Κατηγορίες

Αθήνα: 10 νόστιμα στέκια στο Κολωνάκι

13/12/2017 22:00, 0 σχόλια

Αθήνα: 10 νόστιμα στέκια στο Κολωνάκι
Τα κλασικά, τα νέα, τα σικάτα και τα νεανικά. Τα μέρη που μας δίνουν αμέτρητους λόγους να επισκεφθούμε ξανά και ξανά την πιο συζητημένη γειτονιά της Αθήνας. Δέκα προτάσεις για φαγητό στο Κολωνάκι που καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές προτιμήσεις.


Nice n’ Easy

Με έμφαση στις βιολογικές και ποιοτικές πρώτες ύλες, τα εστιατόρια Nice 'n' Easy έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με τις bio- organic και ταυτόχρονα πολύ γευστικές προτάσεις τους. Στον πεζόδρομο της Ομήρου, στην καρδιά του Κολωνακίου, το αγαπημένο all day βιολογικό και healthy bistro έχει κάτι νόστιμο και υγιεινό για όλες τις ώρες της ημέρας. Must πιάτα ο φρέσκος άγριος σολομός φούρνου με κρούστα εσπεριδοειδών και μυρωδικών πάνω σε ταμπουλέ από σπόρους κινόα και το ζουμερό burger από βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας και wagyu onglet beef με coleslow, πίκλες και φρέσκιες τηγανητές πατάτες. Στο μενού θα βρείτε τον τόπο προέλευσης των πρώτων υλών καθώς και τις θερμίδες και τη θρεπτική αξία κάθε πιάτου χωριστά. Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201, www.niceneasy.gr, από €20 το άτομο (κεντρική φωτό)



Izakaya

Μια γιαπωνέζικη gastropub που έφερε κάτι διαφορετικό στο Κολωνάκι. Μικρός αλλά εντυπωσιακός ο χώρος, με διακόσμηση που συνδυάζει την ιαπωνική παράδοση με μια βιομηχανική αίσθηση και ποπ στοιχεία. Καθισμένοι στις αναπαυτικές πολυθρόνες κάτω από τα κόκκινα κλουβάκια-φωτιστικά απολαμβάνουμε sushi και ιαπωνικά πιάτα με την υπογραφή του ταλαντούχου σεφ Χρόνη Δαμαλά. Ξεχωρίσαμε το μαριναρισμένο λαβράκι με yuzu, shiso, αχινό και φρούτα του πάθους και τα stir fried udon noodles με μοσχάρι, τσίλι και μπρόκολο. Λεβέντη 5, Κολωνάκι, τηλ. 2107244406, από €35 το άτομο.



Nikkei

Η Ιαπωνία συναντά το Περού στην καρδιά της Αθήνας. Ο σεφ Θάνος Στασινός, ο οποίος εκπαιδεύτηκε από τους αδελφούς Ferran και Albert Adria στο πασίγνωστο Pakta της Βαρκελώνης, μας ταξιδεύει κοσμοπολίτικα σε ψαγμένα φαγητά και γεύσεις με πληθωρικά αρώματα σε μια όμορφη σάλα με λιτές γραμμές και έθνικ πινελιές. Ceviche λαβράκι, tataki, anticucho, πατάτες yuccas κι άλλες fusion γεύσεις φιγουράρουν στο μενού, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα. Λεβέντη 3 Κολωνάκι, τηλ.: 210 7239366, από €30 το άτομο.



Σπύρος και Βασίλης
Με λειτουργία από το 1974, το γαλλικό εστιατόριο «Σπύρος & Βασίλης» πίσω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, αποτελεί ένα από τα "νεότερα" ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας. Στον ζεστό και σοφιστικέ χώρο του θα απολαύσετε πιάτα κλασικής γαλλικής κουζίνας και αυθεντικές γεύσεις από την Provence με πολύ καλές πρώτες ύλες. Φημισμένες σπεσιαλιτέ είναι η αυθεντική entrecôte Café de Paris, το σπιτικό pate foie gras, τα μπουτάκια βατράχων, το coq au vin (κόκορας κρασάτος) και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας. Το δείπνο κλείνει υπέροχα με λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας. Λάχητος 5, Κολωνάκι, τηλ. 2107237575, από €40 το άτομο, spirosvasilis.gr



It Restaurant
Το νεανικό και easy-going στέκι του Κολωνακίου μας περιμένει από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ με πολύ ενδιαφέρουσες γευστικές προτάσεις βασισμένες σε καλές πρώτες ύλες από τον σεφ Ανδρέα Λαγό. Εδώ θα έρθετε με την παρέα σας για να απολαύσετε το πρωί αυγά βιολογικά μάτια στο φούρνο με λουκάνικο κεφτέ και γραβιέρα, croque madame, ή καγιανά, ενώ το μεσημέρι θα βρείτε πιάτα όπως πολύσπορη σαλάτα με καπνιστό σολομό, κολοκύθι, αβοκάντο και αρωματική βινεγκρέτ γιαουρτιού, φρέσκες παπαρδέλες με σάλτσα μπολονέζ και κρέμα παρμεζάνας και κοτοπουλάκι στο φούρνο με κάσιους, πιπερόριζα, λεμόνι και αρωματικό ρύζι μπασμάτι. Θα επιστρέψετε τις Κυριακές για το απολαυστικό brunch του. Σκουφά 29, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3635773, www.itrestaurant.gr, από €20 το άτομο.



