Κατηγορίες

Αθήνα: Νέα φθινοπωρινά στέκια με άρωμα Ιταλίας

09/09/2018 12:31, 0 σχόλια

Αθήνα: Νέα φθινοπωρινά στέκια με άρωμα Ιταλίας

Φέτος το φθινόπωρο στην πόλη μοσχοβολάει πέστο βασιλικού, σκόρδο που τσιτσιρίζει στο τηγάνι και φρεσκοκομμένα ντοματίνια. Μερικά από τα πιο καινούρια και ενδιαφέροντα εστιατόρια στην Αθήνα τιμούν την ιταλική κουζίνα, επενδύοντας στις μεγαλύτερες αξίες της: την απλότητα, την επιμονή στις καλές πρώτες ύλες, τη μαεστρία στην εκτέλεση. Όλα αυτά, καθώς δένουν με την ατμόσφαιρα του χώρου, επιτρέπουν στις παρακάτω νέες αφίξεις να διεκδικήσουν μία θέση ανάμεσα στα αγαπημένα μας στέκια για φαγητό, ή για ένα χαλαρό απεριτίβο μετά τη δουλειά. 

Santa Lucia
Ο χειμώνας περνάει χωρίς να αγγίξει την Αρχελάου, τον πιο φωτεινό και ζωντανό δρόμο του Παγκρατίου. Ανάμεσα στα νέα στέκια του είναι το ιταλικό εστιατόριο Santa Lucia, με όνομα εμπνευσμένο από παραδοσιακό ναπολιτάνικο τραγούδι. Τα πιο εκλεκτά υλικά που έρχονται από τη γειτονική χώρα συναντούν προσεκτικά επιλεγμένα ελληνικά προϊόντα και, και με την επιμέλεια του σεφ Παρασκευά Δημολίκα, μετουσιώνονται σε αυθεντικές ιταλικές γεύσεις. Στο μενού του, τα antipasti, όπως η bresaola Πάρμας με pecorino και αποξηραμένο σύκο, διαδέχονται δροσερές σαλάτες, όπου την παράσταση κλέβει η caprese Buffalo Mozzarella με ντοματίνια, mozzarella και φρέσκο βασιλικό. Από τα κυρίως πιάτα μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα μοναδικά γιουβαρλάκια γαρίδας, τα μοσχαρίσια μάγουλα με ταλιατέλες, τα λινγκουίνι με baby καλαμάρι και τα κεφτεδάκια με μαλφαντίνες, παραδοσιακή συνταγή της Τοσκάνης. Στα επιδόρπια η συμμαχία Ελλάδας-Ιταλίας αφήνει την πιο γλυκιά γεύση, καθώς πέρα από το gelato μπορείτε να απολαύσετε σισιλιάνικα κανόλι με φιστίκι Αιγίνης. Από την πρώτη μέχρι την τελευταία μπουκιά, θα γευτείτε την αληθινή αγάπη των ιδιοκτητών του Santa Lucia για την ιταλική κουζίνα. Αρχέλαου 30, Αθήνα, τηλ. 212 1053112, fb page





Frankie
 
Η νέα προσθήκη στην οικογένεια εστιατορίων «Nice n’ easy», που δίνουν έμφαση στο υγιεινό φαγητό με τοπικές και βιολογικές πρώτες ύλες, μιλάει ιταλικά και βρίσκεται στο Κολωνάκι. Το Frankie θέλει να αποτίσει φόρο τιμής στα ιταλικά εστιατόρια της Νέας Υόρκης, γι’ αυτό και πήρε το όνομά του από τον Frank Sinatra. Χειροποίητα ζυμαρικά, πίτσες από προζύμι και βιολογικό αλεύρι ψημένες σε ξυλόφουρνο, αλλά και πιάτα ελεύθερα γλουτένης ή λακτόζης διαφοροποιούν το μενού του από άλλα εστιατόρια του είδους και το αναδεικνύουν σε κορυφαία επιλογή για όσους έχουν συγκεκριμένες διατροφικές απαιτήσεις. Η καλαίσθητη διακόσμηση, που συνδυάζει μοντέρνο και ρουστίκ στυλ, το brunch που σερβίρεται από νωρίς το πρωί, το απεριτίβο που προσφέρεται από Δευτέρα έως Παρασκευή 5-8 το απόγευμα, αλλά και η υπηρεσία delivery κάνουν το Frankie μια καλή λύση για κάθε περίσταση και ώρα της ημέρας. Σκουφά 42, Κολωνάκι, τηλ. 210 3647052, www.frankierestaurant.gr





