Κατηγορίες

Αυγοφέτες (French Toast) από τον Jamie Oliver

Αυγοφέτες (French Toast) από τον Jamie Oliver

Υλικά
(για 2 άτομα)

2 φέτες φρέσκου ψωμιού (πάχους 1,5 εκ. περίπου)
2 μεγάλα αυγά
2 κ.σ. γάλα
ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά. Προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Με ένα πιρούνι χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με το γάλα.
2. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε μια φέτα ψωμιού στο μείγμα αυγού, γυρνώντας τη μερικές φορές να αλειφτεί καλά. Αφήνουμε τυχόν περίσσεια να στάξει σε ένα μπολ.
3. Ρίχνουμε 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο στο τηγάνι και ανακινούμε να πάει παντού. Τοποθετούμε προσεκτικά τη φέτα ψωμιού στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τη βγάζουμε προσεκτικά από το τηγάνι και τη μεταφέρουμε σε πιάτο. Κάνουμε το ίδιο με τη δεύτερη φέτα ψωμιού.
4. Συνοδεύουμε τις αυγοφέτες με φρέσκα φρούτα και γιαούρτι, με κομπόστα φρούτων ή με ψητές ντομάτες.


Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;