Κατηγορίες

Αθήνα: 5 + 1 νόστιμα στέκια στο Κολωνάκι

Αθήνα: 5 + 1 νόστιμα στέκια στο Κολωνάκι
Τα μέρη που μας δίνουν αμέτρητους λόγους να επισκεφθούμε ξανά και ξανά την πιο συζητημένη γειτονιά της Αθήνας. Έξι προτάσεις για φαγητό στο Κολωνάκι που καλύπτουν όλες τις γαστρονομικές προτιμήσεις.

Ciboulette
All day bistro που μετρά λίγους μήνες παρουσίας, το όνομα του οποίου στα ελληνικά σημαίνει σχοινόπρασο. Και είναι αυτό που καθορίζει το δημιούργημα του σεφ Γιώργου Ηλιού: το άρωμα και η σπιρτάδα. Εδώ θα δοκιμάσετε νόστιμες tartines, σάντουιτς και μπρουσκέτες, αλλά και πιάτα που συνδυάζουν με μαεστρία γαλλικές, ελληνικές και μεσογειακές γεύσεις. Από τα δυνατά πιάτα του μενού, το καπνιστό χέλι Μεσολογγίου με κρέμα πατάτας, κάπαρη Τήνου και λεμόνι, οι κεφτέδες από βιολογικά ρεβίθια, βρόμη και πικάντικη μουστάρδα, καθώς και το μοσχαρίσιο καρπάτσιο. Αφήστε λίγο χώρο για γλυκό (εξαιρετικό λευκή σοκολάτα με crumble με χουρμάδες και coulis από κόκκινα φρούτα). Πλουτάρχου 18, τηλ.: 210 5241120.



Nice n’ Easy
Με έμφαση στις βιολογικές και ποιοτικές πρώτες ύλες, τα εστιατόρια Nice 'n' Easy έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν με τις bio- organic και ταυτόχρονα πολύ γευστικές προτάσεις τους. Στον πεζόδρομο της Ομήρου, στην καρδιά του Κολωνακίου, το αγαπημένο all day βιολογικό και healthy bistro έχει κάτι νόστιμο και υγιεινό για όλες τις ώρες της ημέρας. Must πιάτα ο φρέσκος άγριος σολομός φούρνου με κρούστα εσπεριδοειδών και μυρωδικών πάνω σε ταμπουλέ από σπόρους κινόα και το ζουμερό burger από βιολογικό μοσχάρι Αρκαδίας με coleslow, πίκλες και φρέσκιες τηγανητές πατάτες. Ομήρου 60 & Σκουφά, Κολωνάκι, τηλ. 210 3617201, www.niceneasy.gr (κεντρική φωτό)



Nikkei
Η Ιαπωνία συναντά το Περού στην καρδιά της Αθήνας. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής μάς ταξιδεύει κοσμοπολίτικα σε ψαγμένα φαγητά και γεύσεις με πληθωρικά αρώματα σε μια όμορφη σάλα με λιτές γραμμές και έθνικ πινελιές. Ceviche λαβράκι, tataki, anticucho, πατάτες yuccas κι άλλες fusion γεύσεις φιγουράρουν στο μενού, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα. Λεβέντη 3 Κολωνάκι, τηλ.: 210 7239366.



Σπύρος και Βασίλης
Με λειτουργία από το 1974, το γαλλικό εστιατόριο «Σπύρος & Βασίλης» πίσω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία, αποτελεί ένα από τα "νεότερα" ιστορικά εστιατόρια της Αθήνας. Στον ζεστό και σοφιστικέ χώρο του θα απολαύσετε πιάτα κλασικής γαλλικής κουζίνας και αυθεντικές γεύσεις από την Provence με πολύ καλές πρώτες ύλες. Φημισμένες σπεσιαλιτέ είναι η αυθεντική entrecôte Café de Paris, το σπιτικό pate foie gras, τα μπουτάκια βατράχων, το coq au vin (κόκορας κρασάτος) και τα σαλιγκάρια Βουργουνδίας. Το δείπνο κλείνει υπέροχα με λαχταριστό σουφλέ σοκολάτας. Λάχητος 5, Κολωνάκι, τηλ. 2107237575, spirosvasilis.gr



Simul
Στη γαστρονομία ο προσδιορισμός in situ αναφέρεται στην «τέχνη της μαγειρικής με τις διαθέσιμες πρώτες ύλες ανάλογα τη στιγμή ή την εποχή που θα μαγειρέψεις». Δικαίως, λοιπόν, η φράση gastronomic situ συνοδεύει το όνομα αυτού του νέου κολωνακιώτικου εστιατορίου που βρίσκεται σε ένα όμορφο ζεστό ημιυπόγειο στην Υψηλάντου. Τα πιάτα βασίζονται στα διαθέσιμα φρέσκα υλικά της ημέρας και τη δημιουργικότητα του σεφ Νίκου Θωμά. Το hot dog μπακαλιάρου σε μπριος με βούτυρο καραβίδας, λευκό ταραμά, σελινόριζα και τσιπς κασάβα, το φιλέτο ψαριού με τοπιναμπουρ, σπαράγγια και Bloody Mary, καθώς και η μοσχαρίσια ουρά σε κροκέτα με μπεσαμέλ και κρέμα μελιτζάνας είναι μερικές από τις πιο δυνατές προτάσεις του μενού. Υψηλάντου 63, Κολωνάκι, τηλ. 2107224737. 

 
Τυροκομείο Kωσταρέλου
Στο κατάστημα στο Κολωνάκι θα βρείτε τα προϊόντα του φημισμένου τυροκομείου και θα τα γευτείτε σε μοναδικές συνταγές που έχει επιμεληθεί ο σεφ Χρύσανθος Καραμολέγκος. Πρόκειται για ένα πλήρες deli-παντοπωλείο, που λειτουργεί και ως cafe-dine in, σε έναν μοντέρνο και ζεστό περιβάλλον, γεμάτο με επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα από όλη την Ελλάδα. Το μενού περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από σάντουιτς, όπως εκείνο με «μαλακή φέτα, ψητά μανιτάρια και μπέικον με μαγιονέζα τρούφας σε φέτες ψωμιού ολικής αλέσεως», σαλάτες, όπως «ρόκα, ντοματίνια, παξιμάδια λαδιού, κατίκι και βινεγκρέτ από πετιμέζι», καθώς και μοναδικά πλατώ τυριών και αλλαντικών αποκλειστικά ελληνικής προέλευσης, τα οποία μπορείτε να γευτείτε στα τραπεζάκι του χώρου συνοδεύοντάς τα με ελληνικά κρασιά και μπύρες από μικροζυθοποιίες. Εξαιρετικές είναι και οι γλυκές προτάσεις  που βασίζονται κυρίως στα γαλακτοκομικά προϊόντα του τυροκομείου. Στο κατάστημα διατίθεται, φυσικά, όλη η σειρά τυροκομικών προϊόντων «Κωσταρέλου», η βραβευμένη φέτα, τα φημισμένα γιαούρτια και οι κρέμες. Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32, Κολωνάκι, τηλ. 210 7215972, www.kostarelos.gr



 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;