Κατηγορίες

Αραβική σούπα με φακές από τον Adam Levay, executive chef στο Four Seasons Resort Sharm El Sheikh της Αιγύπτου

Αραβική σούπα με φακές από τον Adam Levay, executive chef στο Four Seasons Resort Sharm El Sheikh της Αιγύπτου
Σύμφωνα με τον σεφ του Four Seasons Resort Sharm El Sheikh, αυτή η σούπα αποτελεί ένα κλασικό τοπικό πιάτο- ένα ιδιαίτερο καλωσόρισμα των επισκεπτών του ξενοδοχείου στην αιγυπτιακή γαστρονομική κουλτούρα. Ένα ζεστό μπολ από αυτήν την κρεμώδη και ελαφρώς πικάντικη σούπα με φακές είναι ό,τι πρέπει για ένα δυναμωτικό γεύμα τις κρύες μέρες και νύχτες. 

Υλικά
(για 4-6 άτομα)

100 γρ. καρότο, κομμένο σε φέτες
100 γρ. σέλινο, χοντροκομμένο
100 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε κυβάκια
2 λίτρα ζωμό λαχανικών
300 γρ. κίτρινες φακές
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 φύλλα δάφνης
1/2 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα κόλιανδρο
χυμό από 1 λεμόνι
ελαιόλαδο
αλάτι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε και μουλιάζουμε τις φακές σε νερό για 30 λεπτά.
2. Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε τα λαχανικά και το σκόρδο μαζί με τα φύλλα δάφνης στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις φακές και τον ζωμό λαχανικών και φέρνουμε σε βρασμό.
3. Καθώς βράζουν οι φακές, προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Τις μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
4. Χτυπάμε τη σούπα με το μπλέντερ χειρός και προσθέτουμε λίγο περισσότερο ζωμό αν χρειάζεται ή αν προτιμάμε να είναι πιο αραιή.
5. Τη σερβίρουμε ζεστή περιχύνοντας με λίγο ελαιόλαδο.

Πηγή: taste.fourseasons.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;