Κατηγορίες

15 top στέκια για κρεατοφαγία

14/02/2017 22:00, 0 σχόλια

15 top στέκια για κρεατοφαγία
Μπριζολάκια ψημένα με μαεστρία, τραγανά και ζουμερά παϊδάκια, θεϊκά μπιφτέκια, εξαιρετικά rib eyes και Τ-bοnes. Σχάρες, σούβλες και φούρνοι σε διαρκή δράση. Συγκεντρώσαμε και μοιραζόμαστε μαζί σας τις αγαπημένες μας διευθύνσεις σε κέντρο, Βόρεια και Νότια προάστια για παραδοσιακή αλλά και πιο ψαγμένη κρεατοφαγία.


Base Grill

Η μεγάλη επιτυχία του Base Grill στο Περιστέρι οφείλεται στο πάθος των αδελφών Βαγγέλη και Σπύρου Λιάκου για το καλό κρέας. Παϊδάκια, μπριζόλες rib-eye, λουκάνικα και μπιφτέκια πρωταγωνιστούν στο μενού, με την σπαλομπριζόλα και την πικάνια να ξεχωρίζουν. Το κρέας το ψήνουν με μαεστρία και το κόβουν μπροστά σου σε φέτες. Στα συν τα πεντανόστιμα ορεκτικά που δεν βρίσκεις πουθενά αλλού όπως η φωλιά από τριμμένες τηγανητές πατάτες με αυγά μάτια πάνω της. Η κράτηση είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη, αφού είναι σχεδόν πάντα γεμάτο. Κωνσταντινουπόλεως 64, Περιστέρι, τηλ.: 2105757455, από €25 το άτομο.



Vezene
Μετά την επιτυχία της ομώνυμης τρατορίας στο Μεγανήσι Λευκάδας, ο Άρης Βεζενές άνοιξε αυτό το μοντέρνο και ατμοσφαιρικό μπιστρό στην καρδιά της Αθήνας, πίσω από το Χίλτον, που σερβίρει μεσογειακή κατά βάση κουζίνα δίνοντας έμφαση στην εξαιρετική ποιότητα των πρώτων υλών. Οι πιστοί πελάτες του το εκτιμούν για την εξειδίκευση στο κρέας, η γεύση του οποίου αναδεικνύεται μέσα από την ξηρή ωρίμανση και πολλές διαφορετικές κοπές. Ύστερα, υπάρχουν τα φρέσκα ζυμαρικά, οι πίτσες από τον ξυλόφουρνο, αλλά και τα εξαιρετικά γλυκά. Βρασίδα 11, Χίλτον-Ιλίσια, τηλ: 210 7232002, www.vezene.gr, από €35.



Telemachos Athens
Το φημισμένο κρεατοφαγικό στέκι των βόρειων προαστίων «κατέβηκε» πέρυσι και στην καρδιά της Αθήνας, στην ιστορική στοά της Πανεπιστημίου. Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ, ο Τηλέμαχος του κέντρου ψήνει ζουμερά T-Bones και προσφέρει βελούδινα, παλαιωμένα κρασιά σε έναν εντυπωσιακό χώρο με ρετρό λεπτομέρειες. Rib-eye και T-bone από τη Macelleria Danielle Oberto, κοντοσούβλι από μαύρο χοίρο, βραζιλιάνικη picanha από Black Angus, βραστός σιδηρόδρομος λαδολέμονο, καρπάτσο μοσχάρι και ταρτάρ είναι μερικά από τα διασημότερα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε. Η λίστα κρασιών αριθμεί περισσότερες από 200 ετικέτες από τον ελληνικό, γαλλικό, νοτιοαφρικάνικο και νεοζηλανδέζικο αμπελώνα, ενώ το όμορφο μπαρ σερβίρει ποικιλίες σε χαμηλότερες τιμές. Πανεπιστημίου 10 (στοά), Κέντρο, τηλ. 2103613300, από €20 (κεντρική φωτό)



To Kreas

Κρεατοφαγία με άποψη σε μια παλιά μονοκατοικία με βιομηχανική διακόσμηση και υπέροχη ταράτσα στη γειτονιά των Άνω Πετραλώνων. Το σουβλάκι από μοσχάρι γάλακτος, το ταρτάρ 31 ημερών ωρίμανσης που σερβίρεται με ginger, φρέσκο κρεμμυδάκι, ρόκα και flakes παρμεζάνας, το καρέ αρνιού μαγειρεμένο στο josper και η πικάνια από black angus συγκαταλέγονται στα best of του μενού. Κρατήστε χώρο για τα λαχταριστά γλυκά. Δημοφώντος 96, Άνω Πετράλωνα, τηλ.: 210 3247028, από €25 το άτομο.