Simul

Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in situ αναφέρεται στην τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις». Δικαίως λοιπόν η φράση gastronomic situ συνοδεύει το όνομα αυτού του νέου κολωνακιώτικου εστιατορίου που βρίσκεται σε ένα όμορφο ζεστό ημιυπόγειο στην Υψηλάντου. Τα πιάτα βασίζονται στα διαθέσιμα φρέσκα υλικά της ημέρας και τη δημιουργικότητα του σεφ Νίκου Θωμά. Ο κρασάτος κόκοραςμε τραχανά και αρσενικό Νάξου, το φρέσκο χταπόδι σχάρας με φάβα, τηγανητό κρεμμύδι, ελιές και μάραθο και το σαλάχι "μενιέρ" με στακοβούτυρο, πατατάκια και σκόνη πορτσίνι είναι μερικές από τις πιο δυνατές προτάσεις. Γλυκό φινάλε με μπακλαβά με παγωτό καϊμάκι, μανταρίνι και τζίντζερ. Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 2107224737, από €35 το άτομο.

 
Pie Works
Οι γαργαλιστικές μυρωδιές από το ανοιχτό εργαστήριο της Νίκης και της Ελπίδας στο Κολωνάκι, σπάνε τη μύτη των περαστικών, των κατοίκων και των εργαζόμενων της περιοχής. Από το 2014, στον μικρό και κομψό χώρο τους, ανοίγουν φύλλο όλη μέρα, χρησιμοποιούν ολόφρεσκα υλικά από μικρούς παραγωγούς για τη γέμιση και εξελίσσουν τις συνταγές της γιαγιάς με μπόλικη φαντασία. Εδώ θα δοκιμάσετε κρεατόπιτα με μοσχαράκι μπουργκινιόν, English pie με φασόλι, λουκάνικο και μπεσαμέλ, μανιταρόπιτα και κοτόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης, κρέμα γάλακτος και κάρυ.Αν θέλετε να γλυκαθείτε ενδώστε σε μια πεντανόστιμη γαλατόπιτα ή σοκολατόπιτα. Μπορείτε τις απολαύσετε στα λιγοστά τραπεζάκια του πεζοδρομίου. Αμερικής 16Α, Κολωνάκι, τηλ.: 2111847595.



Τυροκομείο Kωσταρέλου
Στο νέο κατάστημα «Τυροκομείο Κωσταρέλου» που άνοιξε πέρυσι στο Κολωνάκι, θα βρείτε τα προϊόντα του φημισμένου τυροκομείου και θα τα γευτείτε σε μοναδικές συνταγές που έχει επιμεληθεί ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος. Πρόκειται για ένα πλήρες deli-παντοπωλείο, που λειτουργεί και ως cafe-dine in, σε έναν μοντέρνο και ζεστό περιβάλλον, γεμάτο με επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς, όπως εκείνο με «μαλακή φέτα, ψητά μανιτάρια και μπέικον με μαγιονέζα τρούφας σε φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως», σαλάτες, όπως «ρόκα, ντοματίνια, παξιμάδια λαδιού, κατίκι και βινεγκρέτ από πετιμέζι», καθώς και μοναδικά πλατώ τυριών και αλλαντικών αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης, τα οποία μπορείτε να γευτείτε στα τραπεζάκι του χώρου συνοδεύοντάς τα με ελληνικά κρασιά και μπύρες από μικροζυθοποιίες. Εξαιρετικές είναι και οι γλυκές προτάσεις  που βασίζονται κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα του τυροκομείου. Στο κατάστημα διατίθεται, φυσικά, όλη η σειρά τυροκομικών προϊόντων «Κωσταρέλου», η βραβευμένη φέτα, τα φημισμένα γιαούρτια και οι κρέμες. Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, τηλ. 210 7215972, www.kostarelos.gr



Φάρμα Μπράλου Steak Bar

Το ολοκαίνουριο steak bar της Φάρμας Μπράλου στον πρώτο όροφο του Yoleni's Flagship Store- του εντυπωσιακού πολυχώρου ελληνικής γαστρονομίας που μόλις άνοιξε στη Σόλωνος- αναμένεται να γίνει ένα από τα πιο hot κρεατοφαγικά στέκια της πόλης. Την επιμέλεια του μενού έχει ο Μιχάλης Νουρλόγλου. Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε το κρέας που επιθυμείτε από το κρεοπωλείο για να το απολαύσετε σε λίγη ώρα στο τραπέζι σας ακριβώς όπως το θέλετε. Σόλωνος 9, Κολωνάκι, τηλ. 2122223629.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;