Κατηγορίες

Παλαιό Φάληρο: 14+1 μέρη για καλό φαγητό

08/08/2018 12:00, 0 σχόλια

Παλαιό Φάληρο: 14+1 μέρη για καλό φαγητό
Εκλεκτή ψαροφαγία, εξαιρετικό μαμαδίσιο φαγητό, μερακλίδικο κεμπάπ και αυθεντική ιταλική κουζίνα. Υπάρχουν πολλοί νόστιμοι λόγοι για να κατηφορίσεις προς το Παλαιό Φάληρο, το αγαπημένο νότιο προάστιο που κρύβει μερικές από τις πιο αξιόλογες γαστρονομικές προτάσεις της πόλης.


Mare Marina
Σε ιδανικό σημείο στη μαρίνα Φλοίσβου με θέα τα πολυτελή σκάφη και τη γραφική πειραιώτικη συνοικία της Καστέλλας. Προσφέρεται από νωρίς για καφέ και αργότερα μέσα στην ημέρα για μεσημεριανό ή δείπνο και cocktails. Το μενού κινείται στα μονοπάτια της μοντέρνας ελληνικής και δημιουργικής μεσογειακής κουζίνας: ριζότο με απάκι και κόκκινο κρασί, αρωματισμένο με αγριοθύμαρο, μοσχαράκι μπρεζέ ψημένο για έξι ώρες σε χαμηλή φωτιά με μυρωδικά βότανα, μεσογειακό κριθαρώτο με θαλασσινά, αρωματισμένο με ούζο είναι κάποιες από τις επιλογές που δεν πρέπει να χάσετε. Μαρίνα Φλοίσβου Κτίριο 6, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9822220, από €20 το άτομο, maremarina.gr (κεντρική φωτο)



Maltagliati
Σε έναν ήσυχο δρόμο στο Παλαιό Φάληρο, το Maltagliati είναι μία από τις πρώτες τρατορίες στην Αθήνα που άρχισαν να φτιάχνουν μόνοι τους εξαιρετική φρέσκια pasta. Οι ιδιοκτήτες, Αντόνιο και Αλέξανδρος, θα σας προτείνουν τα καλύτερα πιάτα της ημέρας αλλά και ξεχωριστές προτάσεις από το μενού. Saltinbocca alla Romana (μοσχάρι με προσούτο και φασκόμηλο), λιγκουίνι με gorgonzola και καρύδια και maltagliati πράσινα με μπρόκολο και μπέικον είναι μερικά από τα καλύτερα πιάτα. Αφήστε χώρο και για τα φρεσκότατα γλυκά. Τερψιθέας 16, τηλ.: 210 9816445, maltagliati.gr, από €20 το άτομο (κεντρική φωτο)


 
Η Παλιά Φάβα

Η Παλιά Φάβα είναι από εκείνα τα νοσταλγικά μέρη που θυμίζουν Αθήνα άλλων εποχών, με κεντημένα κουρτινάκια, όμορφα τραπεζομάντηλα και πεντανόστιμο σπιτικό φαγητό. Στην κουζίνα, η κυρία Ντίνα ετοιμάζει καθημερινά λαχταριστά μαμαδίστικα πιάτα με καλές πρώτες ύλες και μεράκι- από σαντορινιά σαλάτα και καταπληκτική φάβα μέχρι σουτζουκάκια, ντολμάδες και κόκορα με μακαρόνια. Αχαίων 38, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 9311994, www.paliafava.gr, από €15 το άτομο.

 

Ο Τζίτζιρας κι ο Μίτζιρας

Σε μια όμορφη νεοκλασική μονοκατοικία του Παλαιού Φαλήρου θα δοκιμάσετε καλοφτιαγμένους μεζέδες με άρωμα Κρήτης. Όμορφα διακοσμημένος χώρος, με ασπροκόκκινα καρό τραπεζομάντιλα, ρετρό διαφημίσεις, παλιά ποδήλατα που χρησιμεύουν για τραπεζάκια και πλακόστρωτη αυλή με πέργκολες. Το κεμπάπ (σπεσιαλιτέ τους), το «γουρούνι στο σακί» (χοιρινό στη λαδόκολλα ), οι βαρκούλες με ανθότυρο, το γαμοπίλαφο και η σαλάτα με σταμναγκάθι και μαύρο σουσάμι είναι μερικά από τα πάτα που θα σας κάνουν να επιστρέψετε. Αλκυόνης 77, Παναγίτσα, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109851473, από €15 το άτομo.



