Κατηγορίες

Η Αθήνα στο πιάτο: 10+1 ταράτσες για φαγητό με πανοραμική θέα

13/05/2016 21:00, 0 σχόλια

Η Αθήνα στο πιάτο: 10+1 ταράτσες για φαγητό με πανοραμική θέα
Με το καλοκαίρι να βρίσκεται προ των πυλών, οι ταράτσες αγαπημένων εστιατορίων αρχίζουν να ξεσκεπάζονται και να ανοίγουν τις τζαμαρίες τους για να μας υποδεχτούν για φωτεινές μέρες και ρομαντικές νύχτες στα ψηλά. Στη λίστα που ακολουθεί, θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις- για όλα τα γούστα και τα budget- που συνδυάζουν καλό φαγητό με υπέροχη θέα στην πόλη.


GB Roof Garden
Στην κορυφή του εμβληματικού αθηναϊκού ξενοδοχείου, η απρόσκοπτη θέα προς την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και τη Βουλή εντυπωσιάζει, ενώ η ρομαντική και εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα σε κάνεις να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι πάνω από το Σύνταγμα. Το μενού του chef de cuisine Αστέριου Κουστούδη υμνεί τη νέα μεσογειακή κουζίνα. Η έμφαση στην ποιοτική πρώτη ύλη και την άριστη τεχνική είναι εμφανής από την πρώτη κιόλας πιρουνιά. Η διευρυμένη λίστα κρασιών απεικονίζει τις μεγαλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές του πλανήτη και προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία εξαιρετικών επιλογών με τον sommelier Ευάγγελο Ψωφίδη να προτείνει τον ιδανικότερο συνδυασμό για το δείπνο σας. Πλ. Συντάγματος & Πανεπιστημίου, Σύνταγμα, τηλ.: 210 333 0766, www.gbroofgarden.gr, από €55 το άτομο.



Ορίζοντες Λυκαβηττού

Όσες φορές κι αν ανέβεις στους Ορίζοντες Λυκαβηττού, δεν βαριέσαι ποτέ την άπλετη θέα της Αθήνας. Οι εικόνες που γεμίζουν το οπτικό σου πεδίο είναι προς τη μεριά της Ακρόπολης και προς τον Πειραιά, ενώ όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, διακρίνεται στο βάθος και ο Σαρωνικός. Η κουζίνα βαδίζει στα μονοπάτια των ελληνικών γεύσεων, με μία συγκρατημένη αίσθηση μοντερνισμού. Η ελληνική σαλάτα του κάμπου με ξινοτύρι σε ζυμωτό ψωμί, η αστακομαρονάδα, το κριθαρότο με απάκι, λιαστή ντομάτα, βασιλομανίταρα και καπνιστό τυρί Μετσόβου και το rib eye μόσχου στη σχάρα με αρωματικό βούτυρο και μικρές πατατούλες Νάξου είναι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες προτάσεις. Αριστίππου 1, Λυκαβηττός, τηλ.: 210 7210701, από €23 το άτομο, www.orizonteslycabettus.gr



Modern Rooftop Dining, Athens Was Hotel
Στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, ένα νέο κομψό εστιατόριο, το Modern Rooftop Dining, βρίσκει φιλόξενη στέγη στον τελευταίο όροφο του σοφιστικέ ξενοδοχείου «Athens Was» και μας προσκαλεί να απολαύσουμε την ωραιότερη θέα της πόλης, αυτή προς τον Παρθενώνα, δοκιμάζοντας παράλληλα εκλεκτές γεύσεις. Το μενού έχει στοιχεία και υλικά από την ελληνική κουζίνα, έντονες επιρροές από τη γαλλική και τάσεις από την ιαπωνική fusion. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν και τα signature cocktails που απογειώνουν την απόλαυση της θέας. Ξενοδοχείο «AthensWas Hotel», Διονυσίου Αρεοπαγίτου 5, Kέντρο, τηλ.: 2109249954, www.athenswas.gr



The Zillers

Το all-day εστιατόριο του τελευταίου ορόφου του καινούργιου boutique ξενοδοχείου «The Zillers» είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες νέες προσθήκες στις αθηναϊκές ταράτσες του κέντρου. Κάτι μας λέει πως φέτος θα συζητηθεί πολύ. Ακριβώς πάνω από την πλατεία της Μητρόπολης, με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο, απολαμβάνουμε δημιουργική ελληνική κουζίνα με την υπογραφή της σεφ Κωνσταντίνα Φάκλαρη και εξαιρετικά κοκτέιλ από τον Γιάννη Σαμαρά. Στο μενού συναντάμε από σνακ και μπέργκερ μέχρι πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως λαβράκι με τραγανή κρούστα με δεντρολίβανο και τσορίθο πάνω σε ρεβιθάδα. Μητροπόλεως 54,  Κέντρο, τηλ.: 210 3222277, από €25 το άτομο.



