Κατηγορίες

Η εξωτική σαλάτα με κουσκούς του Andreas Caminada, σεφ του τριάστερου ελβετικού εστιατορίου Schloss Schauenstein

Η εξωτική σαλάτα με κουσκούς του Andreas Caminada, σεφ του τριάστερου ελβετικού εστιατορίου Schloss Schauenstein
Ο Ελβετός Andreas Caminada θεωρείται ο καλύτερος σεφ στη χώρα του αλλά κι ο νεότερος σεφ στην Ευρώπη που έχει βραβευτεί με 3 αστέρια Michelin. Το εστιατόριο του, το φημισμένο Schloss Schauenstein, που βρίσκεται στο Fürstenau της Ελβετίας, μέσα σε ένα κάστρο του 12ου αιώνα, είναι μια Μέκκα για τους ψαγμένους καλοφαγάδες. Σε ένα πανέμορφο σκηνικό προσφέρει μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία, η οποία βασίζεται στο σεβασμό για τα φρέσκα τοπικά υλικά, τις καθαρές γεύσεις και τα ζωηρά χρώματα. Ένα από τα διασημότερα πιάτα του είναι κι αυτή η εξωτική σαλάτα με κουσκούς. Τολμήστε την!

Υλικά
(για 4 άτομα)

110 γρ. κουσκούς
200 ml ζωμό λαχανικών
220 γρ. ανανά
1 κοτσάνι λεμονόχορτο
2 φέτες τζίντζερ
3/4 κ.σ. ινδικό κάρυ
25 γρ. ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
100 γρ. μάραθο
40 γρ. ηλιόσποροι ψημένοι
1/2 πράσινο ξινό μήλο (Granny Smith)
1 φινόκιο
1 κ.σ. κόλιανδρο
ελαιόλαδο
ξίδι από λευκό κρασί
αλάτι



Εκτέλεση
1. Βάζουμε το κουσκούς μαζί με το ζωμό λαχανικών, το λεμονόχορτο, το τζίντζερ, το κάρυ και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν.
2. Κόβουμε τον ανανά σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το μάραθο. Αφήνουμε όλα τα υλικά να κρυώσουν. Τα ανακατεύουμε με το κουσκούς και προσθέτουμε τους ηλιόσπορους και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένο.
3. Κόβουμε το μήλο σε κομμάτια της αρεσκείας μας και το προσθέτουμε πάνω από το κουσκούς.
4. Πλένουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το φινόκιο. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, ξίδι και αλάτι κατά βούληση. Γαρνίρουμε με αυτό το κουσκούς και σερβίρουμε.

Πηγή: www.andreascaminada.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;