Κατηγορίες

Αθήνα: 8 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά

Αθήνα: 8 νόστιμες στάσεις στην Κηφισιά
Στην καρδιά των Βορείων Προαστίων ανακαλύπτουμε πάντα ενδιαφέρουσες προτάσεις που μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά. Η εστιατορική σκηνή της Κηφισιάς είναι έντονη και καλύπτει όλα τα γούστα. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες διευθύνσεις της περιοχής.


Buba

Μια εξωτική όαση που σε κάνει να ξεχνάς ότι βρίσκεσαι μια ανάσα από τη Λεωφόρο Κηφισίας. Το υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Μπενάκειου βρεφονηπιακού σταθμού ντύθηκε με χρώματα ευφορίας, ταπετσαρίες με φλαμίνγκος, αντικέ απλίκες και vintage πίνακες για να μετατραπεί σε ένα από τα πιο ξεχωριστά restaurant-bars των Βορείων Προαστίων. Το μενού περιλαμβάνει κλασικές και πειραγμένες συνταγές ταϊλανδέζικης και βιετναμέζικης κουζίνας που ικανοποιούν και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Ξεχωρίσαμε τα βιετναμέζικα ρολάκια, τη σαλάτα με αρωματική πάπια στη σχάρα και το βιρμανέζικο κοτόπουλο κάρι με καραμελωμένα κρεμμύδια. Μεγάλο ατού η μουσική και τα υπέροχα κοκτέιλ. Παπαδιαμάντη 4, Κηφισιά, τηλ. 210 623 1151, www.bubabistrotexotique.com



Nice ‘n’ Easy

Στο Nice' n' easy organic restaurant bistro της Κηφισιάς- αδερφάκι του ομώνυμου εστιατορίου στο Κολωνάκι- σε καλωσορίζουν η Μέριλιν Μονρό, η Ώντρεϊ Χέπμπουρν και ο Μάρλον Μπράντο μέσα από τις τεράστιες φωτογραφίες τους στους τοίχους. Εδώ βρίσκεις υγιεινά πιάτα με υπερτροφές και αγνά βιολογικά προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς, παραδοσιακές συνταγές αλλά και νέες γευστικές προτάσεις που ισορροπούν απολαυστικά μεταξύ του οικείου και του γκουρμέ. Η σαλάτα Paul Newman (φιλέτο κοτόπουλο, φλοίδες κασέρι Ξάνθης, σκόρδο και κρέμα αντζούγιας), τα μοσχαρίσια κεφτεδάκια σχάρας με χούμους πικάντικης γλυκοπατάτας και κρέμα φέτας, καθώς και τα σιουφιχτά με άγρια μανιτάρια, τρούφα, κρέμα και γραβιέρα Κρήτης  είναι μερικά από τα πιάτα που έχουν ξεχωρίσει. Το banoffee στο τέλος του γεύματος θα σας μείνει αξέχαστο. Παπαδιαμάντη 7, τηλ. 210 8082014, www.niceneasy.gr 



Καστελόριζο Κηφισιάς
Συνδυάζοντας τις ποιοτικές γεύσεις και τις προσιτές τιμές, το δεύτερο εστιατόριο του Ομίλου Καστελόριζο στη Νέα Κηφισιά αποτελεί εδώ και χρόνια σταθερή επιλογή των ψαροφάγων της Αθήνας. Σε έναν προσεγμένο χώρο απέριττης αισθητικής θα δοκιμάσετε πρωτότυπες συνταγές και καλοφτιαγμένα πιάτα που ευωδιάζουν θάλασσα. Μπορείτε να ξεκινήσετε με τη σαλάτα «Καστελόριζο» (φρεσκοκομμένα λαχανικά, καπαρόμηλα και καυτερή πιπερίτσα τουρσί με παλαιωμένο ξύδι) και να συνεχίσετε με ντολμαδάκια θαλασσινών με σέσκουλο, ένα κριθαρότο με γαρίδες ή μύδια. Ως προς τα κυρίως, εκτός από ψάρια ημέρας, που ψήνονται με μαεστρία εξαιρετική, μπορείτε να απολαύσετε λαχταριστά ριζότι και ζυμαρικά: από αρωματικό ριζότο με γαρίδες, τζίντζερ και μοσχολέμονο και σπαγγέτι «Καστελόριζο» με θαλασσινά σε σάλτσα φρέσκιας τομάτας μέχρι πληθωρική αστακομακαρονάδα. Πλατάνων 2, Κηφισιά, τηλ.: 210 8001057, www.kastelorizo.com.gr



Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας
Αγαπημένη νεο-παραδοσιακή ταβέρνα που αποτελεί εδώ και χρόνια κλασικό προορισμό των Αθηναίων που αγαπούν το καλό φαγητό. Ο Τζίτζικας και ο Μέρμηγκας βρίσκεται πλέον σε τέσσερα διαφορετικά σημεία της Αθήνας (Σύνταγμα, Κηφισιά, Πατήσια, Χαλάνδρι). Ο χώρος της Κηφισιάς είναι προσεγμένος, άνετος και ζεστός, ενώ ο κατάλογος έχει ποικιλία επιλογών για όλα τα γούστα. Η γραβιέρα Νάξου, η φάβα βιολογικής γεωργίας από το Δίλοφο, το παστό Μάνης, το µαστέλο και η µμαστίχα Χίου είναι μερικά από τα προϊόντα που φτάνουν από διάφορες γωνιές της Ελλάδας και βρίσκουν θέση στο μενού. Προτείνουμε τα πιτάκια του Μέρµηγκα με χειροποίητο φύλλο, τους τυρολουκουµάδες µε µαρµελάδα ντομάτας και το γιουβέτσι με χταπόδι. Δροσίνη 12, Κηφισιά, τηλ. 210 6230080.