Νήσος 
Στο νέο ουζερί- ψαρο-εστιατόριο της Μαρίνας Φλοίσβου, σε έναν προσεγμένο χώρο με νησιώτικη αύρα και θέα τα αραγμένα σκάφη και τη θάλασσα, θα φάτε καλοψημένο χταπόδι, σαρδέλες και σκουμπρί στα κάρβουνα, μύδια σαγανάκι και όστρακα, εκπληκτικά καβουροπόδαρα, κριθαρότο με καραβιδόψυχα και άλλους λαχταριστούς μεζέδες που θα ταιριάξετε με ούζο, τσίπουρο και κρασί. Δεν λείπουν φυσικά τα μεγάλα ψάρια και οι μακαρονάδες με θαλασσινά. Μαρίνα Φλοίσβου, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 2109825628, από €20 το άτομo, www.nisos-flisvos.gr




Οι πίτες της Σοφίας

Όλοι μιλούν για τις καλύτερες πίτες της Αθήνας και αν τις δοκιμάσετε θα καταλάβετε γιατί. Σε ένα μικρό μαγαζί στο Παλαιό Φάληρο, τρία αδέλφια από το Μέτσοβο ανοίγουν φύλλο καθημερινά και ψήνουν μπροστά σου πεντανόστιμες παραδοσιακές πίτες με συνταγές της μαμάς Σοφίας και φρέσκα υλικά από μικρούς Έλληνες παραγωγούς. Ταψί για το σπίτι ή κομμάτι για να το απολαύσεις μαζί με καφέ και χυμούς στα τραπεζάκια είναι το σύνηθες δίλημμα των πελατών. Μερικές από τις νοστιμότερες επιλογές: χορτόπιτα, κοτόπιτα, μανιταρόπιτα, κιμαδόπιτα. Και οι γλυκατζήδες, όμως, δεν θα μείνουν παραπονεμένοι, αφού θα βρουν από γαλατόπιτα και πίτες με φρούτα εποχής μέχρι στριφτάρια πραλίνας. Αγίου Αλεξάνδρου 30, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 213 0700444.



Da Bruno
Το εστιατόριο Da Bruno γεννήθηκε στην Ιταλία, από την οικογένεια Bruno Ortolano. Το 1980 έκανε την εμφάνισή του στην Ελλάδα, πρώτα στην Κηφισιά και αργότερα στο Παλαιό Φάληρο όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Πρόκειται για ένα από τα τέσσερα πιστοποιημένα, αυθεντικά ιταλικά της Αθήνας- κάτι που θα καταλάβατε δοκιμάζοντας τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά του ή το φιλέτο Alta Mira που ψήνεται στην πέτρα. Αγ. Αλεξάνδρου 46, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9818959, www.dabruno.gr, από €25 το άτομο.



Κυρ Αρίστος

Η φήμη των κεμπάπ του Κυρ Αρίστου έχει ξεπεράσει τα σύνορα της περιοχής. Ρετρό σκηνικό με επιγραφές στην καθαρεύουσα, κονσέρβες κι άλλα αντικείμενα που θυμίζουν παλιό μπακάλικο. Στο μενού θα βρείτε κάθε είδους κεμπάπ και σούβλες, με πρωταγωνιστή το απολαυστικό κασερλί κεμπάπ (ζυμωμένο με κασέρι) με φρέσκια κόκκινη σάλτσα. Προσθέστε στην παραγγελία σας τη λαχταριστή παστουρμαδόπιτα ή τα αυγά με παστουρμά και αφήστε χώρο για το χειροποίητο παγωτό τους. Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο, τηλ. 210 9822320, από €7,90 η μερίδα κεμπάπ, €4,90 η μισή, www.kir-aristos.gr



Ψιψίνα
Δίπλα ακριβώς στον Κυρ Αρίστο βρίσκεται η Ψιψίνα- μία προσεγμένη ψαροταβέρνα που σε υποδέχεται με ζεστή ψαρόσουπα και ζυμωτό ψωμάκι στα κάρβουνα. Σπεσιαλιτέ του μαγαζιού είναι φυσικό το φρέσκο ψάρι που ψήνεται στα κάρβουνα ή μέσα σε αλάτι. Θα δοκιμάσετε και ωραίες σαλάτες, καβουροδαγκάνες με λαδολέμονο, κριθαρότο με γαρίδες και γιουβέτσι φρέσκιας σουπιάς με το μελάνι της. Ζησιμόπουλου 96, τηλ.: 210 9819072, από €20 το άτομο, www.psipsina.com.gr



Ακάκιος

Εμπνευσμένο από τον γνωστό σε όλους μας Ακάκιο, το μακαρονάκιδο «μοναστήρι» με τα βαριά ξύλινα τραπέζια, τα μανουάλια και το προσωπικό με trendy περιβολή μοναχού, ήρθε για να συμπληρώσει την εξαιρετική- και για όλα τα γούστα- πιάτσα φαγητού που έχει στηθεί στο Παλαιό Φάληρο. Διατηρώντας τις παραδόσεις του σπιτικού φαγητού, το μενού απαρτίζεται από πελώριες γαβάθες μακαρόνια με κιμά και ζυμαρικά χειροποίητα αλά ελληνικά, με must πιάτο την πεκορινάδα που ανακατεύεται σε κεφάλι τυριού με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Θα βρείτε και πίτσες με υλικά όπως παστουρμά και κασέρι Μυτιλήνης- ακόμη και πίτσα γιαουρτλού με σουτζούκι και κασέρι. Αγίας Τριάδας 1, Παλαιό Φάληρο, τηλ.: 210 980 3100, από €15 το άτομο.



