Κατηγορίες

Αθήνα: Τα 6 καλύτερα χορτοφαγικά στέκια

08/09/2017 13:00, 0 σχόλια

Αθήνα: Τα 6 καλύτερα χορτοφαγικά στέκια
Ψάξαμε και βρήκαμε τα top εστιατόρια για vegetarians αλλά και για όλους εκείνους που δεν σταματούν ποτέ να κυνηγούν τις γευστικές εκπλήξεις από όπου κι αν προέρχονται. 

Vegan Nation
Μουσακά με γάλα καρύδας και τραγανή παρμεζάνα από κάσιους, vegan σούσι και καρμπονάρα, σουτζουκάκια από φακές, δροσερές σαλάτες, ακόμη και "Gyro Sandwich"... Το νέο χορτοφαγικό στέκι της πόλης που άνοιξε πρόσφατα στην Ερμού λέγεται Vegan Nation και αποδεικνύει ότι η vegan κουζίνα μπορεί να είναι απείρως δημιουργική. Και η street food εκδοχή της, μια ακόμη πιο ευχάριστη έκπληξη. Το μενού έχει σχεδιάσει ο Νίκος Γαϊτάνος-o green chef όπως τον αποκαλούν. Όλα τα πιάτα μαγειρεύονται στην μικρή κουζίνα στο βάθος με μεράκι και είναι ολόφρεσκα. Ιδανικό για βιαστικό τσιμπολόγημα στον μικρό πάγκο του. Ερμού 86, Μοναστηράκι, τηλ.: 21 0322 6226.




Λάιμ Bistro

Από τις πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις της χρονιάς, το Λάιμ bistro στο Γκάζι είναι το νέο vegan στέκι της Αθήνας. Εδώ σερβίρονται πιάτα χωρίς καθόλου ζωϊκά, γλουτένη και ζάχαρη, αλλά πλούσια σε δημιουργικότητα και γεύση. Νιόκι πατάτας με κίτρινα κολοκυθάκια, λεμονόχορτο και κρέμα καρύδας, burger με λωτό, ριζότο με καστανό ρύζι και άγρια μανιτάρια και ταμπουλέ κουνουπιδιού είναι μόνο μερικά από αυτά που θα βρείτε σε αυτό το χειροποίητο στέκι. Έχουν και ωμοφαγικές επιλογές, ενώ δεν λείπουν και τα ιδιαίτερα γλυκά, ο υψηλής ποιότητας fair trade και βιολογικός καφές και τα μοναδικά cocktails χωρίς ζάχαρη. Δεκελέων 23, Γκάζι, τηλ. 210 3474423, από €15 το άτομο.



Avocado
Οι χορτοφάγοι της Αθήνας έχουν βρει εδώ και μερικά χρόνια το στέκι τους στο Σύνταγμα. Το Avocado είναι ένα καθαρά vegetarian εστιατόριο που λειτουργεί με βάση φρέσκα και αγνά βιολογικά προϊόντα. Το μενού είναι ενδιαφέρον και πλούσιο σε διαφόρων ειδών υγιεινές και νόστιμες επιλογές: από φρεσκοστημένους χυμούς όλων των ειδών, με λαχανικά και φρούτα, vegan burgers μέχρι χειροποίητα επιδόρπια και βιολογικά κρασιά. Ξεχωρίσαμε τα satori rolls (λαχταριστά ρολλά μελιτζάνας γεμιστά με τυρί μετσοβόνε και τυροκαυτερή), τη σαλάτα Gratitude (με αβοκάντο, μαϊντανό, φρέσκο κόλιανδρο και καρύδια σε βάση από βιολογική κινόα), το ριζότο με μανιτάρια πορτσίνι και το μιλφέιγ από κολοκύθια και μελιτζάνες. Νίκης 30, Σύνταγμα, τηλ.: 2103237878, www.avocadoathens.com, από €18 το άτομο.



Mama Τierra

Mama Τierra σημαίνει «μαμά γη» στα ισπανικά. Και η κουζίνα αυτού του εστιατορίου είναι όντως ένα δώρο από τη μητέρα γη. Αυτό το χορτοφαγικό στέκι της Αθήνας προσφέρει ένα μενού πολυεθνικό που ετοιμάζει ο σεφ Polash Αlan και περιλαμβάνει πιάτα από Ινδία, Ισπανία, Ιταλία και Μεξικό σε προσιτές τιμές. Θα βρείτε ποικιλία πιάτων για vegans και αρκετά πιάτα χωρίς γλουτένη. Φαλάφελ και γουακαμόλε με σπιτικά νάτσος, μπέργκερ μανιταριών, παέγια λαχανικών και βιολογική κινόα με πέστο και μανιτάρια ραγού είναι μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές. Όλα συνοδεύονται υπέροχα με βιολογικό κρασί από τη Λήμνο ή με μπύρα. Ακαδημίας 84, Κέντρο, τηλ.: 2114114420.



Rosebud
Το Rosebud είναι ένα εστιατόριο μεσογειακής κουζίνας στο Κολωνάκι που προσφέρει ένα ιδιαίτερο και πλούσιο χορτοφαγικό και vegan μενού σε ατμοσφαιρικό περιβάλλον, αποδεικνύοντας ότι το υγιεινό μπορεί να είναι και νόστιμο. Στο μενού θα βρείτε επιλογές όπως vegan πίτσα (δοκιμάστε την οπωσδήποτε), κινόα βιολογική με μανιτάρια του δάσους, μουσακά με λαχανικά και κιμά βιολογικής σόγιας και πίτα με χειροποίητο γύρο από βιολογική σόγια. Θα τα συνοδεύσετε με υπέροχους χυμούς και ποικιλία κρασιών. Σκουφά 42 & Ομήρου 60, Κολωνάκι, τηλ.: 21 0339 2370, www.rosebud.gr, από €20 το άτομο.



Γη

Από το 2014 η vegan-raw κουζίνα βασιλεύει και στη Γλυφάδα, στο all day στέκι Γη. Ο χώρος που αποπνέει σπιτική ζεστασιά και θυμίζει εξοχικό στη γαλλική επαρχία συμβαδίζει με την πράσινη ιδεολογία του μαγαζιού. Εδώ μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με ένα smoothie με πορτοκάλι, ανανά και ιπποφαές ή με ένα vegan cappuccino με γάλα αμυγδάλου και να συνεχίσεις με σαλάτες (όπως σαλάτα Γη, με φύτρα, ρόκα, ντοματίνια, μαϊντανό, δυόσμο, αγγούρι και κρεμμύδι ), μια vegan Capresse pizza ενισχυμένη με μικροφυτά ηλιόσπορου αλλά και νόστιμα επιδόρπια όπως cheesecake με κρέμα μανταρινιού. Διοργανώνουν και μαθήματα vegan/raw μαγειρικής με σκοπό να γνωρίσουμε πόσο εύγευστη και δημιουργική μπορεί να είναι η "ζωντανή" διατροφή. Γρ. Λαμπράκη 69, Γλυφάδα, τηλ.: 2109648512, από €15 το άτομο.







Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;