Κατηγορίες

Πού τρώει τώρα η Αθήνα;

04/01/2017 22:00, 0 σχόλια

Πού τρώει τώρα η Αθήνα;
Η νέα χρονιά φέρνει μαζί της ενδιαφέρουσες γευστικές αφίξεις. Νέα και ωραία εστιατόρια που άνοιξαν στο τέλος του 2016, αλλά και ιστορικά στέκια που μπαίνουν σε νέα εποχή. Ξεχωρίσαμε 8 αφίξεις που συζητιούνται πολύ και υπόσχονται μία δημιουργική και νόστιμη χρονιά.

Βασίλαινας
Ο θρυλικός Βασίλαινας, μετά από 96 χρόνια στον Πειραιά, περνάει στη νέα του εποχή μετακομίζοντας στο κέντρο της Αθήνας, στην περιοχή του Χίλτον, εκεί που μέχρι τώρα βρισκόταν το Αλάτσι. Το μενού που δημιούργησαν οι τρεις νέοι και ανερχόμενοι  σεφ Μάνος Γαρνέλης, Δήμος Μπαλόπουλος και Νίκος Βλαχάκης, δίνει έμφαση στο ψάρι, χωρίς να λείπουν οι προτάσεις σε κρέας, και σερβίρεται σε έναν εντυπωσιακό χώρο που σχεδιάστηκε από τους καταξιωμένους αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Αντρέα Κούρκουλα. Χταπόδι στα κάρβουνα με μαυρομάτικα φασόλια, πιπεριά Φλωρίνης και σάλτσα πάπρικας, σκουμπρί καπνισμένο στον ξυλόφουρνο με αρωματική σάλτσα και ξηρούς καρπούς και λαχανοντολμάδες με πουρέ κουνουπίδι αρωματισμένο με λάδι τρούφας είναι μερικά από τα κορυφαία πιάτα του. Βρασίδα 13, Ιλίσια, τηλ: 2107210501, από €40 το άτομο.



Food Mafia Sin City
Το Food Mafia της Γλυφάδας απέκτησε αδερφάκι στην καρδιά της πόλης, στην οδό Βουκουρεστίου, απέναντι από το Παλλάς. Η πολυσυλλεκτική κουζίνα του Ηλία Σκουλά αντλεί την έμπνευσή της από ψαγμένες διεθνείς σπεσιαλιτέ, τις οποίες ξετρυπώνει στα ταξίδια του. Σε ένα κλασικό μεσοπολεμικό κτίριο του 1925, οι street food αναφορές με burgers και γρήγορα σνακ- όπως αυτά που σερβίρονται στις αμερικάνικες καντίνες- συναντούν μια μεγάλη γκάμα κρεατικών επιλογών. Το μεσημέρι θα δοκιμάσετε τις καλαμποκένιες τυρόπιτες του Ελ Σαλβαδόρ και το πολύ ιδιαίτερο τοστ με φουαγκρά και ψητά ροδάκινα, ενώ το βράδυ θα βρείτε το μενού Beef No 8 με πικάνια σε διαφορετικές εκδοχές. Βουκουρεστίου 4, Κέντρο, τηλ. 210 3248062 (κεντρική φωτό)



Φάρμα Μπράλου Steak Bar
Το μοντέρνου στυλ all day steak bar της Φάρμας Μπράλου στον πρώτο όροφο του Yoleni's Flagship Store- του εντυπωσιακού πολυχώρου ελληνικής γαστρονομίας που άνοιξε το φθινόπωρο στη Σόλωνος- αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο hot κρεατοφαγικά στέκια της πόλης. Την επιμέλεια του μενού έχει ο Μιχάλης Νουρλόγλου. Εδώ, επιλέγεις το κρέας που επιθυμείς από το κρεοπωλείο της περίφημης Φάρμας Μπράλου για να το απολαύσεις σε λίγη ώρα στο τραπέζι σου ακριβώς όπως το θέλεις. Σόλωνος 9, Κολωνάκι, τηλ. 2122223629, από €25 το άτομο.



Koursaros
Ο Koursaros έγραψε ιστορία στη Δροσιά, ακολουθήσε η μυκονιάτικη εκδοχή του και πλέον τον βρίσκουμε και στο Κολωνάκι, σε έναν υπέροχο πολυτελή χώρο με στοιχεία art deco. H θαλασσινή κουζίνα του χρησιμοποιεί ελληνικές πρώτες ύλες και συνδυάζει σύγχρονους και κλασικούς τόνους με πιάτα όπως ψητό καλαμάρι με σος από ταχίνι, καραβιδόψιχα τεμπούρα με αρωματική μαγιονέζα και ξύσμα λάιμ και λαβράκι σοτέ με σπαράγγια και πουρέ αγκινάρας Ιερουσαλήμ. Ο Ιάπωνας σεφ Take έχει αναλάβει το sushi menu. Το μεσημέρι υπάρχει lunch menu σε πιο προσιτή τιμή. Ομήρου 11 & Βησσαρίωνος 1, Κολωνάκι, τηλ: 2103600326, από €60 το άτομο.