Κρητικός

Αξίζει τον κόπο να βάλεις το GPS για να σε οδηγήσει σε αυτή την παραδοσιακή ταβέρνα στην Κάντζα που αποτελεί εδώ δεκαετίες κλασικό προορισμό για τους κρεατολάγνους. Εδώ θα απολαύσετε εξαιρετικά T-Bone steaks, παϊδάκια-αστέρια, φοβερά μοσχαρίσια φιλετάκια και πεντανόστιμα μπιφτέκια, συνοδεύοντάς τα με αξιόλογο κόκκινο και ροζέ κρασί. Αξίζει να δοκιμάσετε και τον σιδηρόδρομο (μοσχαρίσια στηθοπλευρά) αν υπάρχει. Ωραιότατα τα μεζεδάκια και οι τηγανητές πατάτες. Κάντε κράτηση εγκαίρως. Αιόλου 49, Κάντζα, τηλ.: 210 6659061, από €20.



Ο Τέλης
Όλη η Αθήνα έχει να λέει για τα λαχταριστά χοιρινά μπριζολάκια του Τέλη, που βρίσκεται στην ίδια θέση στην Ευρυπίδου, πάνω από την πλατεία Κουμουνδούρου, από το 1978. Λεπτά, καλοψημένα και ζουμερά. Τα συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές κομμένες στο χέρι, χωριάτικη σαλάτα και μπουγιουρντί. Απλά και πεντανόστιμα. Ευριπίδου 86, Ψυρρή, τηλ.: 210 3242775, από €15.

Κ. Grill
Το casual κρεατοφαγικό στέκι του Ομίλου Καστελόριζο το γνωρίσαμε και το εκτιμήσαμε στην Καλλιθέα, σε έναν χώρο που παντρεύει τη βιομηχανική αισθητική με την κρεατοφαγική παράδοση. Πρόσφατα απέκτησε και «αδερφάκι», στην κεντρική πλατεία της Βούλας. Εκεί μας υποδέχεται σε έναν προσεγμένο και μοντέρνο χώρο με χαλαρή, παρεΐστικη ατμόσφαιρα. Το μενού μάς επιστρέφει στη γνήσια ελληνική παράδοση, στα εκλεκτά και ψημένα με μαεστρία κρέατα, στο δημοφιλές σουβλάκι, φτιαγμένο παραδοσιακά και μυρωδάτα σε καλαμάκι ή τυλιχτό σε πίτα. Τα αρνίσια παϊδάκια έρχονται από την Αιτωλοακαρνανία, τα μπιφτέκια πλάθονται καθημερινά στην κουζίνα τους με 100% μοσχαρίσιο κιμά, ενώ όλες οι σάλτσες είναι σπιτικές. Ξεχωρίσαμε τα μοσχαρίσια αρωματικά μπιφτέκια με αυγά μάτια και πατατούλες, το λαχταριστό γιαουρτλού κεμπάπ και την τρυφερή και πεντανόστιμη πικάνια. Βασιλέως Παύλου 78, Βούλα, τηλ: 2108994040 & Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 330, Καλλιθέα, τηλ: 2109431765, www.kgrill.gr, από €7 τα κυρίως.



Bar.B.Q
Σταθερή αξία για ψαγμένους κρεατοφάγους, το στέκι της Νέας Σμύρνης αγαπά το κρέας στις νέες ποικιλίες που κυκλοφορούν στην αγορά, το ψήνει ολόσωστα και το σερβίρει όπως πρέπει. BAR.B.Q burger με φρέσκο μοσχαρίσιο μπιφτέκι, πανσέτα (12 ωρών) με σος από passion fruit και πουρέ σελινόριζας, μοσχαρίσιος σιδηρόδρομος που συνοδεύεται από πουρέ πατάτας με wasabi, σπαλομπριζόλα Αργεντινής (rib eye από black angus) και μαριναρισμένο κιλότο στην σχάρα, ολόκληρο και κομμένο σε φέτες, είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Ελ. Βενιζέλου 46, Νέα Σμύρνη, τηλ.: 210 9319 675, από €20, www.barbq.com.gr



