Κατηγορίες

Μανιτάρια πορτσίνι αλά μιλανέζε από τον Sergio Mei, executive chef στο Four Seasons Hotel Milano

Μανιτάρια πορτσίνι αλά μιλανέζε από τον Sergio Mei, executive chef στο Four Seasons Hotel Milano
Μια ωραία ιταλική συνταγή από τον Sergio Mei, executive chef  στο εστιατόριο La Veranda του μιλανέζικου Four Seasons, που σερβίρει δημιουργική τοπική και μεσογειακή κουζίνα. Μανιτάρια πορτσίνι πανέ. Ένα σπέσιαλ ορεκτικό ιδανικό για ένα φιλικό τραπέζι που θέλουμε να παρουσιάσουμε κάτι διαφορετικό.

Υλικά
(για 2 άτομα)

4 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια πορτσίνι
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
1 πρέζα θυμάρι
1 πρέζα θρούμπι
2 φύλλα βασιλικού
3/4 φλιτζανιού αποφλοιωμένες ντομάτες, κομμένες σε κύβους
φύλλα βασιλικού κομμένα σε λωρίδες
25 ml ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο μαρούλι
1 κ.σ. μπαλσάμικο
3 κ.σ. ελαιόλαδο αρωματισμένο με βασιλικό
αλάτι & πιπέρι



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε απαλά τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε με ένα πανί.
2. Τα βουτάμε στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στη φρυγανιά. Πιέζουμε με το χέρι μας να καθίσει η φρυγανιά πάνω τους.
3. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα με το βούτυρο. Προσθέτουμε το θυμάρι, το θρούμπι και τα μανιτάρια. Ροδίζουμε τα μανιτάρια απ' όλες τις πλευρές. Τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε κατά βούληση.
4. Ανακατεύουμε τους κύβους ντομάτας με τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
5. Κόβουμε το κόκκινο μαρούλι σε μικρές λωρίδες.
6. Κόβουμε τα μανιτάρια σε κομμάτια και τα τοποθετούμε σε πιάτα. Τακτοποιούμε το μαρούλι και τη ντομάτα δίπλα από τα μανιτάρια.
7. Περιχύνουμε με μπαλσάμικο και ελαιόλαδο αρωματισμένο με βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή: taste.fourseasons.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;