Nolita

Το ολοκαίνουργιο bar-restaurant του ξενοδοχείου Semiramis είναι ατμοσφαιρικό και διακοσμημένο με φυσικά υλικά. Στην κουζίνα βρίσκεται ο σεφ Γιάννης Λιόκας και μαζί με τον Ιταλό σεφ Elio Sironi παρουσιάζουν ένα μοναδικό μενού αυθεντικής ιταλικής κουζίνας. Η παραδοσιακή ιταλική πίτσα που ετοιμάζεται μπροστά σου, τα μοναδικά πιάτα όπως οι ταλιατέλες με λευκή τρούφα από την Άλμπα, η κοτολέζα Milanese, αλλά και τα εντυπωσιακά κοκτέιλ που σερβίρονται στο μπαρ είναι σίγουρο πως θα κάνουν το Nolita αγαπημένο στέκι των αθηναίων foodies. Ξενοδοχείο «Semiramis», Χαριλάου Τρικούπη 48, Κηφισιά, τηλ: 2106231181, www.yeshotels.gr/el/hotel/semiramis, από €40 το άτομο.



Omu Kitchen Cocktails
Το δημοφιλές ασιατικό bar restaurant Oozora The House της Κηφισιάς υποδέχεται τη νέα χρονιά ανανεωμένο καθώς απέκτησε έναν νέο χώρο στο δεύτερο επίπεδο που ονομάζεται «Omu» («παπαγάλος» στα ιαπωνικά). Εκεί θα απολαμβάνουμε γκουρμέ street food από τον Γιώργο Βενιέρη - με τα Asian style burgers να έχουν την τιμητική τους, funky pizzas και δυνατά κοκτέιλ από τον Σπύρο Κερκύρα συνοδεία live μουσικής. Δηλιγιάννη 54, Κηφισιά, τηλ: 2108018515, www.oozora.gr



Red Door
Μια κόκκινη πόρτα στην Τσακάλωφ οδηγεί στο νέο hot μαγαζί της πόλης. Το μινιμαλιστικής αισθητικής bar-restaurant Red Door μας μυεί στην ιεροτελεστία του yakiniku (στα ιαπωνικά σημαίνει «ψήνω κρέας»). Εδώ με το που μπαίνει βγάζεις τα παπούτσια (φοράς σοσονάκια μιας χρήσης), κάθεσαι στα υπόσκαφα τραπέζια, ψήνεις το κρέας της επιλογής σου (Kobe, Wagyu beef, Black Angus κ.ά.) στο ενσωματωμένο στο τραπέζι grill και τα συνοδεύεις με πιάτα που υπογράφει ο σεφ Alsi Sin. Στο μπαρ ο Γιάννης-Πέτρος Πετρής, ο οποίος σπούδασε στο «Tokyo design cocktail school», φτιάχνει cocktail που ακολουθούν την ιαπωνική φιλοσοφία της καθαρότητας, της ισορροπίας και της προσοχής στη λεπτομέρεια. Τσακάλωφ 6, Κολωνάκι, τηλ: 2103647712.



Estrella Athens

Το μαγαζί της Θεσσαλονίκης, που έγινε διάσημο σε όλο τον κόσμο χάρη στο μπουγατσάν- το περίφημο υβριδικό γλυκό του σεφ και food blogger Δημήτρη Κοπαράνη- απέκτησε αδερφάκι στην πρωτεύουσα. Το αθηναϊκό Estrella μας υποδέχεται στον όμορφο χώρο ενός νεοκλασικού στον πεζόδρομο της Ρόμβης για να απολαύσουμε τόσο το μπουγατσάν (κρουασάν με γέμιση από κρέμα μπουγάτσας, πασπαλισμένο με άχνη και κανέλα), όσο και τις υπόλοιπες λαχταριστές προτάσεις του για πρωινό και brunch: αυγά σε διάφορες εκδοχές, πίτσα σε ζύμη από κουλούρι Θεσσαλονίκης με μπέικον, ουγγαρέζα, γραβιέρα και δύο τηγανητά αυγά, burgers, αλμυρά και γλυκά pancakes αλλά και πιο ιδιαίτερα πιάτα όπως καρμπονάρα στο φούρνο με καβουρμά και παλαιωμένο κασέρι Ξάνθης. Ρόμβης 24Α, Μοναστηράκι, τηλ: 2103218000.






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;