Κατηγορίες

Τσάτνεϋ κρεμμυδιών από τον Robert Gerstenecker, executive chef του Four Seasons Hotel Atlanta

Τσάτνεϋ κρεμμυδιών από τον Robert Gerstenecker, executive chef του Four Seasons Hotel Atlanta
Μια μαρμελάδα εντελώς διαφορετική από τις συνηθισμένες, με γλυκιά και ξινή γεύση. Εξαιρετική για να συνοδεύσετε τυριά ή πιάτα με κρέας.

Υλικά
(για 10 μερίδες)

4 κ.γ. λάδι από κουκούτσια σταφυλιού
20 μικρά κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
1/2 φλιτζάνι ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι μπαλσάμικο
1/2 φλιτζάνι καλό κόκκινο κρασί
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι (κατά βούληση)



Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το θυμάρι και αλατοπιπερώνουμε κατά βούληση. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να τα κρεμμύδια να πάρουν χρυσό χρώμα.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ξεκινήσει η ζάχαρη να καραμελώνει ελαφρώς. Προσθέτουμε το ξίδι και το κρασί και σιγοβράζουμε έως ότου πήξει το μείγμα.
3. Αφαιρούμε τα κλωναράκια θυμάρι και τα πετάμε. Αδειάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένα βάζα και τα διατηρούμε στο ψυγείο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;