Κατηγορίες

Ποιο είναι το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου;

22/10/2018 00:00, 0 σχόλια

Ποιο είναι το πιο υγιεινό κρασί του κόσμου;
Αν αναρωτιέστε πόσο υγιεινό μπορεί να είναι ένα κρασί, ένα οινοποιείο στη Νότιο Αφρική έχει την απάντηση. Το οινοποιείο Audacia στο Western Cape φαίνεται πως διεκδικεί την παγκόσμια πρωτιά στο πιο υγιεινό κρασί, παράγοντας ένα κρασί που δεν περιέχει θειώδη ή συντηρητικά και προσφέρει υψηλότερα επίπεδα αντιοξειδωτικών από οποιοδήποτε άλλο στην αγορά.

Τι είναι όμως αυτό που το κάνει εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία; Το μυστικό βρίσκεται στα συστατικά rooibos (κόκκινος θάμνος που δίνει κόκκινο τσάι) και honeybush (νοτιοαφρικάνικος θάμνος) που φυτρώνουν στην περιοχή εδώ και αιώνες κι έχει βρεθεί ότι ενισχύουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού και μειώνουν τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου κι άλλων ασθενειών. Παρόλο που τα συγκεκριμένα συστατικά χρησιμοποιούνται παραδοσιακά στο τσάι, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου οινοποιείου, Trevor Strydom, προχώρησε ένα βήμα παραπέρα χρησιμοποιώντας το ξύλο τους στη διαδικασία οινοποίησης αντί του παραδοσιακού ξύλου δρυός. Το ξύλο αυτό έχει υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών, καθόλου καφεΐνη και χαμηλά επίπεδα τανινών σε σχέση με άλλα που χρησιμοποιούνται στην οινοπαραγωγή.

Όπως πιστεύει ο ίδιος, η χρήση αυτού του ξύλου θα αλλάξει το σκηνικό στη διαδικασία παραγωγής οίνου, καθώς κι άλλων αλκοολούχων ποτών, βελτιώνοντας και ενισχύοντας το άρωμα, τη γεύση και την υφή του κρασιού.

Το merlot του Audacia έχει μια ξεχωριστή φρουτώδη και καπνιστή γεύση με νότες βανίλιας, κερασιού και μαύρου πιπεριού.Το κρασί είναι προς το παρόν διαθέσιμο μόνο μέσω της ιστοσελίδας του οινοποιείου, αλλά κάτι μας λέει ότι σύντομα θα αρχίσει να διανέμεται και σε άλλες χώρες.

Περισσότερες πληροφορίες: www.audacia.co.za
Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;