Κατηγορίες

Μύκονος: Τα πιο hot τραπέζια της

Μύκονος: Τα πιο hot τραπέζια της
Τα τραπέζια που στρώνονται στη Μύκονο πάντα δημιουργούσαν τάσεις. Τη μισή νοστιμιά τη δίνει η θάλασσα, για την άλλη μισή συνεργάζονται όλες οι κουζίνες του κόσμου. Ακολουθούν οι τελευταίες αφίξεις και οι πιο hot γευστικές διευθύνσεις που πρέπει να ξέρετε προτού ξεκινήσετε για το νησί.


Bill & Coo

Σε ένα ιδιαίτερο κομψό σκηνικό, δίπλα στην πισίνα, με θέα στη θάλασσα και κάτω από τον έναστρο ουρανό, το gourmet εστιατόριο του Bill & Coo Suites and Lounge υπόσχεται μοναδικές γαστρονομικές απολαύσεις. Ο βραβευμένος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκος μας προτείνει μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ελληνική δημιουργική κουζίνα, αξιοποιώντας τα πιο φρέσκα υλικά που έχει να προσφέρει το νησί. Μεγάλη Άμμος, τηλ. 22890 26292, www.bill-coo-hotel.com



Principauté de Mykonos-Panormos

Ολοκαίνουργιο πρόσωπο έχει από φέτος το εστιατόριο και beach bar Panormos. Εναρμονισμένο με το φυσικό κάλλος του τοπίου, το Principaute de Mykonos- όπως είναι η νέα του ονομασία- μας υποδέχεται σε ένα πανέμορφο σκηνικό από το πρωί έως το βράδυ στην παραλία του Πάνορμου. Το μενού του εστιατορίου επιμελείται η σεφ Αυγερία Σταπάκη και περιλαμβάνει πιάτα όπως ταρτάρ τόνου σε panko με φρέσκο αρακά, baby πατάτες, αυγό και μαγιονέζα κάπαρης. Πάνορμος, τηλ. 22890 77184, www.panormosmykonos.gr



Matsuhisa Mykonos

Λειτουργεί στο ξενοδοχείο Belvedere από το καλοκαίρι του 2004 και αποτελεί σήμα κατατεθέν της γαστρονομικής σκηνής του νησιού. Πραγματικός σταρ, ο Nobu Matsuhisa είναι ίσως ο διασημότερος Ιάπωνας chef restaurateur στον κόσμο. Το φιλέτο blackcod fish μαριναρισμένο σε sweet miso γράφει ιστορία ως ένα από τα πλέον δημοφιλή πιάτα. ενώ δε λείπουν τα ζουμερά οστρακοειδή, ξαπλωμένα σε αιχμηρούς κρυστάλλους πάγου ή τα αρωματικά κρεατικά, όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο με wasabi peper sauce. Ιαπωνικές σπεσιαλιτέ μπολιάζονται με λατινοαμερικάνικο ή δυτικό flavor, όπως το περουβιανής προέλευσης Tiradito. Χώρα, Ρόχαρη, τηλ. 22890 25122, από €60 το άτομο, www.belvederehotel.com/nobu-matsuhisa-mykonos (κεντρική φωτο)



Reeza
Το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Rocabella Mykonos ακούει στο όνομα «Reeza» και αναμένεται να γίνει το γευστικό meeting point του φετινού καλοκαιριού. To μενού υπογράφει ο ταλαντούχος σεφ Γκίκας Ξενάκης (εστιατόριο «Aleria» στην Αθήνα), με σημείο αναφοράς την ελληνική κουλτούρα και παραδοσιακές συνταγές μέσα από μοντέρνα δημιουργική ματιά. Το ριζότο με ψητά τοματίνια, κρέμα φέτας και ζελέ δυόσμου, οι μαριναρισμένες σαρδέλες συνοδευμένες από κινόα με κολοκυθάκι, ταραμοσαλάτα με παντζάρι και αυγοτάραχο, και τα κανελόνια ´´παστίτσιο´´ γεμιστό με μοσχαράκι  και μανιτάρια, σάλτσα από αρσενικό Νάξου και τρούφα, είναι μερικά από τα πιάτα που δεν πρέπει να χάσετε. Στα συν η ενημερωμένη wine list που τιμά τον ελληνικό αμπελώνα και η μοναδική cocktail list του Βασίλη Κυρίτση. Όλα αυτά σε έναν γοητευτικό χώρο που ακολουθεί το minimal design του ξενοδοχείου, αγαπά τις γήινες αποχρώσεις και προσφέρει άπλετες δόσεις Αιγαίου με υπέροχη θέα στη Χώρα, τη Δήλο και τη Ρήνεια. Άγιος Στέφανος, τηλ. 22890 28930, www.rocabella-hotel-mykonos.com