Barba Lazaros
Δημιουργική ελληνική κουζίνα και προσεγμένες γεύσεις σε έναν σύγχρονο χώρο μοντέρνας αισθητικής. Η ιστορία του ξεκινά το 1971, όταν ο μπάρμπα Λάζαρος αποφάσισε να φέρει στο Παλαιό Φάληρο τη νοστιμιά του αυθεντικού ανατολίτικου πεϊνιρλί που έφτιαχνε στη Δροσιά. Το πεϊνιρλί του παραμένει σταθερή αξία, ενώ το μενού έχει εμπλουτιστεί με νόστιμα και ελκυστικά πιάτα της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας. Αξιόλογη λίστα κρασιών και ζωντανή μουσική κάθε Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι. Ζησιμοπούλου 24Α, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109403003, www.barbalazaros.gr/, από €20 το άτομο.



Ψαράδες

Δημιουργική θαλασσινή κουζίνα στα καλύτερά της. Ο περιποιημένος χώρος σε προϊδεάζει θετικά, αφού σου ανοίγει την καρδιά, μαζί με την... όρεξη να φας και να πιεις. Στο μενού βρίσκεις ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά, μαγειρεμένα με σεβασμό, αλλά και με δημιουργική άποψη, και μία γκάμα από πιάτα ελληνικού και μεσογειακού χαρακτήρα, που διακρίνονται για τη λεπτότητά τους. Πλάι τους, ένας επαρκέστατος κατάλογος κρασιών και μια πολύ καλή συλλογή ελληνικών αποσταγμάτων (τσίπουρα, τσικουδιές και ούζα), από διάφορα μέρη της Ελλάδας. Ζησιμοπούλου 52, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109414888, από €25 το άτομο, www.psaradesresto.gr



Alpino  
Από τα πιο ιστορικά ιταλικά εστιατόρια των νοτίων προαστίων καθώς λειτουργεί από το 1973 σε ένα κομψό χώρο κοντά στην παραλία του Φλοίσβου. Προσπερνάμε τα πολύ καλά ούτως ή άλλως ορεκτικά και πίτσες και να φτάσουμε στα χειροποίητα, φρεσκότατα ζυμαρικά σε μεγάλες μερίδες:  από την κλασική και απολαυστική Pomodoro με σπαγγέτι και σιγοψημένη σάλτσα ώριμης ντομάτας, σκόρδο και φρέσκο βασιλικό μέχρι τα casarecce με σιγοψημένη χοιρινή πανσέτα, σάλτσα από πιπεριά Φλωρίνης, μπέικον και κρέμα mascarpone σε μια συνταγή από την περιοχή του Βεζούβιου. Λ. Ποσειδώνος 4 και Ναΐάδων 1, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 210 9880311, www.al-pino.gr, από €22 το άτομο.



Μαγικές Κατσαρόλες

Ελληνικές γεύσεις μαγειρεμένες με μεράκι σε ένα μικρό εστιατόριο της Ζησιμοπούλου. Ο Σήφης Καραδάκης και η Βάνα Βρεττού βάζουν στην κουζίνα τους καλοδιαλεγμένα εποχιακά υλικά δίνοντας ένα δημιουργικό twist στην ελληνική κουζίνα. Ξεχωρίσαμε τη σαλάτα Τηνιακό Μποστάνι, τη μελιτζανοσαλάτα με καπνιστό σκουμπρί, τα ματσάτα Φολεγάνδρου και το φιλέτο τσιπούρας μπιάνκο. Ωραίο, προσεγμένο περιβάλλον με υπέροχες-τζαζ κι όχι μόνο- μουσικές. Ζησιμοπούλου 47, Π. Φάληρο, Παλαιό Φάληρο, τηλ: 2109418821, από €20 το άτομο.



Sin Burger Bar
Με τη φιλόξενη ατμόσφαιρα και το νεοϋορκέζικο, industrial chic στυλ, είναι το ιδανικό μέρος για να συνδυάσει κανείς απολαυστικά burger με δημιουργικά cocktails. To Sin σου δίνει τη δυνατότητα να φτιάξεις το δικό σου burger, επιλέγοντας διαδοχικά ψωμί, τυρί, μπιφτέκι, topping και extra καλούδια. Πέρα από burger, ο κατάλογος περιλαμβάνει πιάτα όπως κριθαρώτο, T-bone, ταλιάτα και ζυμαρικά, ενώ το βράδυ σερβίρονται και ωραιότατα κοκτέιλ. Α. Αλεξάνδρου 26, τηλ. 210 9802116, από €10 το άτομο.







Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;