Κατηγορίες

Τα tips της Lavazza για τέλειο cappuccino στο σπίτι

07/12/2017 12:20, 0 σχόλια

Τα tips της Lavazza για τέλειο cappuccino στο σπίτι

Όταν ο espresso συνάντησε τον κρεμώδη αφρό γάλακτος, τότε δημιουργήθηκε ένας από τους πιο αγαπημένους καφέδες των Ιταλών: o cappuccino. Η παρασκευή του μπορεί να φαντάζει ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη, ωστόσο ακολουθώντας τις οδηγίες της Lavazza-της εταιρείας που «σερβίρει» περισσότερα από 27 δισεκατομμύρια φλιτζάνια καφέ σ’ όλο τον κόσμο κάθε χρόνο-μπορείτε να απολαύσετε έναν αυθεντικό cappuccino στο σπίτι. 

Βήμα 1o: Το γάλα
Αυτό που κάνει τον cappuccino τόσο ξεχωριστό είναι το αφρόγαλα. Πρωταγωνιστής για την παρασκευή του- όπως άλλωστε υποδηλώνει και το ίδιο το όνομά του- είναι το γάλα. Προτιμήστε φρέσκο και πλήρες λιπαρών, καθώς τα λιπαρά και οι πρωτεΐνες του είναι αυτά που εγγυώνται την επιθυμητή τελική πυκνότητα. Η σωστή αναλογία γάλακτος είναι εξίσου σημαντική. Για ένα φλιτζάνι, υπολογίστε, 120 ml. 
Αφού επιλέξετε την πρώτη ύλη και την μετρήσετε, ακολουθεί η παρασκευή. Μπορεί το ακροφύσιο της μηχανής espresso να είναι ο ορθόδοξος τρόπος παρασκευής αυτού του λαχταριστού κρεμώδους αφρού γάλακτος, ωστόσο αν δεν διαθέτετε μηχανή δεν χρειάζεται ούτε να πτοηθείτε, ούτε να σηκώσετε τα χέρια ψηλά. Υπάρχουν δύο εναλλακτικά tricks που μπορείτε να επιστρατεύσετε. Ποια είναι αυτά;
Καφετιέρα γαλλικού καφέ με πρέσα χειρός: Ζεστάνετε το γάλα σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων και έπειτα μεταφέρετέ το σε μια συσκευή καφετιέρας με πρέσα χειρός. Κλείστε το καπάκι και δημιουργήστε τον αφρό, ωθώντας το έμβολο προς τα κάτω για περίπου 15 δευτερόλεπτα. Τέλος, ανακατέψτε το γάλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις στην καφετιέρα, ώστε να «καθίσει» πριν το τοποθετήσετε στο φλιτζάνι. 
Ένας άλλος, εξίσου εύκολος τρόπος για να φτιάξετε το τέλειο αφρόγαλα είναι χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός. Σ’ αυτή την περίπτωση, αφού ζεστάνετε το γάλα, το ρίχνετε σ’ ένα ποτήρι. Τοποθετείτε το μίξερ μέσα στο γάλα και ανακατεύετε σε χαμηλή ταχύτητα για ένα περίπου λεπτό. Για να πετύχετε περισσότερο αφρό, κρατήστε το μίξερ ακριβώς κάτω από την επιφάνεια του γάλακτος, προκειμένου να ενσωματώσει περισσότερο αέρα. 

Βήμα 2o: O καφές
Αφού ετοιμάσετε το αφρόγαλα, σειρά έχει η παρασκευή του καφέ. Φτιάξτε δύο δόσεις espresso και ρίξτε τον στο φλιτζάνι. Θα πρέπει να γεμίσει το 1/3 του. Έπειτα, συμπληρώστε με το αφρόγαλα. Αυτή η τελευταία διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέσα σε 10 δευτερόλεπτα. 

Ο επαγγελματικά σπιτικός cappuccino σας είναι έτοιμος. Προτού τον γευτείτε μπορείτε να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να τον διακοσμήσετε με κανέλα, τριμμένη σοκολάτα ή θρυμματισμένα φουντούκια, αλλά και να δημιουργήσετε στην επιφάνεια του αφρού σχέδια με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. 

Σας προτείνουμε να φτιάξετε τον cappuccino σας χρησιμοποιώντας: 
Το ξέρατε ότι…
… Το όνομα του cappuccino προέκυψε από την ομοιότητα του χρώματός του με εκείνο του ενδύματος των Ιταλών Καπουτσίνων μοναχών. Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.lavazza.gr για περισσότερες πληροφορίες για τη Lavazza και τα προϊόντα της.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;