Κατηγορίες

Καρπάτσιο λαβράκι από τον Robert Thompson, σεφ του «Thompson's» στο Isle of Wight της Αγγλίας.

Καρπάτσιο λαβράκι από τον Robert Thompson, σεφ του «Thompson
Απλές γεύσεις παρουσιάζονται με όμορφο τρόπο σε αυτό το καρπάτσιο από λαβράκι. Ένα εξαιρετικό θαλασσινό ορεκτικό από τον Robert Thompson, ο οποίος έγινε διάσημος ως ο νεότερος Βρετανός σεφ που έχει βραβευτεί με αστέρι Michelin, σε ηλικία μόλις 23 ετών. Στο εστιατόριό του, χρησιμοποιεί τα πιο αξιόλογα προϊόντα της Νήσου Γουάιτ σε ελαφριά, φρέσκα και εκλεπτυσμένα πιάτα που έχουν αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές.

Υλικά
(για 4 άτομα)

1 φιλέτο λαβράκι 600 γρ.
1 καυτερή κόκκινη πιπεριά τσίλι
1 κ.γ. φυλλαράκια ρίγανης
2 2/3 χούφτες ανάμεικτα φύλλα σαλάτας
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο για ράντισμα



Εκτέλεση
1. Αφαιρούμε τους σπόρους από την πιπεριά, την ψιλοκόβουμε και τη ζεματάμε σε βραστό νερό. Την κρυώνουμε σε παγωμένο νερό και στραγγίζουμε.
2. Ελέγχουμε αν έχει μείνει κάποιο κοκαλάκι στο λαβράκι και στη συνέχεια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι, το κόβουμε από το κεφάλι μέχρι την ουρά σε πολύ λεπτές φέτες.
3. Απλώνουμε τις φέτες ψαριού σε 4 πιάτα κι από πάνω προσθέτουμε με τη σειρά ελαιόλαδο, αλατοπίπερο (αν επιθυμούμε), την πιπεριά τσίλι και τη ρίγανη. Ολοκληρώνουμε με τα φύλλα σαλάτας και σερβίρουμε με φέτες λεμονιού.

Πηγή: www.robertthompson.co.uk




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;