Κατηγορίες

Ελάτη-Περτούλι: Οι πιο νόστιμες ταβέρνες

Ελάτη-Περτούλι: Οι πιο νόστιμες ταβέρνες
Δύσκολα μπορεί κανείς να επιλέξει ανάμεσα στα δύο ορεινά χωριά των Τρικάλων- αν πάντως πάει στο ένα, θα πάει και στο άλλο. Καλοφαγάδες από όλη την Ελλάδα ανεβαίνουν εδώ για original κρεατοφαγία σε ταβέρνες που μοσχοβολούν κανέλα και γλυκό κόκκινο πιπέρι.


Τα Καννάβια

Δίπλα στο μαντεμένιο τζάκι, τιμήσαμε δεόντως τα μαγειρευτά της κυρίας Κικής. Δεν θα ξεχάσουμε το μοσχαράκι γάλακτος στο φούρνο με δαμάσκηνα, καρότα, κρεμμύδια και μπίρα, το ελάφι στιφάδο αλλά και το αγριογούρουνο με μήλα και κάστανα. Πολύ καλό κρασάκι δικό τους και γλυκό φινάλε με παγωτό καϊμάκι με σπιτικό χαλβά. Ελάτη, τηλ.: 24340 71201.



Το Ανώγι

Στη μεγάλη σάλα, με θέα τις πλαγιές του Κόζιακα, τα τραπέζια γεμίζουν με αχνιστές σούπες, χειροποίητες χορτόπιτες, καλομαγειρεμένα πιάτα με κρεατικά (κότσι με καραμελωμένα κρεμμύδια, αρνάκι στη γάστρα, ζαρκάδι με χυλοπίτες κ.ά.) και καλό χύμα κρασί. Θα τη συναντήσετε στο τέταρτο χιλιόμετρο από Ελάτη προς Περτούλι. Εξαιρετικό το γαλοτύρι παραγωγής τους, που λιώνει στον φούρνο και γίνεται κρέμα. Ελάτη, τηλ.: 24340 71761.



Ταβέρνα του Παναγιώτη

Από την μεγάλη τζαμαρία χαζεύουμε το χιονισμένο τοπίο του Περτουλίου, ενώ στο τραπέζι μας καταφθάνουν αγριογούρουνο με δαμάσκηνα, ζαρκάδι κοκκινιστό με σταφίδες και ελάφι με αποξηραμένα φρούτα- όλα σε μεγάλες μερίδες από τα χέρια του Παναγιώτη. Το σπιτικό εκμέκ ρίχνει ιδανικά την αυλαία στο γεύμα δίπλα στο τζάκι. Περτούλι, τηλ.: 24340 91000, από €15 το άτομο.



Πανσέλοινος

Ένα από τα πιο γνωστά μεζεδοπωλεία της περιοχής, με παραδοσιακή διακόσμηση και σπεσιαλιτέ τα κυνήγια και τα πιάτα με φρέσκα μανιτάρια. Ξεχωρίσαμε το αγριογούρουνο με βασιλομανίταρα, το ζαρκάδι με κάστανα και άγρια βατόμουρα και τα φρέσκα μανιτάρια με τυριά στον φούρνο. Ελάτη, τηλ.: 24340 71850, από €15 το άτομο.

Παπαναστασίου
Ταβέρνα με ιστορία 60 ετών, ακριβώς δίπλα στο ομώνυμο ξενοδοχείο. Απλή, παραδοσιακή κουζίνα βασισμένη σε παλιές συνταγές της οικογένειας, με έμφαση στο κυνήγι και τις χειροποίητες πίτες. Δοκιμάστε τη σούπα με ζυγούρι και πλιγούρι και ολοκληρώστε με καστανόπιτα από ντόπια κάστανα. Ελάτη, τηλ.: 24340 71150.



Μαργαρίτης
Στον κεντρικό δρόμο στο Νεραϊδοχώρι, ντόπιοι και επισκέπτες απολαμβάνουν ψητά της σούβλας, κυνήγι, λουκάνικα και κρέατα κατσαρόλας που λιώνουν στο στόμα. Όλα παραγωγής του ιδιοκτήτη και ελευθέρας βοσκής. Μην παραλείψετε και την τυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο. Να πάτε νωρίς το μεσημέρι για να τα βρείτε όλα. Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, τηλ.: 24340 91217.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;