Κατηγορίες

Αθήνα: 9 must στάσεις για ζυμαρικά στα νότια

11/04/2019 20:00, 0 σχόλια

Αθήνα: 9 must στάσεις για ζυμαρικά στα νότια
Αυτή τη φορά κατηφορίζουμε προς τη θάλασσα για να απολαύσουμε χειροποίητα ζυμαρικά, γεύσεις της Ιταλίας που παντρεύονται άψογα με ελληνικά προϊόντα στα καλύτερα τραπέζια των νοτίων προαστίων.

Ramino
Ramino, στα ιταλικά, σημαίνει μικρό χάλκινο μαγειρικό σκεύος. Επίσης είναι το γνωστό ράμι, παιχνίδι τράπουλας για παρέα. Έτσι και το εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο στη Γλυφάδα είναι cosy, χάλκινο και παρεΐστικο. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του με τις ζεστές χάλκινες αποχρώσεις, το Ramino μας ταξιδεύει στις γεύσεις της αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Θα σας κερδίσουν πιάτα όπως οι παπαρδέλες μοσχάρι (λαιμός μοσχαρίσιος μπρεζέ με κόκκινο κρασί και gorgonzola) και τα ζυμαρικά Casarecce ai funghi (πανσέτα, άγρια μανιτάρια, παρμεζάνα) Απολαυστικό φινάλε με Cioccolato (παγωτό σοκολάτα, μους σοκολάτας, κέικ σοκολάτας, honey comb, μαρέγκα). Α. Μεταξά 38, Γλυφάδα, τηλ.: 2108944430, www.raminoresto.gr, από €20 το άτομο.



Peccati di Gola
Αυτό το ιταλικό καταφέρνει να φέρει τη Νάπολη στη Γλυφάδα μέσα από την κουζίνα της Ταλίτα και της Ναόμι Σιτζίλλο. Θα βρείτε αρκετά πιάτα ζυμαρικών σε πολύ ενδιαφέροντες συνδυασμούς όπως παπαρδέλες με γαρίδες και κρέμα μαύρης τρούφας, ταλιατέλες με καραβίδες, φινόκιο και πέστο ρόκας, πένες ολικής αλέσεως με λαχανικά caponata και τα νιόκι με γαρίδες και κολοκυθάκια. Κύπρου 50, Γλυφάδα, τηλ. 210 8981511, από €25 το άτομο.



Da Bruno  
Το εστιατόριο Da Bruno γεννήθηκε στην Ιταλία, από την οικογένεια Bruno Ortolano. Το 1980 έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα, πρώτα στην Κηφισιά και αργότερα στο Παλαιό Φάληρο όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Πρόκειται πιστοποιημένο, αυθεντικό ιταλικό εστιατόριο της Αθήνας- κάτι που θα καταλάβατε δοκιμάζοντας τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά του: αυθεντική καρμπονάρα με αυγό, λιγκουίνι με μύδια, σκόρδο, μαϊντανό, μαύρη τρούφα και καυτερή πιπεριά αλλά και πλούσια αστακομαρονάδα. Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109818959, www.dabruno.gr, από €20 το άτομο.



Maltagliati 
Σε έναν ήσυχο δρόμο στο Παλαιό Φάληρο, το Maltagliati είναι μία από τις πρώτες τρατορίες στην Αθήνα που άρχισαν να φτιάχνουν μόνοι τους εξαιρετική φρέσκια pasta. Οι ιδιοκτήτες, Αντόνιο και Αλέξανδρος, θα σας προτείνουν τα καλύτερα πιάτα της ημέρας αλλά και ξεχωριστές προτάσεις από το μενού. Λιγκουίνι με gorgonzola και καρύδια και maltagliati πράσινα με μπρόκολο και μπέικον είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα. Αφήστε χώρο για τιραμισού και πανακότα. Τερψιθέας 16, τηλ.: 210 9816445, www.maltagliati.gr, από €20 το άτομο.



Al Pino  
Από τα πιο ιστορικά ιταλικά εστιατόρια των νοτίων προαστίων καθώς λειτουργεί από το 1973 σε ένα κομψό χώρο κοντά στην παραλία του Φλοίσβου. Προσπερνάμε τα πολύ καλά ούτως ή άλλως ορεκτικά και πίτσες και να φτάσουμε στα χειροποίητα, φρεσκότατα ζυμαρικά σε μεγάλες μερίδες:  από την κλασική και απολαυστική Pomodoro με σπαγγέτι και σιγοψημένη σάλτσα ώριμης ντομάτας, σκόρδο και φρέσκο βασιλικό μέχρι τα casarecce με σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα, σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, μπέικον και κρέμα mascarpone σε μια συνταγή από την περιοχή του Βεζούβιου. Λ. Ποσειδώνος 4 και Ναΐάδων 1, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9880311, www.al-pino.gr, από €22 το άτομο.



