρα, το ατμοσφαιρικό Ebi Tempura Bar & Resto- το πρώτο επίσημο tempura bar στην Ελλάδα- μας συστήνει σε μια δημιουργική ιαπωνική κουζίνα με μεσογειακές πινελιές και προϊόντα από την κυκλαδίτικη γαστρονομία.


Το Ebi Tempura αποτελεί δημιούργημα του ταλαντούχου σεφ Ahmed Ahmed, που θέλησε να ανοίξει- μαζί με την παιδική του φίλη Rana Zaza- ένα μοναδικό, για τα ελληνικά δεδομένα, εστιατόριο στη Μύκονο. Η τεμπούρα είναι μια γιαπωνέζικη τεχνική τηγανίσματος λαχανικών και θαλασσινών, που δίνει ένα αέρινο και τραγανό κέλυφος, ενώ το περιεχόμενο παραμένει ζουμερό. Ebi πάλι στα ιαπωνικά σημαίνει γαρίδα.





Το μενού του Ebi Tempura παρουσιάζει κλασικές γιαπωνέζικες γεύσεις σε μια πιο μοντέρνα εκδοχή, ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ποιότητα των πρώτων υλών. Στην κουζίνα του μπαίνουν εξαιρετικά υλικά απ' όλο τον κόσμο, τα οποία παντρεύονται με τα καλύτερα τοπικά προϊόντα των Κυκλάδων. Εμείς δοκιμάσαμε και απολαύσαμε τις γαρίδες τεμπούρα με Chilly Cream και το Volcano Roll.





Το εστιατόριο λειτουργεί από το πρωί σερβίροντας ελαφριά πιάτα, σνακ και πλούσιες σαλάτες πλάι στην πισίνα, ενώ βράδυ προσφέρει ιδανικό σκηνικό για ένα ήσυχο και ρομαντικό δείπνο με θέα τη φωτισμένη Χώρα της Μυκόνου.







Info
Διεύθυνση: Δραφάκι, Μύκονος
Τηλ.: 6979019584, 22890 23474
ebitempura.com
livinmykonos.gr




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;