Τerrazzini
Μια ταράτσα με λευκά φερ φορζέ και πολύχρωμο κήπο, που επιβάλλει με τόλμη την ομορφιά της ανάμεσα στις πολυκατοικίες, σερβίρει καλό ιταλικό φαγητό βάζοντας δυναμικά το Περιστέρι στο χάρτη των αθηναϊκών γαστρονομικών προορισμών. Όσο το επιτρέπει ακόμα ο καιρός επισκεφτείτε το Τerrazzini για να απολαύσετε στον εξωτερικό χώρο του ιταλικές και μεσογειακές γεύσεις που έχει επιμεληθεί ο σεφ Γιώργος Τσούλης, όπως μοσχαρίσια ταλιάτα με μανιτάρια και Black Angus με πουρέ πατάτας, ή να γευτείτε ένα κοκτέιλ την ώρα του απεριτίβο, γαρνιρισμένο με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος. Το επίσης καλαίσθητο εσωτερικό σε συμμαχία με το δυνατό μενού βάζουν στοίχημα να κρατήσουν και το χειμώνα το Τerrazzini ψηλά στις προτιμήσεις των φίλων του, που έρχονται εδώ από κάθε γωνιά της Αθήνας. Μαδύτου 29, Περιστέρι, 210 5733164, fb page





Italia d’ Onofrio
Σε μια νεοκλασική μονοκατοικία που έχει διακοσμηθεί έτσι ώστε να θυμίζει αρχοντικό σπίτι του ιταλικού νότου θα απολαύσετε χειροποίητα ζυμαρικά, τραγανή πίτσα και σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι που ευωδιάζει μυρωδικά. Αυτή είναι η Italia d’ Onofrio, που πήρε το όνομά της από τον ιδιοκτήτη της, Ονούφριο Ιωακειμίδη, ο οποίος με τη σειρά του κληρονόμησε την τεχνογνωσία και την αγάπη για την ιταλική κουζίνα από την Ιταλίδα γιαγιά του. Η τρατορία μετρά ήδη δύο χρόνια παρουσίας, όμως πρόσφατα ανακαινίστηκε και επεκτάθηκε, δίχως να χάσει την αισθητική της. Δοκιμάστε ανεπιφύλακτα το τρυφερό vitello tonnato, την πίτσα που συνδυάζει την κλασική Μαργαρίτα με  πέστο βασιλικού, και φυσικά τουλάχιστον ένα πιάτο ζυμαρικών, όπως την cacio e pepe με χειροποίητα μενταλφίνε και την boscaiola με τις ταλιατέλες και τα αρωματικά πορτσίνι. Ηρώνδα 6Β, Παγκράτι, τηλ. 210 725 2003, fb page





Margot
Το Χαλάνδρι είναι γεμάτο από εστιατόρια με όμορφους κήπους, ωστόσο το Margot, που άνοιξε πριν από λίγους μήνες στη θέση του Dai due Amici, δεν επαναπαύεται στην ατμόσφαιρα αλλά βάζει ψηλά τον πήχυ της γαστρονομίας. Άλλωστε ένας από τους ιδιοκτήτες του είναι ο Δημήτρης Κοντόπουλος, του Scala Vinoteca. Στον καταπράσινο, λοιπόν, κήπο του, ή στο μίνιμαλ και κομψό εσωτερικό χώρο όταν ο καιρός δεν επιτρέπει το έξω, θα απολαύσετε κλασικές γεύσεις με ένα μοντέρνο twist όπως ριζότο με μανιτάρια κανθαρέλες και τραγανή πέτσα κοτόπουλου, πίτσα με σισιλιάνικη ζύμη, λεπτή και τραγανή, που υποστηρίζει διακριτικά μια επικάλυψη από κολοκυθανθούς, αγκινάρα, μοτσαρέλα και λουκάνικο, και φυσικά μια μεγάλη ποικιλία χειροποίητων ζυμαρικών, καθώς το Margot διαθέτει το δικό του παρασκευαστήριο σπιτικής πάστα. Όχι αναπάντεχα, η λίστα κρασιών που συνοδεύει το μενού εκτείνεται σε πάνω από 120 επιλεγμένες ετικέτες. Αγ. Γεωργίου 28, Χαλάνδρι, τηλ. 216 8009600, fb page








Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;