Κατηγορίες

Φτιάξτε τα καλύτερα cocktail των εορτών

10/12/2018 00:00, 0 σχόλια

Φτιάξτε τα καλύτερα cocktail των εορτών
Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά και Φώτων, μέρες συνδεδεμένες με διασκέδαση, μουσική και χορό. Πως άλλωστε θα μπορούσε να λείπει το «αλκοόλ»; Για όσους θέλουν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και προτιμούν να συνοδεύουν το φαγητό τους ή το πάρτι που ακολουθεί με κάτι πιο ιδιαίτερο, εδώ θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές για cocktail.


Mοχίτο με ρόδι

Υλικά
1 φλιτζ. χυμός ροδιού
2 κουταλιές χυμός λάιμ
½  φλιτζ. σιρόπι ζάχαρης
½  φλιτζ. λευκό ρούμι
Σπόρους από ρόδι
Δυόσμος
Πάγος
Λάιμ σε φέτες

Eκτέλεση
1. Σε ένα σέικερ, ρίχνουμε τον χυμό ροδιού, τον χυμό από λάιμ, το σιρόπι και το ρούμι και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. 
2. Στο γουδί, βάζουμε τους σπόρους ροδιού και δυόσμο και τα πιέζουμε ελάχιστα με το γουδοχέρι.
3. Βάζουμε το μείγμα ρόδι-δυόσμου σε ποτήρια, προσθέτουμε πάγο και ισομοιράζουμε το μείγμα ρούμι-χυμού ροδιού.
4. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε, γαρνίροντας προαιρετικά με σπόρους ροδιού, δυόσμο και φέτες λάιμ




Χριστουγεννιάτικο πάντς

Υλικά
4 μεζούρες Cointreau
4  μεζούρες μπράντυ
4 μεγάλα κομμάτια πάγο
2 μπουκάλια σαμπάνια
2 χοντρές φέτες πορτοκάλι
1 κούπα βατόμουρα

Εκτέλεση
1. Γεμίστε το μισό μπολ (ειδικό για το πάντς) με πάγο.
2. Ρίξτε μέσα το μπράντυ και το Cointreau, και ανακατέψτε καλά.
3. Στη συνέχεια, προσθέστε το πορτοκάλι, τα μούρα και τη σαμπάνια.
4. Ανακατέψτε πολλές φορές και με προσοχή το περιεχόμενο του μπολ.
5. Περιμένετε ένα – δυο λεπτά, μέχρι να «ηρεμήσουν» τα υλικά από το ανακάτεμα και σερβίρετε.



Κοκτέιλ με γεύση μπισκότο

Υλικά
Σος σοκολάτας
2 μεζούρες βότκα
2 μεζούρες λικέρ Irish Cream
 ½ μεζούρα γάλα
½ σναπς μέντας
Τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
1. Ρίξτε τη σάλτσα σοκολάτας στο ποτήρι.
2. Προσθέστε τη βότκα, το Irish Cream, το  γάλα και το σναπς μέντας στο ποτήρι.
3. Στη συνέχεια ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά.
4. Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και σερβίρετε.



Nutty Rye Eggnog

Υλικα
50ml whiskey
15ml γάλα
15ml κρέμα γάλακτος
10ml σιρόπι ζάχαρης
1 αυγό
10ml Dublin Porter Guinness
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
1. Προσθέστε το whiskey, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το σιρόπι ζάχαρης σε ένα shaker και προσθέστε το αυγό.
2. Ανακατέψτε για να ενωθούν τα συστατικά χωρίς να προσθέσετε πάγο (‘dry’ shake).
3. Προσθέστε πάγο και ανακατέψτε ξανά.
4. Προσθέστε την Dublin Porter Guinness σε ένα ποτήρι.
5. Προσθέστε πάγο.
6. Περάστε το μείγμα του shaker μέσα από σουρωτήρι και προσθέστε το στο ποτήρι.
7. Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα.



Ζεστό κοκτέιλ με κονιάκ και μήλο

Υλικά
20 ml κονιάκ ή brandy
 40 ml λικέρ αχλάδι
 1 ξύλο κανέλλας
 1 πρέζα κανέλλα σκόνη
 1 κ.γ. μέλι
 120 ml χυμό μήλου (συμπυκνωμένο ή φρέσκο) 
φρέσκο τζίντζερ

Εκτέλεση
1. Σε ένα ποτήρι μπαλούν (του κονιάκ) βάζουμε τα 20 ml κονιάκ και το ανάβουμε (με έναν αναπτήρα ή φλόγιστρο) για να ζεσταθεί το ποτήρι.
2. Ρίχνουμε τριμμένη κανέλλα στο κονιάκ. Ζεσταίνουμε ξεχωριστά το χυμό μήλου με το ξυλάκι κανέλλας και λίγο πριν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το προσθέτουμε στο ποτήρι.
3. Τελευταίο ανακατεύουμε το λικέρ αχλάδι. Σερβίρουμε με φέτες τζίντζερ.






Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;