Το Ρεμούτσικο

Φημισμένη ταβέρνα στον Άγιο Δημήτριο, που έχει διάρκεια στο χρόνο και παράδοση στο ψήσιμο στα κάρβουνα. Εδώ, τον πρώτο λόγο έχει το παϊδάκι. Εξαιρετικά είναι τα αρνίσια παϊδάκια γάλακτος, που έρχονται περιποιημένα και τραγανά. Το ζουμερό κοντοσούβλι και το μοσχαρίσιο συκώτι είναι δύο ακόμη δυνατά πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε. Για ορεκτικό μην χάσετε τα τραγανά τυροπιτάκια και τα παστουρμαδοπιτάκια. Αγίου Δημητρίου 120, Άγιος Δημήτριος, τηλ: 210 9704515, από €15 το άτομο.

Βλάχος
Με ένα λιλιπούτειο και πεντανόστιμο μενού- μπριζολάκια στα κάρβουνα, χειροποίητες πίτες ψημένες στα κάρβουνα και μπιφτέκι γιγαντιαίων διαστάσεων, ο Βλάχος αποτελεί αγαπημένη επιλογή στα Μελίσσια. Η κάθε μερίδα περιλαμβάνει τρία ζουμερά μπριζολάκια πάνω σε ένα βουνό φρέσκες τηγανητές πατάτες. Καραμανλή 1&17 Νοέμβρη 11, Μελίσσια, τηλ.: 210 6130672, από €15.



Argentina
Αν έχετε όρεξη για μια μίνι εκδρομή μέχρι τον Μαραθώνα, αξίζει οπωσδήποτε να κάνετε μια στάση στο συγκεκριμένο μαγαζί για να δοκιμάσετε τα αργεντίνικου μεγέθους και νοστιμιάς κρέατα που προσφέρει. Πιο συγκεκριμένα,  t-bone, rib eye ή σπαλομπριζόλα  που αργοψήνεται στα κάρβουνα. Φροντίστε μόνο να κάνετε κράτηση και να παραγγείλετε την ποσότητα του κρέατος προτού πάτε, για να αρχίσει να ψήνεται. Μπιτάκου 3, Καλέντζι Μαραθώνα, τηλ.: 22940 66476, από €25.

Μπάρμπα Μήτσος-Λαδόκολλα

Κρυμμένο σε ένα στενάκι πίσω από το νεκροταφείο της Καλλιθέας, ο Μπάρμπα Μήτσος είναι ο ορισμός της ελληνικής συνοικιακής ταβέρνας. Όλα τα κρεατικά- μπιφτέκια, χοιρινές μπριζόλες και λουκάνικα- σερβίρονται πάνω σε λαδόκολλα, με ένα βουνό λαχταριστές, φρεσκοκομμένες τηγανητές πατάτες. Ιουστινιανού 11, Άγιος Δημήτριος, τηλ.: 210 9335052, από €15.



Ο Χριστόφορος
Ταβέρνα-σημείο αναφοράς για τα Καλύβια με ιστορία από το '60 (ξεκίνησε σαν «Βλαχοπούλα»). Επιστρέφουμε συχνά για το εξαιρετικό και τεραστίων διαστάσεων μπιφτέκι, τα άπαιχτα παϊδάκια από προβατίνα, το καλοψημένο κοκορέτσι και το γουρουνόπουλο στη σούβλα. Συνοδεύουμε με φρέσκες τηγανητές πατάτες και μπαστουνάκια κολοκυθιών. Καλαβρυτινού 11, Καλύβια, τηλ.: 22990 48266, από €15.

Τρίγωνο
Όχι των Βερμούδων, αλλά των Καλυβίων. Ένας ναός του κρέατος με τη σχάρα και τις σούβλες σε διαρκή δράση. Φιλικός χώρος, στήσιμο παραδοσιακής ταβέρνας που θυμίζει παλιές ταινίες και σούπερ κρέατα σε χορταστικότατες μερίδες. Ωραία ψημένα και τραγανά παϊδάκια, υπέροχο κοντοσούβλι, ζουμερά και μαλακά μπριζολάκια προβατίνας και τεράστια μπιφτέκια με χοντρόκοκκη υφή ζυμωμένα με ντομάτα. Αθηνών 36, Καλύβια, τηλ. 22990 48540.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;