Κατηγορίες

Τσάι με μείγμα μπαχαρικών (Masala)

03/01/2017 18:00, 0 σχόλια

Τσάι με μείγμα μπαχαρικών (Masala)
Το τσάι μασάλα (Masala chai) είναι ένα ιδιαίτερα δημοφιλές ρόφημα ο στην Ινδία αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας. Ένα ισχυρό μαύρο τσάι (όπως το Assam) αναμειγνύεται με βραστό γάλα, ζάχαρη και ένα μείγμα μπαχαρικών (κανέλα, κάρδαμο, τζίντζερ κ.ά.). Αν ψάχνετε το ιδανικό πικάντικο ρόφημα για τις κρύες αυτές μέρες, τότε πρέπει να το δοκιμάσετε!

Υλικά

(για 6 μερίδες)

½ κ.γ. σπόρους κάρδαμου
1 κομμάτι 3-4 εκ. ξυλάκι κανέλας
4-5 κόκκους πιπεριού
¼ κ.γ. σπόρους μάραθου
2 φλιτζάνια γάλα πλήρες
3 ½ κ.σ. ζάχαρη καστανή
½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
2 φλιτζάνια νερό
5 κ.γ. μαύρο τσάι (δυνατό)
1/8 κ.γ. αλάτι



Εκτέλεση

1. Σε ένα γουδί με γουδοχέρι σπάμε το κάρδαμο, την κανέλα, τους κόκκους πιπεριού και τους σπόρους μάραθου, έτσι ώστε να βγάλουν τα αρώματά τους.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μείγμα μπαχαρικών από το γουδί, το τζίντζερ και 1/8 κ.γ. αλάτι και σε χαμηλή φωτιά σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
3. Σε μια δεύτερη μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα 2 φλιτζάνια νερό, προσθέτουμε το τσάι και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμη.
4. Αδειάζουμε το τσάι από τη μικρή κατσαρόλα σε αυτήν με το γάλα και τα μπαχαρικά και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας για 1 λεπτό. Σουρώνουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας, το μοιράζουμε σε κούπες και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;