Point a

Κομψό και απόλυτα χαλαρωτικό περιβάλλον στο roof garden του Herodion Hotel με υπέροχη θέα, σε απόσταση αναπνοής από την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο. Η δημιουργική κουζίνα από τους ταλαντούχους σεφ Μανώλη Μαυριγιαννάκη και Μάριο Πιρπιρίδη είναι μεσογειακή με επιρροές από την ελληνική παραδοσιακή και με φρέσκα υλικά από μικρούς παραγωγούς. Θα δοκιμάσετε πιάτα όπως καπρικό χοιρινό από την Κρήτη με μαρμελάδα λεµόνι και λιγκουίνι με βασιλοµανίταρα και ανθότυρο. Στο μπαρ, ο Λευτέρης Σοφαντζής έχει να σας προτείνει πολλά εμπνευσμένα κοκτέιλ. Highlight τα tapas cocktails όπου το κάθε κοκτέιλ συνοδεύεται από το γευστικό του ταίρι. Ροβέρτου Γκάλη 4, Ακρόπολη, τηλ.: 210 9236832, από €25 το άτομο,  www.acropolispoint.com.



Kuzina
Στην ιστορική καρδιά της πόλης, υπάρχει μια «κουζίνα» με ασύγκριτη θέα προς το Ναό του Ηφαίστου και τον Ιερό Βράχο. Ο σεφ Άρης Τσανακλίδης μαγειρεύει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και τις αναμιγνύει με μεσογειακές και διεθνείς γαστρονομικές ιδέες. Δοκιμάστε τις φλογέρες με αρνάκι, λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα, φέτα και πικάντικη κόκκινη σάλτσα, τον μπακαλιάρο του Roy και τους λουκουμάδες με μους φέτας, δυόσμο και σος ροδιού. Αδριανού 9, Θησείο, τηλ.: 210 3240 133, από €30 το άτομο, €19 το σετ μενού, www.kuzina.gr



Αττικός Greek House
Με ιστορία από το 1972 αποτελεί ιδανική επιλογή για μαγειρευτά που μυρίζουν παράδοση και σπιτικό μεράκι. Απολαμβάνεις κερκυραϊκό σοφρίτο. λεμονάτο αρνάκι και πολίτικα γεμιστά με κουκουνάρι και το βλέμμα σου συναντά την Ακρόπολη, το Ηρώδειο και τον λόφο του Φιλοπάππου. Τις καλοκαιρινές νύχτες η κράτηση θεωρείται απαραίτητη. Γαριβάλδη 7, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9215 256,  www.ghattikos.gr, από €25 το άτομο (κεντρική φωτο)



Εστιατόριο Μουσείου Ακρόπολης
Αν και δεν πρόκειται ακριβώς για ταράτσα, αλλά για έναν εξώστη 700 τ.μ, αποτελεί αναμφίβολα μία από τις ωραιότερες γωνιές για να απολαύσεις τη θέα στην Ακρόπολη και στους άλλους ιστορικούς λόφους της Αθήνας. Το μενού αλλάζει ανάλογα με την εποχή και τις φρέσκες πρώτες ύλες που βρίσκουν οι σεφ στην αγορά, ενώ τα πιάτα είναι πάντα εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση. Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, τηλ.: 210 9000915, από €20 το άτομο, www.theacropolismuseum.gr



Hytra
O μόνος ανταγωνιστής της φημισμένης κουζίνας του Hytra είναι η θέα από την ταράτσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, που πιάνει από Ακρόπολη μέχρι θάλασσα. Το 2010, στο εστιατόριο απονεμήθηκε το πρώτο του αστέρι Michelin, το οποίο διατηρεί μέχρι και σήμερα. Ο σεφ Τάσος Μαντής απογειώνει την ελληνική κουζίνα με πιάτα εξόχως δημιουργικά, όπως ορτύκι με σιτάρι ζέας, κάστανα, τρούφα και ξινοτύρι Κρήτης. Από την άλλη, ο Χρύσανθος Καραμολέγκος επιμελείται ένα πιο απλό και "εύκολο" μενού στο "Hytra Απλά", το ελληνικό μπιστρό που βρίσκεται στον ίδιο χώρο. Λεωφ. Συγγρού 107-109, Αθήνα, τηλ.: 210 3316767, www.hytra.gr, από €60 το άτομο, από €35 στο μπιστρό.



St’ Astra
Στον 8ο όροφο του ξενοδοχείου του Radisson Blu Park της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με φαντασμαγορική θέα της Ακρόπολης, του Λυκαβηττού και της βραδινής Αθήνας, προσφέρει ιδανικό περιβάλλον για ρομαντικό δείπνο. Εδώ θα δοκιμάσετε ευφάνταστα πιάτα δια χειρός Γιάννη Λιόκα, όπως rib eye από black angus με πουρέ και πίκλες από γλυκοπατάτα και λαβράκι με πουρέ αγκινάρας υπό τους ήχους συνοδεία ethnic, funky και jazz μουσικής. Οι λάτρεις του σούσι θα ανακαλύψουν πολλές ιδιαίτερες επιλογές. Λεωφόρος Αλεξάνδρας 10, τηλ.: 210 8894500, από €35, www.radissonblu.com



The Athens Gate
Από τη μία πλευρά δεσπόζει η Ακρόπολη, κι από την άλλη οι στύλοι του Ολυμπίου Διός. Η θέα που απολαμβάνει κανείς από το rooftop εστιατόριο του ξενοδοχείου Athens Gate ανακηρύχθηκε η τέταρτη καλύτερη στον κόσμο από το Trip Advisor. Η κουζίνα κινείται σε ελληνικά δημιουργικά μονοπάτια, ενώ εξαιρετικά είναι και τα κοκτέιλ του μπαρ. Λεωφόρος Συγγρού 10, τηλ.: 210 9238 302, www.athensgate.gr, από €30.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;