Ελαίας γη
Σε απίστευτα προνομιούχο σημείο, στο λόφο πάνω από την πλατεία της Πολιτείας, που ατενίζει την πόλη από ψηλά, για ελληνική κουζίνα στα καλύτερά της. Ένας δαιδαλώδης διάδρομος με αραδιασμένα κρασιά, ο ξυλόφουρνος μπροστά από τα απέριττα, κομψά στρωμένα τραπέζια και οι πέτρινες βεράντες με τη μαγική θέα της Αττικής γης και του ουρανού, συνθέτουν το σκηνικό. Στη διάθεσή σας δύο επιλεγμένα μενού με concept γευσιγνωσίας 24 και 14 γεύσεων, αλλά και επιλογές από τον κατάλογο, που ζωντανεύουν μνήμες από σπιτικό, οικογενειακό ή παρεΐστικο ελληνικό τραπέζι. Τα πάντα είναι φτιαγμένα από εποχιακά μόνο προϊόντα και αλλάζουν σχεδόν κάθε δύο μήνες. Δεξαμενής & Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία, τηλ.: 210 6200005, www.eleasgi.gr.



Artisanal Lounge and Gardens
Το ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς στην συμβολή των οδών Κηφισίας και Ζηρίνη, αφού μεταμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 σε ένα στυλάτο all day bar-restaurant, απέκτησε κι έναν ονειρεμένο κήπο με ξεχωριστή αισθητική, με σπάνια δέντρα που χρονολογούνται από τα τέλη του 1890, τον οποίο επιμελήθηκε και ανέπτυξε εμπλουτίζοντας με περίπου 100 λουλούδια και φυτά, ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν. Στην κουζίνα βρίσκεται ο έμπειρος και βραβευμένος σεφ Δημήτρης Δημητριάδης ετοιμάζοντας ένα μενού με μεσογειακό προσανατολισμό, με σαφείς αναφορές στη μοντέρνα ελληνική. Από τα μακροβιότερα και πιο νόστιμα πιάτο στο μενού, η ταλιάτα αρνιού που συνοδεύεται από γιουβέτσι και κρέμα λιαστής ντομάτας. Το Artisanal ξεκινάει από το πρωί με καφέ και brunch, ενώ σερβίρει και πολύ καλά cocktails που επιμελείται η βραβευμένη bartender Δήμητρα Αντωνακοπούλου. Ζηρίνη 2, Κηφισιά, τηλ.: 2108086111, artisanal.gr.



Stoffa

Σε έναν ιστορικό χώρο στην Κηφισιά στεγάζεται το Stoffa, ένα μοντέρνο και πολύχρωμο εστιατόριο με industrial ύφος, vintage πινελιές και υπέροχο κήπο για τις ζεστές βραδιές. Το περιβάλλον είναι χαλαρωτικό, με τον φωτισμό και τα φυτά να δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα για να απολαύσεις το φαγητό σου. Η κουζίνα συνδυάζει ελληνικά και μεσογειακά στοιχεία παρουσιάζοντας ένα λαχταριστό αποτέλεσμα. Best seller στο μενού είναι η φουλ ζουμερή χοιρινή μπριζόλα στα κάρβουνα. Δοκιμάστε επίσης το μιλφέιγ κολοκυθιού, τις πατάτες Stoffa και την πικάνια και ολοκληρώστε με την πολύ πετυχημένη πορτοκαλόπιτα. Βασ. Αμαλίας 20, Κηφισιά, τηλ. 2108013853, από €25 το άτομο.



Yellow
All day cafe-restaurant με χαλαρό mood και artistic διακόσμηση που θυμίζει καλόγουστο φιλικό σπίτι. Πορτρέτα γυναικών του Θιβέτ, ένα παλιό ραδιόφωνο, μια κιτρινόμαυρη βιβλιοθήκη και ρόδες ποδηλάτων είναι μόνο μερικά στοιχεία του ντεκόρ. Το μενού επιμελείται ο σεφ Βασίλης Αλβανίδης, δημιουργώντας πιάτα οικεία, με έξυπνες πινελιές. Μπορείτε να φάτε από μικρά πεϊνιρλί με μοσχαρίσιο κιμά και κασέρι, Κρητικά βιολογικά αυγά μάτια πάνω σε άχυρο πατάτας, μέχρι αργοψημένο αρνάκι με σάλτσα δεντρολίβανο, πατάτα και αρωματικά. Ανοιχτό από το πρωί για καφέ, ενώ διαθέτει και μια εντυπωσιακή cocktail list. Χαριλάου Τρικούπη & Κρήτης 27, Κηφισιά, τηλ. 211 411 0962, www.yellow.gr







Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;