Κατηγορίες

Καλοκαιρινή λεμονάδα με καρπούζι

Καλοκαιρινή λεμονάδα με καρπούζι
Τι γίνεται όταν συνδυάσουμε μια φρέσκια, σπιτική λεμονάδα με το χυμό του απόλυτου καλοκαιρινού φρούτου; Ένα δροσιστικό ρόφημα που αξίζει να το δοκιμάσουν όλοι! Αν θέλετε να γίνετε πιο δημιουργικοί, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι, βασιλικό κι άλλα βότανα, αλλά και σόδα ή λίγο αλκοόλ όπως βότκα. Καλή απόλαυση!

Υλικά
(για 8 άτομα)

8 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο σε κυβάκια, χωρίς τα κουκούτσια
1 1/2 φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμονιού
3 1/2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
φέτες λεμονιού ή καρπουζιού για γαρνίρισμα
παγάκια ή παγωμένοι κύβοι καρπουζιού για το σερβίρισμα



Εκτέλεση
1. Δουλεύοντας σε 2 παρτίδες, χτυπάμε το καρπούζι με τον χυμό λεμονιού στο μπλέντερ μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Περνάμε το μείγμα από λεπτό σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε παχιά κομμάτια ή κουκούτσια που μπορεί να έχουν μείνει και έπειτα το μεταφέρουμε σε μια κανάτα.
2. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστό σιρόπι στην κανάτα με τον χυμό και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει (περίπου 2 ώρες).
3. Για να σερβίρουμε, γεμίζουμε ποτήρια με μπόλικα παγάκια, μοιράζουμε τη λεμονάδα και γαρνίρουμε με φέτες λεμόνι ή καρπούζι.

Πηγή: www.fearlesshomemaker.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;