Κατηγορίες

Αθήνα: 5 διευθύνσεις για εκλεκτά τυριά

Αθήνα: 5 διευθύνσεις για εκλεκτά τυριά
Ψάξαμε, βρήκαμε και δοκιμάσαμε εξαιρετικά τυριά, παραδοσιακά αλλά και πιο ψαγμένα, απ΄όλη την Ελλάδα και τον κόσμο, σε επτά ξεχωριστές deli γωνιές της Αθήνας και των Προαστίων. Αυτές είναι οι διευθύνσεις που πρέπει να γνωρίζουν οι φανατικοί cheese lovers της πόλης.


Provence

Το deli που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στη Γλυφάδα και πλέον στεγάζεται στους Αμπελόκηπους, κλείνει φέτος 15 χρόνια λειτουργίας. Στο Provence, συμμετέχεις σε ένα διαφορετικό, απολαυστικό ταξίδι που ξεκινάει από τα Πυρηναία και τη χώρα των Βάσκων και φτάνει μέχρι τη βόρεια Ιταλία και τις σπηλιές του ροκφόρ στη νότια Γαλλία. Πρόκειται για τον παράδεισο των διεθνών, artisanal τυριών. Από τα κατσικίσια τυριά της Sevreet Belle, 24μηνης ωρίμανσης Comte, τα υπέροχα Beaufort και Gruyere και το Emmental Grand Cru της Tournette από τη Σαβοΐα μέχρι το ιταλικό Blu 61, δεν ξέρεις τι να πρωτοδοκιμάσεις... Θεοφάνους 12, Αμπελόκηποι, τηλ. 210 8981435, www.provence.gr



Το Μαντρί
Στα Βριλήσσια, ο Άρης και η Ελένη Μασκίνη συνεχίζουν μια ιστορία 30 χρόνων με αμέτρητα επιλεγμένα και δοκιμασμένα μικρά και μεγάλα γαστρονομικά θαύματα. Εδώ θα ανακαλύψετε μια μεγάλη συλλογή τυριών από όλη την Ελλάδα: βαρελίσια φέτα Λαμίας, γραβιέρες ωρίμανσης Νάξου, Τήνου, Αμφιλοχίας, μανούρα Σίφνου ψημένη σε κρασί, μανούρα και ξυνομηζύθρα Κιμώλου, τουλουμοτύρι Κυκλάδων, λαδοτύρι και λαδογραβιέρα Ζακύνθου με την αξεπέραστη πικάντικη αύρα του ελαιόλαδου, σας περιμένουν να υποκύψετε στον πειρασμό. Γράμμου 41, Βριλήσσια, τηλ.: 210 8041367, tomantri.gr



Τυροκομείο Κωσταρέλου
Με ιστορία από τη δεκαετία του 1930, η εταιρεία Κωσταρέλου παρασκευάζει εκλεκτά τυριά και γαλακτοκομικά στο Μαρκόπουλο, ενώ τα προωθεί ακόμη και στο Λονδίνο και το Παρίσι. Ανάμεσα στα προϊόντα της μπορεί να βρει κανείς τη βραβευμένη φέτα, το αψάκι, ένα σκληρό τυρί με ασπρο-κίτρινο χρώμα από αιγοπρόβειο γάλα, το μαλακό και κρεμώδες τσαλαφούτι, το λαδοτύρι που διατηρείται για έξι μήνες σε παρθένο ελαιόλαδο, το παλαιωμένο για 12 μήνες πικάντικο γραβιεράκι, το παλαιωμένο κεφαλοτύρι, καθώς και το μαεστύρι, που παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα, με μεστή πικάντικη γεύση και κυρίαρχα αρώματα από βότανα ή πιπεριά. Στο κατάστημα του Κολωνακίου μπορείτε να συνδυάσετε τα εκλεκτά ψώνια με ιδιαίτερα σνακ. Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, τηλ. 210 7259000, www.kostarelos.gr (κεντρική φωτό)



Τυροκομία Νάξου
Δεν χρειάζεται να φτάσετε ως τη Νάξο για να απολαύσετε τα φημισμένα τυριά της. Η «Τυροκομία Νάξου» στο Χαλάνδρι ικανοποιεί το πολυπληθές κοινό που αγαπάει τα προϊόντα του φημισμένου τυροκομείου του Μανώλη Κουφόπουλου, που λειτουργεί από το 1990 στον Άγιο Ισίδωρο Γαλανάδου στη Νάξο. Ξεχωρίζει η πολυβραβευμένη γραβιέρα Π.Ο.Π. (απλή και 5ετούς ωρίμανσης), το φημισμένο αρσενικό από αιγοπρόβειο γάλα σε πολλές παραλλαγές, η κεφαλογραβιέρα Άγιος Ισίδωρος και το μελανοτύρι. Εθνικής Αντιστάσεως 18, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 6837758, www.tyrokomia-naxou.gr





Παντοπωλείο Αλεξανδρής
Ένα ξεχωριστό deli στην Ηλιούπολη, ξακουστό σε όλη την Αττική. Η ναυαρχίδα του είναι το ψυγείο µε τα τυριά. Και τι δεν έχει! Βρήκαμε τυριά από το Μέτσοβο, όπως η μπουκουβέλα, το πάπρικο, το κρασάτο και το ριγανοπιπεράτο, πικάντικη βαρελίσια φέτα ορεινής Ναυπακτίας, σφέλλα, τσαλαφούτι από τη Ρούμελη, κασέρι Μυτιλήνης, γραβιέρα και αρσενικό από την Ένωση της Νάξου και γνήσια κοπανιστή Μυκόνου. Ηρώων Πολυτεχνείου 30, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9918730.






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;