Κατηγορίες

Σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο

16/04/2018 17:00, 0 σχόλια

Σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και δυόσμο
Φρέσκο αναψυκτικό από τα χεράκια μας. Αυτή η σπιτική λεμονάδα διατηρεί μια ευχάριστη ισορροπία μεταξύ ξινού και γλυκού δίνοντας ένα δροσιστικό αποτέλεσμα που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Σερβίρεται ιδανικά με πολλά παγάκια και φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Υλικά
(για 1 λίτρο περίπου)

3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
3/4 φλιτζανιού νερό
1/2 φλιτζάνι φύλλα φρέσκου δυόσμου, κομμένα με το χέρι
1 κομματάκι τζίντζερ 2-3 εκ., καθαρισμένο και κομμένο σε κυβάκια
3 φλιτζάνια κρύο νερό
3/4 φλιτζανιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού (περίπου 6-7 μεγάλα λεμόνια)
μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου για το σερβίρισμα 
1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φετούλες για το σερβίρισμα



Εκτέλεση

1. Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι: Βάζουμε τα τέσσερα πρώτα υλικά σε μια μικρή κατσαρόλα και τη βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί η ζάχαρη και πάρει βράση το σιρόπι.
2. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αδειάζουμε το περιεχόμενο σε ένα μπολ και αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Εναλλακτικά, βάζουμε το σιρόπι στο ψυγείο για 30 με 45 λεπτά ή ακόμη και για όλο το βράδυ αν θέλουμε μια πιο έντονα αρωματισμένη λεμονάδα.
3. Μόλις κρυώσει, το σουρώνουμε και πετάμε τα κομμάτια τζίντζερ και δυόσμου.
4. Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε καλά το κρύο νερό με το χυμό λεμονιού και το σιρόπι. Προσθέτουμε τα φυλλαράκια δυόσμου και τις φέτες λεμονιού και βάζουμε την κανάτα στο ψυγείο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;