L‘ Abbuffata
Το ιταλικό εστιατόριο που εντυπωσίασε στα Τρίκαλα Κορινθίας μετακόμισε στον Πειραιά, σε ένα υπέροχο παλιό νεοκλασικό, για να μας ταΐσει μαμαδίστικο ιταλικό φαγητό. Το L’Abbuffata (που σημαίνει φαγοπότι) χωρίζεται σε δύο επίπεδα. Στο ισόγειο σερβίρεται ποτό, καφές και χειροποίητα ιταλικά γλυκά, ενώ στον πρώτο όροφο μπορεί να δοκιμάσει κανείς τις νοστιμιές της κυρίας Δέσποινας: φρέσκα και ξερά ζυμαρικά- carbonara, padellata di salsiccia, ravioli με tartufo, tortellini με σάλτσα gorgonzola είναι μερικές από τις επιλογές. Κολοκοτρώνη 32, Πειραιάς, τηλ: 2130347456, www.labbuffata.gr, από €25 το άτομo.



Il Tinello
Το πρώτο που θα διαπιστώσεις είναι πως για να το βρεις θα πρέπει να πας μιλημένος γιατί ταμπέλα δεν υπάρχει και βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας. Μόλις καθίσεις στην σάλα ξεκινά η παρέλαση ιταλικών πιάτων, καθώς αυτό είναι το concept. Δεν παραγγέλνεις αλλά έρχονται πιάτα με κρέας, ριζότο και χειροποίητα ζυμαρικά (διαφορετικά κάθε φορά, ανάλογα τε κέφια) που μαγειρεύει η ιταλίδα Ντανιέλα και σερβίρει ο σύζυγός της, ο Στέφανος, το ένα μετά το άλλο. Συνοδεύονται από κρασί και γλυκά στο τέλος. Όλα είναι πεντανόστιμα, σπιτικά και το σίγουρο είναι ότι θα σκάσεις στο φαγητό. Κνωσού 54, Άλιμος, €28 το άτομο.



Ακάκιος Μακαρονάδικο
Είναι ελληνικό μακαρονάδικο και δεν το κρύβει. Εμπνευσμένο από τον μοναχό Ακάκιο, το μακαρονάκιδο έχει στυλ μοναστηριού: βαριά ξύλινα τραπέζια, μανουάλια, προσωπικό με περιβολή μοναχού, πολυελαίους κόσκινα και κεριά. Οι σπιτικές μακαρονάδες καταφτάνουν σε γαβάθες: μακαρόνια με κιμά όπως τα έφτιαχνε η μαμά, ζυμαρικά χειροποίητα με ροσμπίφ, κόκορα παστιτσάδα με χοντρό μακαρόνι, σκιουφιχτά Κρήτης με στακοβούτυρο και ξινομυζήθρα αλλά και πεκορινάδα που ανακατεύεται σε κεφάλι πεκορίνο Αμφιλοχίας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αγίας Τριάδος 1, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9803100, www.akakios.com.gr, από €18 το άτομο.



Tony Bonanno
Περιβάλλον βγαλμένο από κινηματογραφικό πλατό με γήινα χρώματα, χαρακτηριστικά κάδρα και φωτισμό που δημιουργούν ατμόσφαιρα μεσοπολέμου. Οι συνταγές του είναι επηρεασμένες από τις περιοχές της Κάτω Ιταλίας, τη Σικελία, το Παλέρμο, τη Νάπολη, την Καλαβρία, που εκτός από τέλειο φαγητό “έβγαλαν” και διάσημους μαφιόζους. Θα γευτείτε παπαρδέλες με πορτσίνι και αχλάδι, σπαγγέτι al pesto genovese με πέστο βασιλικού και flakes πεκορίνο, παπαρδέλες alla sicciliana με μελιτζάνες ραγού και καραμελωμένο κρεμμύδι. Βασιλέως Παύλου 63, Καστέλλα, Πειραιάς, τηλ. 210 4111901, www.tonybonanno.gr, από €25 το άτομο.








Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;