Κατηγορίες

Σπέτσες: Γεύμα στα καπετανόσπιτα

04/04/2019 15:00, 0 σχόλια

Σπέτσες: Γεύμα στα καπετανόσπιτα
Περιπλανιόμαστε ανάμεσα σε λευκά καπετανόσπιτα, τσεκάρουμε την κοσμική κίνηση, χορταίνουμε χρώματα και μεθυστικά αρώματα για να καταλήξουμε σε καλοστρωμένα τραπέζια φορτωμένα με θησαυρούς της θάλασσας.


On the Verandah

Στη θρυλική βεράντα του Poseidonion Grand Hotel με θέα τον Αργοσαρωνικό, θα δοκιμάσετε γεύσεις που παντρεύουν την ελληνική δημιουργική κουζίνα με τις τοπικές γαστρονομικές παραδόσεις και τα ντόπια υλικά. Τα κομψά τραπέζια, οι αναπαυτικές καρέκλες, τα σφυρήλατα κάγκελα και η απέραντη θέα της βεράντας μοιάζουν βγαλμένα από άλλη εποχή. Ο σεφ Σταμάτης Μαρμαρινός και ο σομελιέ του Ποσειδωνίου δημιούργησαν μοναδικούς συνδυασμούς φαγητού και κρασιού που δεν θα αφήσουν κανέναν ασυγκίνητο. Το μενού Experience αποτελείται από πέντε πιάτα και δίνει την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να δοκιμάσουν παλαιωμένα κρασιά σε συνδυασμό με προσεγμένες γευστικές επιλογές. Ντάπια, τηλ.: 22980 74553, www.poseidonion.com, από €30 το άτομο.



Ορλώφ
Από την Ντάπια, το καινούργιο λιμάνι, κατευθυνθείτε προς το Παλιό Λιμάνι και στην είσοδο του λιμανιού θα βρείτε το νεοκλασικό κτίριο που στέγαζε τις Λιμενικές Αρχές το 1802. Για πάνω από δύο δεκαετίες στεγάζει το φημισμένο εστιατόριο του που σερβίρει ραφινάτη ελληνική κουζίνα και πολλά θαλασσινά μεζεδάκια. Μη χάσετε κολοκυθοκεφτέδες με μους φέτας, χταπόδι στη σχάρα με μαυρομάτικα, αχνιστά μύδια και γαρίδες σαγανάκι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, φέτα, μυρωδικά και άρωμα ούζου. Tηλ.: 22980 75255, από €20 το άτομο (κεντρική φωτο).



Ταρσανάς
Το καΐκι της οικογένειας ξεφορτώνει καθημερινά φρέσκα ψάρια και θαλασσινά για να τα γευτείτε καλομαγειρεμένα στην ταβέρνα. Κοκκινιστό κρασάτο χταπόδι, τηγανιτό μπαρμπούνι, μαριναρισμένο σε ξίδι σκόρδο και δενδρολίβανο, λευκή ταραμοσαλάτα και ζουμερό ψάρι ψημένο σε κρούστα αλατιού έχουν την τιμητική τους. Παλιό Λιμάνι, τηλ. 22980 74490, από €20 το άτομο.



Λιοτρίβι 
Το πρώην ελαιοτριβείο του 1800 μετατράπηκε σε ατμοσφαιρικό εστιατόριο. Καθίστε στα τραπεζάκια πάνω στην μικρή προβλήτα για να δοκιμάσετε ψαρονέφρι γεμιστό με άγρια μανιτάρια, ριζότο με θαλασσινά ή παπαρδέλες με φρέσκο σολομό, βότκα και μπρικ. Εντυπωσιακή η λίστα κρασιών ενώ συχνά φιλοξενεί και live τζαζ ή κουβανέζικες μπάντες. Παλιό λιμάνι, τηλ. 22980 72269, liotrivirestaurant.gr, από €25 το άτομο.

 
Πάτραλης
Στη θρυλική πλέον ταβέρνα θα γευτείτε σωστά ψημένο ψάρι, κακκαβιά που μοσχοβολάει θάλασσα και λεμόνι, πιλάφι με θαλασσινά αλλά και παραδοσιακά λαδερά και μαγειρευτά όπως μουσακάς, παπουτσάκια και αρνάκι φούρνου είναι μερικές από τις επιλογές. Δεν λείπουν και τα ψητά της ώρας για τους αμετανόητους του κρέατος. Κουνουπίτσα, τηλ. 22980 72134, www.patralis.gr, από €15 το άτομο.



Νερό της Αγάπης
Θα το βρείτε δεξιά από το λιμάνι με θέα την Κόστα. Σε έναν ρομαντικό χώρο όπου κυριαρχεί το λευκό, θα γευτείτε ολόφρεσκα θαλασσινά και ψάρια που καταφτάνουν καθημερινά από το καΐκι των ιδιοκτητών. Παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκα ζυμαρικά και λαχανικά από το μποστάνι μπαίνουν στην κουζίνα του. Γευστικότατες γαρίδες με σάλτσα ούζου και κρόκο Κοζάνης, μπαρμπούνι με κριθαράκι, μπούκοβο και ούζο ή καλομαγειρεμένο χταποδάκι με μανιτάρια πλευρώτους και κρεμμυδάκι. Κουνουπίτσα, τηλ. 22980 74009, nerotisagapis.gr, από €20 το άτομο.


Εξέδρα 
Τραπεζάκια στην εξέδρα πάνω στο παλιό λιμάνι. Σπεσιαλιτέ του Μιχάλη η «Αργώ», με αστακό, γαρίδες, τυρί και ντομάτα. Το εμπνεύστηκε ενώ κατασκευαζόταν η ομώνυμη τριήρης στο καρνάγιο του παλιού λιμανιού. Παλιό Λιμάνι, τηλ.: 22980 73497, από €20 το άτομο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;