Κατηγορίες

Αθήνα: 7 top στέκια στο Θησείο

10/04/2018 18:00, 0 σχόλια

Αθήνα: 7 top στέκια στο Θησείο
Όσα χρόνια κι αν περάσουν θα επιστρέφουμε πάντα στο Θησείο για κυριακάτικους περιπάτους και καλοκαιρινές βραδιές με φόντο την ολόφωτη Ακρόπολη. Βολτάραμε στα δρομάκια της αγαπημένης γειτονιάς και δοκιμάσαμε νόστιμα μεζεδάκια, δημιουργικές γεύσεις και πρωτότυπα κοκτέιλ σε νέα αλλά και κλασικά στέκια. Ιδού οι αγαπημένες μας διευθύνσεις.


The Underdog

Το ενός μόλις έτους μαγαζί στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για πολλούς λόγους. Στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό και αποτελεί δημιούργημα του Τάσου Δεληχρήστου (παγκόσμιου πρωταθλητή στον καφέ). Ο εντυπωσιακός χώρος με βιομηχανική αισθητική και στοιχεία street art απλώνεται σε τρία διαφορετικά επίπεδα. Εδώ απολαμβάνουμε διαφορετικές ποικιλίες καφέ από όλες τις γωνιές του κόσμου που καβουρδίζονται επί τόπου ανά δύο μέρες αλλά και εξαιρετικά κοκτέιλ και μια μεγάλη ποικιλία από ψαγμένες μπύρες. Σημειώστε και το υπέροχο brunch που σερβίρεται καθημερινά. Ηρακλειδών 8, Θησείο, τηλ.: 213 036 5393, www.underdog.gr



The Sowl
Το ιστορικό κτίριο της Ηρακλειδών, που αρχικά στέγασε τους στάβλους του Όθωνα και μετέπειτα το 72ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, έχει αλλάξει πολλές φορές μορφή. Εδώ και λίγο καιρό ο χώρος έχει ζωντανέψει ξανά χάρη στο ολοκαίνουργιο The Sowl. Ο νέος πολυχώρος του Θησείου αποτελεί μια πολύ καλή all day πρόταση που συνδυάζει εκλεκτές γεύσεις, εξαιρετικά cocktails, τέχνη και μουσική. Όμορφα χρώματα, ένα σιντριβάνι στο κέντρο και πολλά φυτά συνθέτουν το σκηνικό. Εμπνευσμένος από την Κεντρική και Νότια Αμερική, ο σεφ Μάνος Ευσταθίου δημιούργησε ένα μενού με ξεχωριστές γεύσεις, που σε ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς. Η tagliata μόσχου Black Angus σε μαρινάδα κουβανέζικου sofrito, το τρυφερό αρνί με γλυκάνισο και σάλτσα ανανά, αλλά και τα φαχίτας με κοτόπουλο και τα ρολάκια με γιούκα είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ που φέρουν την υπογραφή του Σπύρου Κερκύρα και της ομάδας Bar Solutions. Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ. 210 345003 (κεντρική φωτο).



Kuzina
Στην ιστορική καρδιά της πόλης, υπάρχει μια «κουζίνα» με ασύγκριτη θέα προς το Ναό του Ηφαίστου και τον Ιερό Βράχο. Ο σεφ Άρης Τσανακλίδης μαγειρεύει ελληνικές παραδοσιακές γεύσεις και τις αναμιγνύει με μεσογειακές και διεθνείς γαστρονομικές ιδέες. Δοκιμάστε τις φλογέρες με αρνάκι, λιαστή ντομάτα, μελιτζάνα, φέτα και πικάντικη κόκκινη σάλτσα, τον μπακαλιάρο του Roy και τους λουκουμάδες με μους φέτας, δυόσμο και σος ροδιού. Αδριανού 9, Θησείο, τηλ.: 210 3240 133, από €30 το άτομο, €19 το σετ μενού, www.kuzina.gr



Divino Wine Case

Το πρώτο wine bar- restaurant του Θησείου άνοιξε πρόσφατα στην οδό Ακάμαντος. Ο χώρος διακοσμημένος με βιομηχανικά στοιχεία και έμφαση στη λεπτομέρεια, σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή. Η wine list περιλαμβάνει 90 ελληνικές ετικέτες- κάθε εβδομάδα σερβίρει γύρω στα 30 κρασιά, 20 από τα οποία και σε ποτήρι. Μαζί με το κρασί, μπορεί κανείς να απολαύσει τυριά και αλλαντικά, καθώς επίσης και κάποιο από τα πιάτα της κουζίνας –όλα μαγειρεμένα με φαντασία και μεράκι από τον σεφ Δημήτρη Τηλέγραφο. Ακάμαντος 11, Θησείο, τηλ.: 2114003962.



Πικάπ
Στα σύνορα Άνω Πετραλώνων και Θησείου, αυτό το νεο-καφενείο είναι εναλλακτικό αλλά συγχρόνως παρεΐστικο και ζεστό. Μωσαϊκό στο πάτωμα, ασπρόμαυρες φωτογραφίες στους τοίχους κι ένα φωτιστικό φτιαγμένο από παλιές κασέτες στο ταβάνι. Βγάζει τραπεζάκια έξω και μας περιμένει από νωρίς το πρωί για καφέ αλλά και για ποτά σε χαμηλές τιμές όσο πλησιάζει η νύχτα. Η μουσική κινείται ανάμεσα σε rock και indie, αλλά σε τέτοια ένταση ώστε να μπορείς κανείς να συζητήσει. Δημοφώντος 10, Θησείο, τηλ: 2112145079.



Αμπιμπάγιο
Νόστιμα μαγειρέματα και εκλεκτοί μεζέδες για πάνω από 15 χρόνια, σε ένα νεοκλασικό κτίριο στο Θησείο. Στον εσωτερικό χώρο είναι διαμορφωμένο σαν παλιό μεζεδοπωλείο με ζεστή ατμόσφαιρα σε δυο επίπεδα. Στην κουζίνα ο σεφ Ανδρέας Γιαννόπουλος ανακατεύει με μαεστρία παραδοσιακές γεύσεις με μοντέρνες πινελιές σε πιάτα όπως τηγανιά κοτόπουλο αρωματισμένο με θρούμπι, φρέσκια ντομάτα και χαλούμι Κύπρου. Θα τα απολαύσετε συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ηρακλειδών 3, Θησείο, τηλ: 2103426794, www.abibayio.gr, από €20 το άτομο.



Το Στέκι του Ηλία
Δεν είναι ένα, αλλά δύο καταστήματα στον πεζόδρομο που συνδέει το Θησείο και τα Κάτω Πετράλωνα. Το Στέκι του Ηλία αποτελεί κλασική αξία και σημείο αναφοράς για καλό κρέας. Φημίζεται για τα παϊδάκια του από αρνάκι γάλακτος- ζουμερά και μαστόρικα ψημένα, συνοδεύονται με χειροποίητες τηγανητές πατάτες, χωριάτικη σαλάτα ή χόρτα. Πολύ νόστιμα είναι και τα μπιφτέκια του. Επταχάλκου 5, Θησείο τηλ.: 210 3458052 & Θεσσαλονίκης 7, Θησείο, τηλ.: 210 3422407, από €15 το άτομο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;