Κατηγορίες

Κορυδαλλός: Τα στέκια του καλού φαγητού

09/04/2018 00:00, 0 σχόλια

Κορυδαλλός: Τα στέκια του καλού φαγητού
Στην πιο ανήσυχη γειτονιά των δυτικών προαστίων καθόμαστε σε παλιά και νέα στέκια που θα μας χορτάσουν με ζουμερά κρεατικά και προσεγμένους μεζέδες της στεριάς και της θάλασσας χωρίς να μας ξοδέψουν.

Τσιφλίκ Μπαχτσέ
Εδώ και 11 χρόνια το μεζεδοπωλείο αποτελεί σταθερή αξία για πολίτικες γεύσεις σε έναν όμορφο χώρο, που πλέον μετακόμισε στην Πλατεία Μέμου. Θα γευτείτε παστουρμαδοπιτάκια, χειροποίητη τυρόπιτα και κιμαδόπιτα, γιούλμπασι, χιουνκιάρ μπεγιεντί, κεμπάπ και κατσικάκι στη λαδόκολλα. Συνεχίζοντας την παράδοση, θα σας ρίξουν και τα χαρτιά ή θα σας πουν τον καφέ (Μεγ. Αλεξάνδρου 24, Πλ. Μέμου, τηλ: 210 4945080, από €18 το άτομο, κεντρική φωτό).



Σούζυ Τρως
Από το καλοκαίρι του 2016 αυτή η παλιά μονοκατοικία ανακαινίστηκε και διακοσμήθηκε με vintage αντικείμενα και ταπετσαρίες για να μετατραπεί σε ωραίο εστιατόριο για δείπνο τις καθημερινές και το μεσημέρι την Κυριακή. Το χειμώνα το φαγητό σερβίρεται δίπλα στο αναμμένο τζάκι ενώ με τις πρώτες ζέστες την τιμητική της έχει η αυλή, όπου θα γευτείτε χοιρινό κότσι με πουρέ γλυκοπατάτας, γεμιστά μανιτάρια portobello ή γαρίδες καταΐφι. Από το ντεκόρ δεν θα μπορούσε να λείπει και η θρυλική ραπτομηχανή, από την περίφημη σκηνή της “Παριζιάνας”, που χάρισε και το όνομά της στο εστιατόριο (Δ. Μαλαγαρδή 56, Πλατεία Αγ. Γεωργίου, τηλ. 210 4969325, από €20 το άτομο).



Broth3rs
Μοντέρνο grill house σε ένα χώρο με τζαμαρίες και minimal διακόσμηση, όπου κυριαρχούν οι ξύλινες αποχρώσεις, το λευκό και το industrial γκρι. Τα μυστικά της νοστιμιάς των ψητών είναι δύο: το εκλεκτό κρέας και ο ισπανικός φούρνος Josper που ψήνει τέλεια το φαγητό αποκλειστικά με ξυλοκάρβουνα. Δοκιμάστε την 700 γραμμαρίων σταβλίσια χοιρινή μπριζόλα ή το γενναιόδωρο μοσχαρίσιο μπιφτέκι με ολόφρεσκο κομμένο κιμά ενώ δεν λείπουν και τα πιάτα ημέρας (Δ. Διαμαντίδη 37, τηλ.: 210 4972341, από €15 το άτομο).



Verde Papagalo
O παλιός Παπαγάλος ανακαινίστηκε ολοκληρωτικά και τα τελευταία χρόνια συνεχίζει να σερβίρει μοντέρνα κουζίνα στο παλιό σπίτι με τον καταπράσινο κήπο και την πελώρια άγρια φιστικιά στο κέντρο του. Εκτός από τις κλασικές επιλογές σε burger και ζυμαρικά, θα βρείτε και πιο ιδιαίτερες γεύσεις όπως saltiboca (μοσχαρίσια φιλετίνια διπλωμένα με λαχανικά σωτέ, μπέικον και λιωμένα τυριά) ή jackson chicken με πορτοκάλι, αμύγδαλο φιλέ, άρωμα ούζου σερβιρισμένο σε τραγανή φωλιά από καταΐφι με ρύζι (Αβέρωφ 41, τηλ: 210 4960680, http://verdepapagalo.weebly.com, από €12 το άτομο).



Ταμπακιέρα
Μεζεδοπωλείο με ωραία διακόσμηση με πράσινες αποχρώσεις, αντικέ μπουφέδες, φωτιστικά και καρέκλες. Στο τραπέζι σας καταφτάνουν γευστικά πιάτα όπως παντζαροσαλάτα με καρύδι, φάβα με καραμελωμένα γλυκόξινα κρεμμύδια, λουκουμάδες φέτας με μαρμελάδα πιπεριές Φλωρίνης, κοτόπουλο γλυκόξινο με λαχανικά. Καλό χύμα κρασί, τσιπουράκι και χειροποίητο ρακόμελο για το τέλος (Μεγ. Αλεξάνδρου 27, Πλατεία Μέμου, τηλ.: 210 4958630, από €12 το άτομο).



Το Δράμι
Εκεί όπου ο Κορυδαλλός συναντά την Αγία Βαρβάρα, το δημοφιλές Δράμι συνεχίζει να δημιουργεί σε νεο-παραδοσιακό στιλ. Στο χώρο του που θυμίζει μπακάλικο του '50 με νταμιτζάνες, κονσέρβες, κιβώτια μπύρας, μπαχάρια, θα γευτείτε ωραιότατα μεζεδάκια ψαρικών και κρεατικών. Από το καλοκαίρι του 2014 άνοιξε και το αδερφάκι του στη Γλυφάδα (Σίφνου 4 & Χανίων 47, τηλ: 210 5625300, http://todrami.gr, από €15 το άτομο).



Da Sotto
Η πιο hot all day επιλογή στην Πλατεία Ελευθερίας. Θα καθίσετε από νωρίς για καφέ και πρωινό και θα μείνετε άνετα ως αργά για τα πολύ ωραία κοκτέιλ. Στην κουζίνα του εκτός από πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές σε burger και ζυμαρικά, θα βρείτε και ωραίες σαλάτες όπως ανάμεικτη με ξυνομυζήθρα, ντοματίνια, ρόκα, αγγούρι, βαλσάμικο, παξιμαδάκια ή σαλάτα με πληγούρι, καπνιστό σολωμό και βινεγκρετ πορτοκαλιού. Δεν λείπουν και πιο ιδιαίτερες γεύσεις στα κυρίως όπως τα μοσχαρίσια escalope με σάλτσα λεμονιού και ψητή πατάτα αρωματισμένη με θυμάρι (Πλατεία Ελευθερίας, τηλ.: 210 4941303, από €15 το άτομο).







Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;