Κατηγορίες

Fish and chips του Jamie Oliver

Fish and chips του Jamie Oliver
Από τον Jamie Oliver

Υλικά

(για 4 άτομα)

4 φιλέτα μπακαλιάρου (ή γλώσσας ή πέρκας) 
1 κιλό πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες για τηγάνισμα
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (και λίγο περισσότερο για αλεύρωμα)
1 φλιτζάνι μπύρα κρύα
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι & πιπέρι

Εκτέλεση
1. Βάζουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ή σε μια φριτέζα και το ζεσταίνουμε στους 190 βαθμούς. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα ψαριού και από τις δύο πλευρές.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μπύρα και το μπέικιν πάουντερ. Πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον αλεύρι τα φιλέτα, τα βουτάμε στο χυλό και αφήνουμε να στάξει η περίσσεια. Τα βάζουμε προσεκτικά στο λάδι και τα τηγανίζουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να χρυσίσουν.
3. Στο μεταξύ, μισοβράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Τις στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και τις αφήνουμε να στεγνώσουν τελείως. Ύστερα, τις τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι που τηγανίσαμε και το ψάρι, μέχρι να ροδίσουν. Όσο ετοιμάζονται οι πατάτες, μπορούμε να διατηρήσουμε το ψάρι ζεστό και τραγανό βάζοντάς το σε  ένα ταψί στο φούρνο, στους 180 βαθμούς.
5. Βγάζουμε τις πατάτες σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν, αλατίζουμε και σερβίρουμε με το ψάρι.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;