Κατηγορίες

Αίγινα: 8 νόστιμες στάσεις για φαγητό

02/05/2019 13:00, 0 σχόλια

Αίγινα: 8 νόστιμες στάσεις για φαγητό
Η Αίγινα βρίσκεται πάντα εκεί, χειμώνα-καλοκαίρι, για μονοήμερη ή χαλαρό weekend, έτοιμη να σε κεράσει ούζο με μεζέ όποια στιγμή και αν την επισκεφθείς. Είναι η επιβεβαίωση ότι για να βρει κανείς τον δικό του παράδεισο δεν χρειάζεται να ταξιδέψει μακριά. Μπορεί να κρύβεται σε ένα νησί κατάφυτο από φιστικιές, με ατμοσφαιρικά εστιατόρια εκεί που σκάει το κύμα και πολλές ψαροταβέρνες που η φωτιά στα κάρβουνα δεν σβήνει ποτέ. Παρακάτω, θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες προτάσεις για φαγητό στο νησί.


Νώντας

Ιστορική διεύθυνση στην Πέρδικα πάνω στη θάλασσα που λειτουργεί από το 1936, με εσωτερικό διακοσμημένο με κίτρινο αιγινήτικο πουρί, κανάτια και κεραμικά ψάρια και πέργκολα σε αποχρώσεις του γαλάζιου. Στις κουζίνες μαγειρεύονται με μαεστρία ψάρια και θαλασσινά –σπεσιαλιτέ η αστακομακαρονάδα–, πίτες με σπιτικό φύλλο –κορυφαία η μελιτζανόπιτα. Μη χάσετε τα γλυκά του κουταλιού, όπως λεμόνι, περγαμόντο και αγριοκάρπουζο. Πέρδικα, τηλ.: 22970 61233, από €15 το άτομο.



Σκοτάδης
Από τις καλύτερες διευθύνσεις του νησιού πάνω στην παραλία με έμφαση στα θαλασσινά, όστρακα αλλά και φρέσκο ψάρι στη σχάρα. Το μενού συμπληρώνουν ορεκτικά, όπως η ψητή σαρδέλα και σαλάτες, η λευκή ταραμοσαλάτα και η ντομάτα-ρόκα σερβιρισμένη με καππαρόφυλλα. Για καλύτερη θέα πιάστε τραπέζι στην ταράτσα. Παραλία Αίγινας, τηλ.: 22970 24014, από €15 το άτομο.



Κάππος Έτσι
Ελληνική δημιουργική κουζίνα από τον σεφ Δημήτρη Κάππο, μόλις 100 μέτρα από το λιμάνι σε ένα από τα πιο παραδοσιακά σοκάκια του νησιού. Το καλοκαίρι θα καθίσετε στην όμορφη και πολύχρωμη αυλή. Σπαγγέτι με πέστο φιστικιού, γαριδομακαρονάδα και χοιρινή μπριζόλα αρωματισμένη με θυμάρι και δενδρολίβανο είναι μερικά από τα πιάτα που ξεχωρίζουν. Παναγή Ηριώτη 9, τηλ.: 22970 27219, από €15 το άτομο.



Καβουρόπετρα

Απλή, οικογενειακή ταβέρνα στον παραλιακό δρόμο ανάμεσα στην Αίγινα και τη Σουβάλα, με θέα σε ένα γραφικό λιμανάκι. Ασυναγώνιστο τηγάνι, σωστά ψημένο φρέσκο ψάρι, εξαιρετικές σαλάτες, ιδιαίτεροι μεζέδες και πιάτα με θαλασσινά όπως κουσκουσάκι με καραβίδες, μαρινάτος σολομός και γεμιστές σαρδέλες. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τις τηγανητές κατσούλες. Λιμανάκι Καβουρόπετρας, Σουβάλα, τηλ.: 22970 23001, από €15 το άτομο



Δρομάκι

Κλασική ελληνική κουζίνα σε πολύ όμορφη τοποθεσία το καλοκαίρι, με τραπεζάκια πάνω στην άμμο, εκεί που σκάει το κύμα. Εδώ θα έρθετε για τα καλοφτιαγμένα μαγειρευτά της Αλίκης: κόκκορας κρασάτος, μοσχαράκι με σάλτσα μαύρης μπίρας και χοιρινό με σος γιαουρτιού είναι μερικά από τα καλύτερα. Ακτή Τότη Χατζή 4, τηλ.: 2970 24445, από €15 το άτομο.



Μπάμπης
Πάνω στην παραλία της Παναγίτσας, μια στροφή μετά την εκκλησία, εκεί που σκάει το κύμα, σας περιμένει μια ατμοσφαιρική ταβέρνα. Πιστή στις παραδόσεις σερβίρει μαγειρευτά, ψάρια, όστρακα και άλλα θαλασσινά. Στο διάκοσμο τα πάντα μυρίζουν νησί, θάλασσα και καλοκαίρι. Από τις μεγάλες επιτυχίες της ταβέρνα είναι το γεμιστό κοτόπουλο με φιστίκι Αιγίνης. Ακτή Τότη Χατζή 7, τηλ.: 22970 23594, από €15 το άτομο.

  
Αργύρης
Σπιτικές γεύσεις σε μια διεύθυνση για όλο το χρόνο στο Μεσαγρό- το χειμώνα σε αίθουσα με τζάκι, το καλοκαίρι σε καταπράσινη αυλή. Επικεφαλής στην κουζίνα ο Αργύρης και η γυναίκα του, που ετοιμάζουν πίτες –κολοκυθόπιτα, σπανακόπιτα–, μπακαλιάρο σκορδαλιά με μπόλικο πιπέρι, αρνί στη γάστρα και κουνέλι στιφάδο. Τα ποτήρια γεμίζουν με βαρελίσια ρετσίνα, ενώ για επιδόρπιo φτάνει σπιτικό ραβανί. Μεσαγρός, τηλ.: 22970 71303, από €15 το άτομο.



To Στέκι του Κυνηγού
Παραδοσιακή κουζίνα με θέα προς το Όρος στο χωριό Ανιτσαίο. Εδώ δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των υλικών, ενώ ο ξυλόφουρνος προσθέτει έξτρα νοστιμιά στα πιάτα. Δοκιμάστε ψητή φάβα, χορτόπιτες, μουσακά, αλλά και σταυλίσιες μοσχαρίσιες μπριζόλες και ολοκληρώστε το γεύμα με σπιτικά γλυκά του κουταλιού. Mην αφεθείτε στη τύχη για να βρείτε τραπέζι. Πρέπει να κάνετε οπωσδήποτε κράτηση. Ανιτσαίο, τηλ.: 2297031210, 6938501852, από €15 το άτομο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;