Scorpios
Το εντυπωσιακό all day restaurant bar, δημιούργημα των Thomas Heyne και Mario Hertel (γνωστών από το Paradise), άνοιξε πέρσι τις πόρτες του στην Παράγκα, δίπλα στο ξενοδοχείο San Giorgio, και έγινε instant hit. Back to basics πολυτέλεια, φυσικά υλικά και boho chic αύρα συνδυάζονται με τη φυσική κληρονομιά του τοπίου και χαρίζουν μια απόλυτα χαλαρωτική αίσθηση. Ο σεφ Αλέξανδρος Ζόπας επιμελείται την κουζίνα του εστιατορίου, η οποία κινείται σε ελληνικά και μεσογειακά δημιουργικά μονοπάτια. Μεγάλες καμπάνες που κατεβαίνουν αμφιθεατρικά μέχρι την μικρή, πριβέ παραλία, ταξιδιάρικες μουσικές και sunset terrace για ποτό το ηλιοβασίλεμα συμπληρώνουν την εμπειρία. Παράγκα, τηλ. 22890 29250, www.scorpiosmykonos.com, από €45 το άτομο.



Inyama

Η ομάδα Food Fund International, που διαθέτει εστιατόρια σε Εμιράτα, Λονδίνο και Νότια Αφρική, έκανε γευστική απόβαση στη Μύκονο το καλοκαίρι του 2015, με executive chef τον Έκτορα Μποτρίνι και concept surf and turf (συνδυασμός κρεατικών και ψαριών). Όμορφος και στυλάτος χώρος, στην Πλατεία Αγίας Μονής πίσω από την Παραπορτιανή. Στο μενού, τα καλύτερα κρέατα από την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία συνυπάρχουν με αιγαιοπελαγίτικους θησαυρούς. Δοκιμάστε την εντυπωσιακή χωριάτικη σαλάτα, τα σιγομαγειρεμένα χοιρινά παϊδάκια και το φιλέτο ξιφία με κουσκούς και παραδοσιακό ratatouille. Κρατήστε χώρο για τα εξαιρετικά γλυκά όπως το τιραμισού με μους μελιτζάνα και το παγωτό με κατσικίσιο τυρί, μαρμελάδα ντομάτας και μους λεμονιού. Χώρα, Πλατεία Αγίας Μονής, τηλ. 22890 25851 από €30 το άτομο, www.inyama.gr



Kalita

Ένα από τα δημοφιλή και αξιόπιστα εστιατόρια που αποτελεί σταθερή αξία στη γαστρονομική σκηνή του νησιού. Βράχος της κουζίνας είναι ο σεφ Βάιος Ντούτσιας. Ξεχωριστά  πιάτα και σαλάτες, όπως η πράσινη σαλάτα Portobello με μανιτάρια Portobello και τυρί φορμαέλα από την Άραχωβα, τα νιόκι με κρέμα Σαν Μιχάλη Σύρου και φρέσκια μαύρη τρούφα, οι σκιουφιχτές μακαρούνες με καραβίδες και ο δημιουργικός μίνι μουσακάς με μους φέτας και πούδρα τομάτας, αποτελούν κάποιες από  τις γαστρονομικές προτάσεις του Kalita. Όλα αυτά στον ανθισμένο κήπο του Fresh Hotel στη Χώρα της Μυκόνου. Καλογερά 31, Χώρα, τηλ. 22890 27102, kalitamykonos.com, από €30 το άτομο.



Nesaea
Ολοκαίνουρια άφιξη από την ομάδα του γνωστού και επιτυχημένου Nice n' Easy στην παραλία Αγίας Άννας στον Καλαφάτη. Στο λιτό χώρο με το κυκλαδίτικο στιλ και την υπέροχη θαλασσινή θέα, ο σεφ Χρήστος Αθανασιάδης προτείνει μια κουζίνα ελληνική και δημιουργική η οποία αντλεί την έμπνευση από τις συνταγές και τα υλικά των ελληνικών νησιών. Το αρνάκι με πουρέ από ρεβιθάδα, η καραβίδα με νιόκι φάβας και κακαβιά και η κρεμμυδόπιτα με μους από ξινοτύρι είναι μερικές από τις καλύτερες επιλογές. Αγία Άννα Καλαφάτη, τηλ. 2289 072130, από €25 το άτομο.



