Κατηγορίες

Χαλκιδική: 12+1 εστιατόρια που ξεχωρίζουν

22/08/2017 10:00, 0 σχόλια

Χαλκιδική: 12+1 εστιατόρια που ξεχωρίζουν
Πιάνουμε τραπέζι στα καλύτερα εστιατόρια και ταβέρνες της Χαλκιδικής- από τη Σάνη μέχρι την Ουρανούπολη. Εκεί όπου παραδοσιακά μακεδονίτικα πιάτα κάνουν την καλύτερη παρέα με πρωτότυπες δημιουργίες βραβευμένων σεφ και ολόφρεσκα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια.


Anassa by the sea
, Φούρκα
Όταν καλοκαιριάζει, το βραβευμένο εστιατόριο του σεφ Νίκου Τζούμα αφήνει το πόστο του στη Θεσσαλονίκη και μας υποδέχεται στη Φούρκα Χαλκιδικής. Σε ένα σκηνικό που θυμίζει νησί του Αιγαίου, σε απόσταση αναπνοής από το κύμα, σερβίρει μεσογειακή κουζίνα βασισμένη σε εποχιακά υλικά, φρέσκα λαχανικά και ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά από ψαράδες που συνεργάζονται με το εστιατόριο. Ακρογιαλιά Φούρκας, τηλ.: 2374043026, www.anassa-restaurant.gr, από €30 το άτομο (κεντρική φωτό)



Τα Κύματα,
Νέος Μαρμαράς
Εδώ και δεκαετίες ντόπιοι και επισκέπτες πιάνουν τραπεζάκι στην ιστορική ψαροταβέρνα για ντόπιο, φρέσκο ψάρι, μεγάλη ποικιλία από θαλασσινούς μεζέδες και πλούσιες σαλάτες. Αγαπημένα μας η τσιροσαλάτα, το ψητό χταποδάκι, οι φρέσκες γαρίδες στη σχάρα αλλά και η σπιτική λακέρδα. Αφήστε χώρο για τα σπιτικά γλυκά στο τέλος. Νέος Μαρμαράς, Σιθωνία, τηλ.: 23750 71371, από €15 το άτομο.



Καμάρες
, Ουρανούπολη
Με ένα εντυπωσιακό γυάλινο δάπεδο, μαγευτική ταράτσα, διεθνή gourmet κουζίνα, το εστιατόριο του ξενοδοχείου Eagles Palace προσφέρει μια μοναδική εμπειρία γεύματος. Καθώς το βλέμμα σας χάνεται στους κήπους, μαγεύεται από τη γαλάζια θάλασσα και τη χρυσή αμμουδιά, ο σεφ ετοιμάζει υπέροχα πιάτα με γαρίδες, πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα βατόμουρου, φιλέτο πέρκας με κριτσανιστή πατάτα και ψητό με σέλινο, ενώ εσείς απολαμβάνετε ένα παγωμένο ποτήρι λευκό κρασί. Ουρανούπολη, Eagles Palace, τηλ.: 23770 31101, από €30 το άτομο, www.eaglespalace.gr



Ντομάτα, Σάνη
Αγαπημένη πλέον επιλογή μέσα στο πολυτελές συγκρότημα του Sani Resort που έχει συμπεριληφθεί στα καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης. Τα πιάτα έχουν την υπογραφή του Χρύσανθου Καραμολέγκου που κάθε χρόνο καινοτομεί με δημιουργικές συνταγές πάντα όμως με σεβασμό στην παράδοση. Θα τις απολαύσετε με θέα στη μαρίνα της Σάνης. Από την κουζίνα του έχουν βγει άκρως πρωτότυπες γεύσεις όπως κροκέτες φέτας σε σος καρπούζι-ντομάτα και σουτζουκάκια με σάλτα τσίλι και λεμονόχορτο. Σάνη, Sani Resort, τηλ.: 23740 99465, από €25 το άτομο, www.sani-resort.com



Μαρίνα, Νέα Ποτίδαια
Η φημισμένη και βραβευμένη ψαροταβέρνα ξεφεύγει από τα καθιερωμένα αφού συνδυάζει το μίνιμαλ design με τις παραδοσιακές πινελιές. Οι τράτες ξεφορτώνουν συνεχώς φρέσκα και κυρίως μεγάλα ψάρια που ψήνονται άψογα στα κάρβουνα. Εξαιρετικό το κρασάτο χταπόδι, η κακαβιά, η πλούσια αστακομακαρονάδα και το μυδοπίλαφο. Νέα Ποτίδαια, τηλ.: 23730 41570, από €20 το άτομο, www.marina-fish.gr



Η Πλατεία της Ανθούλας, Κρυοπηγή
Σε μια μικρή πλατεία της Κρυοπηγής, σε ένα παλιό αρχοντικό, η Ανθούλα, μαζί με τον άντρας της, Γιώργο Κρήτου, ετοιμάζουν καθημερινά υπέροχα παραδοσιακά μαγειρευτά πιάτα και όχι μόνο. Must πιάτα το σπανάκι με κιμά, το γεμιστό κοτόπουλο με ξινομυζήθρα και ρόδι και η πορτοκαλόπιτα της Ανθούλας. Το σκηνικό περιλαμβάνει μεταλλικά μπλε τραπεζάκια, λευκά τραπεζομάντιλα και κόσμο με χαλαρή διάθεση. Στη Σάνη θα βρείτε το νέο του "αδερφάκι", το «Ανθούλας Μαγειρέματα». Πλατεία Κρυοπηγής & Σάνη, τηλ.: 23740 53001, από €20 το άτομο, www.anthoulasrestaurant.gr



