Κατηγορίες

Σπιτικό λιμοντσέλο

22/02/2018 17:00, 0 σχόλια

Σπιτικό λιμοντσέλο
Ένα υπέροχο λικέρ από φρέσκα, μυρωδάτα λεμόνια. Δροσιστικό και εξαιρετικά χωνευτικό, αποτελεί το ιδανικό τελείωμα ενός καλού δείπνου.

Υλικά

(για 2 ½ περίπου λίτρα)

1 λίτρο καθαρό πόσιμο οινόπνευμα 95°(οινόπνευμα ποτοποιίας)
8-9 φρέσκα βιολογικά λεμόνια
Για το σιρόπι
1 λίτρο νερό
400 γρ. ζάχαρη



Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά και σκουπίζουμε τα λεμόνια.
2. Με ένα κοφτερό μαχαιράκι ή τον ειδικό αποφλοιωτή βγάζουμε την πολύ λεπτή κίτρινη φλούδα χωρίς να πάρουμε καθόλου από την άσπρη σάρκα του λεμονιού.
3. Τοποθετούμε τις φλούδες σε μεγάλο γυάλινο βάζο που κλείνει και προσθέτουμε το οινόπνευμα. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε για 20 περίπου μέρες σε ένα σκοτεινό μέρος μέχρι το οινόπνευμα να γίνει κίτρινο.
4. Μετά τις 20 μέρες βράζουμε για 2-3 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι, το αφήνουμε να κρυώσει και προσθέτουμε μέσα το οινόπνευμα από το γυάλινο βάζο σουρωμένο από τις φλούδες.
5. Μοιράζουμε το λιμοντσέλο σε μπουκάλια, τα σφραγίζουμε και τα διατηρούμε στο ψυγείο. Μετά από 5-6 μέρες το λιμοντσέλο είναι έτοιμο για να το πιούμε. Πίνεται παγωμένο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;