Κατηγορίες

Το πρώτο κρασί που φτιάχνεται στο απόλυτο σκοτάδι (ΒΙΝΤΕΟ)

Το πρώτο κρασί που φτιάχνεται στο απόλυτο σκοτάδι (ΒΙΝΤΕΟ)
Σ’ αυτούς τους αμπελώνες στην Ράντγκονα της Σλοβενίας, τα σταφύλια μαζεύονται τη νύχτα, κατά τη μεταφορά τους καλύπτονται με μουσαμά, το κρασί μπαίνει σε φιάλες κατασκευασμένες από μαύρο γυαλί κατά 99,8%, ενώ ωριμάζει 36 μήνες σε κελάρι 166 ετών που βρίσκεται σε φυσική σπηλιά, δίχως την παραμικρή υποψία φωτός.

Αποτέλεσμα; Το Untouched By Light. Ένας αφρώδης οίνος ο οποίος, όπως υποστηρίζουν οι παραγωγοί του οινοποιείου Radgonske Gorice, είναι ο πρώτος που φτιάχνεται στο απόλυτο σκοτάδι. Φανταστείτε ότι οι εργαζόμενοι, τόσο κατά τη συγκομιδή, όσο και κατά τις εργασίες στο κελάρι φορούν γυαλιά νυχτερινής όρασης. Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά; Γιατί μ’ αυτόν τον τρόπο διατηρούνται όσο το δυνατόν περισσότερο τ’ αρχικά αρωματικά συστατικά του κρασιού.

Η έρευνα πίσω από τον «σκοτεινό» οίνο
Οι παραγωγοί επικαλούνται έρευνα της καθηγήτριας Ann C. Noble από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Ντέβις, σύμφωνα με την οποία οι τεχνητοί λαμπτήρες αλλά και οι ακτίνες UV επιδρούν στην τελική γεύση του αφρώδους οίνου, μειώνοντας την ένταση των αρωμάτων και προσθέτοντας δυσάρεστες νότες. Το λανσάρισμα αυτού του νέου οίνου έγινε πριν από λίγο καιρό διαδικτυακά-λόγω του Covid 19. Και αν αναρωτιέστε ποια είναι η πρόταση σερβιρίσματος, η απάντηση είναι-φυσικά-στο σκοτάδι. Για την ακρίβεια, ο παραγωγός συστήνει το κρασί να σερβίρεται σε μαύρα ποτήρια και σκοτεινό περιβάλλον. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες κάνοντας κλικ ΕΔΩ, καθώς και στο παρακάτω βίντεο.Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;