Κατηγορίες

Αθήνα: 5 εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς τώρα

Αθήνα: 5 εστιατόρια που πρέπει να επισκεφτείς τώρα
Η νέα σεζόν βρίσκει τη γευστική σκηνή της πόλης ανανεωμένη, με τα αγαπημένα μας στέκια έτοιμα να μας υποδεχτούν εκ νέου. Ιδού 5 από τα καλύτερα εστιατόρια που αξίζει να δοκιμάσετε.


Nikkei

Η Ιαπωνία συναντά το Περού σε ένα νέο χώρο στην καρδιά της πόλης που επιβάλλεται να επισκεφτείς. Ο σεφ Σπύρος Μαυροειδής, μας ταξιδεύει κοσμοπολίτικα σε ψαγμένα φαγητά και γεύσεις με πληθωρικά αρώματα σε μια όμορφη σάλα με λιτές γραμμές και έθνικ πινελιές. Ceviche με μυλοκόπι και γαρίδα, tataki, φιλέτο σκορπίνας με umeboshi κι άλλες fusion γεύσεις φιγουράρουν στο μενού, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά με τα εξαιρετικά κοκτέιλ του Σπύρου Κερκύρα και της Bar Manager Μαίρης Ταλαιπώρου. Ξανθιππου 10 & Δεινοκράτους, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7239366, www.nikkeirestobars.com, από €50 (κεντρική φωτό)





Zampanó
Στο ισόγειο του City Circus, του εντυπωσιακού hostel που στεγάζεται σε νεοκλασικό στου Ψυρρή, το γουστόζικο και χαλαρό εστιατόριο, που δανείζεται το όνομά του από το φελινικό «La Strada», ειδικεύεται στις σύγχρονες ελληνικές γεύσεις και τις αναδεικνύει με μια πληθωρική λίστα κρασιών απ' όλη την Ελλάδα. Ρεβυθάδα με πανσέτα, κριθαρώτο με μοσχαράκι, μύδια με θυμάρι, βασιλικό και ντομάτα και κρασάτος κόκορας με χυλοπίτες είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Εξαιρετικά και τα γλυκά του, όπως η lemon pie και η κρέμα σοκολάτας με φλούδα πορτοκαλιού και παγωτό καραμέλα. Σαρρή 18, Ψυρρή, τηλ: 2130237244, από €22 το άτομο.





Feedέλ Urban Gastronomy

Προσγειώθηκε στο κέντρο της πόλης στα τέλη του 2015 για να ταΐσει τους Αθηναίους με ψαγμένους μεζέδες φτιαγμένους με προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χώρος μικρός και προσεγμένος, ντυμένος με τούβλο και σίδερο και με highlight τη Φρίντα Κάλο που είναι ζωγραφισμένη στον τοίχο. Στην κουζίνα, ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος ετοιμάζει πιάτα ζυμαρικών, ριζότι και μπέργκερ για το μεσημέρι, ενώ το βράδυ τη σκυτάλη παίρνουν οι νόστιμοι ελληνικοί μεζέδες που είναι κατάλληλοι για τσιμπολόγημα. Μας άρεσε η φάβα με τσορίθο και θυμάρι, αλλά και τα χειροποίητα τορτελίνι γεμιστά με κόκορα κοκκινιστό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα κοκτέιλ που εμπνέονται από αυθεντικά ελληνικά συστατικά και τις εγχώριες μπύρες. Βγάζει και τραπεζάκια σε ένα "κρυφό" παρκάκι. Κτενά 1, Κέντρο, τηλ.: 210 3210551.



Nolan

Άνοιξε λίγες μέρες πριν φύγει το 2015, στο κέντρο της πόλης, και σερβίρει ιδιαίτερα πιάτα fusion φιλοσοφίας από τον αγαπημένο και ταλαντούχο Ελληνογιαπωνέζο σεφ Σωτήρη Κοντιζά. Το μικρό και πολύ ενδιαφέρον μενού πατά στα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα και αντλεί στοιχεία από τα ταξίδια της ομάδας του Nolan σε όλον τον κόσμο, με έμφαση στο ασιατικό street food. Θα δοκιμάσετε πιάτα όπως το «Καμένα λάχανα και κουνουπίδια» (ψητό λάχανο και κουνουπίδι, μήλο, καρότο, καρύδια και τριμμένο ξερό ανθότυρο Νάξου) και Nolan Fried Chicken (τηγανητές μπουκιές κοτόπουλου με ραπανάκι, φύλλα παντζαριού και μαγιονέζα). Βουλής 31-33, Σύνταγμα, Κέντρο, τηλ.: 2103243545, www.nolanrestaurant.gr .



Giacomo
Κομψό, αυθεντικό και πολύ νόστιμο. Σχετικά νέα άφιξη στην Κηφισιά, στον χώρο που στέγαζε το Π-Box, το Giacomo σερβίρει ιταλική κουζίνα και, όπως όλα δείχνουν, έχει έρθει για να μείνει. Από τον ξυλόφουρνο βγαίνει εξαιρετική πίτσα, με λεπτή και τραγανή ζύμη, ενώ από τα υπόλοιπα πιάτα του μενού ξεχωρίσαμε το ριζότο Milanese και την καρμπονάρα με ποσέ αυγό. Ανοιχτό από το πρωί και για καφέ. Λεβίδου 11, Κηφισιά, τηλ.: 2108014007.





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;