Κατηγορίες

Σαλάτα κινόα με goji berries από τον Gary Chan, executive sous chef στο Four Seasons Hotel Hong Kong

Σαλάτα κινόα με goji berries από τον Gary Chan, executive sous chef στο Four Seasons Hotel Hong Kong
Μια υπερθρεπτική σαλάτα με δύο σουπερ τροφές: κινόα και γκότζι μπέρι (ή αλλιώς, το μούρο της ευτυχίας). Τα γκότζι είναι μικρά φρουτάκια με έντονο πορτοκαλοκόκκινο χρώμα- ένας περιζήτητος καρπός από την Ασία με πλήθος βιταμινών, που αναζωογονεί και δίνει ενέργεια στον οργανισμό. Το χαλούμι, η κολοκύθα και η βινεγκρέτ από ξίδι σέρι προσθέτουν ξεχωριστές νότες στο γευστικό σύνολο.

Υλικά
(για 4 άτομα)

140 γρ. άσπρη κινόα
140 γρ. μαύρη κινόα
30 γρ. καβουρδισμένα κουκουνάρια
50 γρ. μαγειρεμένα ρεβίθια
85 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μικρά κομμάτια
85 γρ. χαλούμι
30 γρ. αποξηραμένα goji berries
30 γρ. μαϊντανό
7 γρ. αλάτι
λίγο κύμινο σε σκόνη
αλάτι & πιπέρι κατά βούληση

Για τη βινεγκρέτ
15 γρ. εσαλότ
2 κ.γ. ξίδι από σέρι
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
½ κ.γ. μουστάρδα Dijon
3 κ.γ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Πλένουμε την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό για 30 δευτερόλεπτα.
2. Τη μαγειρεύουμε με ένα ποτήρι νερό και 7 γρ. αλάτι για 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
3. Ψήνουμε το χαλούμι και το κόβουμε σε κομμάτια.
4. Αλείφουμε τα κομμάτια κολοκύθας με λίγο ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε και τα βάζουμε στο γκριλ μέχρι να κάνουν σημάδια. Στη συνέχεια, τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
5. Βράζουμε τα goji berries για 3 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
6. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με λίγο κύμινο.
7. Ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ ανακατεύοντας όλα τα υλικά μαζί.
8. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη βινεγκρέτ και σερβίρουμε.

Πηγή: taste.fourseasons.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;