Nice n' Easy

Από το Μάιο του 2015 το αγαπημένο all day healthy restaurant της Μυκόνου, άλλαξε σημείο και μεταφέρθηκε από το Καλό Λιβάδι στη Μικρή Βενετία. Το concept, σταθερό: Βιολογικό μενού μεσογειακής κουζίνας, σινεφίλ διακόσμηση και χαλαρή ατμόσφαιρα. Κάτω από τα πορτρέτα της Μέριλιν, του Σινάτρα, αλλά και από χαρακτηριστικές σκηνές του ελληνικού κινηματογράφου, απολαμβάνουμε πιάτα εμπνευσμένα από τις Κυκλάδες με την υπογραφή του σεφ Χρήστου Αθανασιάδη. Υπέροχη εμπειρία το γεύμα εδώ την ώρα του ηλιοβασιλέματος με θέα τους Μύλους. Χώρα, Πλατεία Αλευκάντρας, τηλ: 22890 25421, niceneasy.gr, από €25 το άτομο.



Catari
Μας αρέσει γιατί μας ταξιδεύει στις ιταλικές ακτές και συγκεκριμένα στο Amalfi. Οι ίδιες ιταλικές αδυναμίες υπάρχουν και στο μενού. Δεν είναι τυχαίο ότι διαθέτει πιστοποιητικό Αυθεντικής Ιταλικής Ποιότητας και Φιλοξενίας εγκεκριµένο από το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών. Οπότε κάντε όρεξη για σπιτικά ζυμαρικά, πίτσες µε χειροποίητη ζύμη. Αγαπημένες γεύσεις η pasta Norma και η πίτσα με κρέμα μαύρης τρούφας και μοσχαρίσιο καρπάτσο. Δοκιμάστε και πολύ καλά του cocktail που βασίζονται σε πρωτότυπες ιδέες. Αγία Άννα, Χώρα, Tηλ.: 22890 78571, από €25 το άτομο, www.catari.gr



K for Kiku
Το γνωστό ιαπωνικό εστιατόριο Kiku (Cavo Tagoo) απέκτησε φέτος αδερφάκι, το Κ for Kiku στο Ματογιάννι. Με minimal και χαλαρή διάθεση και ανανεωμένη κουζίνα που κινείται στα πλαίσια της Nikkei (μεταξύ Ιαπωνίας και Περού). Η γευστική εμπειρία συμπληρώνεται από μια πλούσια wine list αλλά και μια executive cocktail list με τη μορφή τράπουλας, από τον bar manager Βασίλη Ρούσο. Ματογιάννι 47, τηλ. 22890 22881, www.kikurestaurants.com



Jackie Ο' Beach
Μετά το θρυλικό πλέον Jackie O' της Χώρας, οι Μιχάλης Σιγκούνας και Carsten Stehr δημιούργησαν στην παραλία Super Paradise ένα από τα πιο αξιόλογα beach bar-restaurants του νησιού. Το μενού του επιμελείται ο γνωστός σεφ Χριστόφορος Πέσκιας, μπλέκοντας δημιουργικά την Ασία, τη Μέση Ανατολή και την Ελλάδα. Μαζί με το εστιατόριο, η πισίνα, το bar, τα απογευματινά parties και τα drag shows προσφέρουν μια ξεχωριστή all day εμπερία διασκέδασης. Super Paradise, τηλ. 2289077298, από €35 το άτομο, jackieobeach.com



Spilia Seaside Restaurant
Στην παραλία της Αγίας Άννας στον Καλαφάτη, κάτω ακριβώς από το ξενοδοχείο Hotel Anastasia Village, στην αγκαλιά μιας φυσικής σπηλιάς, βρίσκεται ένα από τα καλύτερα γευστικά σημεία του νησιού. Το μενού είναι άκρως μυκονιάτικο και γεμάτο θαλασσινά. Φρεσκότατα ψάρια, αχινοί που κόβονται επιτόπου και νοστιμότατες μακαρονάδες με θαλασσινά και οστρακοειδή σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα. Αγία Άννα Καλαφάτη, τηλ. 6949449729, hotelanastasiavillage.gr



Mamalouka
Αγαπημένο εστιατόριο στην καρδιά της Χώρας για παραδοσιακή κουζίνα. Στην τεράστια, δροσερή αυλή με τους φοίνικες, τις αγριλιές και τις ροδιές θα απολαύσετε γεύσεις ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας Φρέσκο ψάρι, πλούσιες μακαρονάδες, ζουμερό rib-eye, αρνάκι τυλιγμένο σε αμπελόφυλλα γεμιστό με φέτα, μύδια αχνιστά σε λευκό κρασί και αστακός με κριθαράκι. Κουζή Γεωργούλη 53, Χώρα, τηλ. 22890 23505, από €25 το άτομο, mamalouka-mykonos.gr






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;