Σουσουράδα και Σγουρός Σκαντζόχοιρος
, Άφυτος
Στην πανέμορφη και καταπράσινη βεράντα του εστιατορίου του, o σεφ και ιδιοκτήτης Νίκος Κατσάνης μαγειρεύει με μεράκι και παρασύρει τους καλεσμένους του – όπως επιμένει να αποκαλεί τους θαμώνες της Σουσουράδας – σε πρωτότυπα και γευστικά γαστρονομικά μονοπάτια. Δοκιμάστε την αρωματική μαραθόπιτα, τους ρεβιθοκεφτέδες και το μοσχάρι με αϊβόρι. Θα το βρείτε στο δρόμο προς την παραλία. Άφυτος, Κασσάνδρα, τηλ.: 23740 91594, από €20 το άτομο.



5 Βήματα στην Άμμο, Συκιά
Είναι ακριβώς ό,τι δηλώνει το όνομά του: μια γλυκύτατη ψαροταβέρνα σε απόσταση αναπνοής από τη θάλασσα, σε ένα από τα ομορφότερα λιμανάκια της Χαλκιδικής. Καθίστε κάτω από την αχυροσκεπή του στη μεγάλη παραλία της Συκιάς για να γευτείτε ουζομεζέδες από επιλεγμένα τοπικά προϊόντα. Αγαπημένα μας πιάτα η γαριδομακαρονάδα, τα μπαρμπουνάκια και το καλαμάρι γεμιστό με τυριά στα κάρβουνα. Αφήστε χώρο για το λαχταριστό γαλακτομπούρεκο. Συκιά, Σιθωνία, τηλ.: 23750 41206, από €15 το άτομο.



Διαμαντής, Σίβηρη
Από το 1938 η ψαροταβέρνα Διαμαντής αποτελεί απαραίτητη στάση ακριβώς πάνω στην παραλία της Σίβηρης για φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά. Ο Οδυσσέας ψήνει μαστορικά τις συναγρίδες, τα χταπόδια και τα φαγκριά στα κάρβουνα και φροντίζει πάντα να φτάνουν στο τραπέζι μας ζουμερά. Από τα πιο δυνατά του πιάτα το μυδοπίλαφο και οι ποικιλίες θαλασσινών. Σίβηρη, Κασσάνδρα, τηλ.: 23740 22273, από €15 το άτομο.



Κρητικός, Ουρανούπολη
Προσεγμένη μεσογειακή κουζίνα που δίνει έμφαση στις καλές, ντόπιες πρώτες ύλες. Τα τραπέζια γεμίζουν με ολόφρεσκα αιγαιοπελαγίτικα ψάρια, κατευθείαν από τα καΐκια που τρυγάνε τους πλούσιους ψαρότοπους του Αγίου Όρους και του Αιγαίου, με χορταστικές μερίδες ζυμαρικών και με χυμώδη κρεατικά. Ουρανούπολη, τηλ.: 23770 71222, www.okritikos.com



Αγιονέρι, Πολύγυρος
Παραδοσιακή τοπική με λοξές ματιές στην αγιορείτικη κουζίνα, πρώτες ύλες από ντόπιους παραγωγούς, έμφαση στην παράδοση και την εποχικότητα των υλικών. Δοκιμάστε χοιρινό κρασάτο με σύκα, δαμάσκηνα και σταφίδες αλλά και μπακαλιάρο αγιορείτικο. Βρίσκεται σε μια καταπράσινη λαγκαδιά δίπλα στο ρέμα Αγιονέρι, λίγο έξω από τον Πολύγυρο. Στο συγκρότημα λειτουργούν επίσης cafe-bar, αίθουσα εκδηλώσεων και μουσική σκηνή. 2ο χλμ. Πολύγυρου-Γερακίνης, τηλ.: 23710 24500, από €15 το άτομο. 



Η Μαριγούλα, Πολύγυρος
Μαγαζί 80 χρόνων, αλλά συνεχώς ανανεωμένο. Στην κουζίνα του μικρού οινομαγειρείου γίνονται μικρά θαύματα με παραδοσιακές μακεδονίκες και θρακιώτικες συνταγές και άξιους συμπαραστάτες το ντόπιο ελαιόλαδο και τα αρωματικά βότανα. Μη χάσετε τα σουγάνια (κρεμμύδια γεμιστά με κιμά, πλιγούρι και μάραθο), τους σπιτικούς κοτοκεφτέδες με πράσο και άνηθο, ψητούς στη σχάρα, και βέβαια τα ολόφρεσκα ψαράκια αλλά και τις σαλάτες με άγρια χόρτα όπως σέσκουλα και αγκινάρες, τις οποίες θα συνοδεύσετε με τυριά από όλη την Ελλάδα. Πολύγυρος, τηλ.: 23710 23171, www.marigoula.gr, από €15 το άτομο.



Μπουκαδούρα
, Νικήτη
Στεγάζεται σε παμπάλαιο κελάρι και βρίσκεται πάνω σε βράχο στην ακρογιαλιά με απίθανη θέα. Η αρχή γίνεται με σουπιές κοκκινιστές με μελιτζάνα και συνεχίζουμε με μπακαλιάρο με κρεμμύδια και σταφίδες. Μην παραλείψετε να δοκιμάστε και την παστουρμαδόπιτα, αλλά και το πολύ πετυχημένο μυδοπίλαφο. Ακτή Ελιάς, Νικήτη, Σιθωνία, τηλ.: 6944547239, από €15 το άτομο. 





Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;