Κατηγορίες

Αλμυρά σου με τυρί του Alain Ducasse

02/12/2016 18:00, 0 σχόλια

Αλμυρά σου με τυρί του Alain Ducasse
Μια γαλλική λιχουδιά, σύνταγη του κορυφαίου Γάλλου σεφ, Alain Ducasse, που σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας. Αυτά τα αλμυρά σου (gougères στα γαλλικά) γίνονται ιδανικά με ελβετικό Gruyere, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους συνδυασμούς τυριών. Είναι πανεύκολα και αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό για ένα ποτήρι κρασί.

Υλικά
(για περίπου 28 σου)

1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι γάλα 
120 γρ. βούτυρο ανάλατο, σε κουταλιές της σούπας 
1 μεγάλη πρέζα χοντρό αλάτι
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
100 γρ. τριμμένη γραβιέρα με ήπια γεύση (ιδανικά, ελβετική) συν λίγο περισσότερο για πασπάλισμα 
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο λαμαρίνες. Σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το γάλα, το βούτυρο και το αλάτι και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να έχουμε ένα μαλακό ζυμάρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
2. Το μεταφέρουμε σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει για 1 λεπτό. Ύστερα, χτυπάμε τα αυγά στο ζυμάρι, ένα ένα κάθε φορά. Φροντίζουμε να ενσωματωθεί πλήρως κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το τυρί και μία πρέζα πιπέρι και μοσχοκάρυδο. 
3. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μεγάλη μύτη και σχηματίζουμε κύκλους, σαν μικρά καρύδια, πάνω στο αντικολλητικό χαρτί, σε απόσταση 2-2,5 εκ. μεταξύ τους. Πασπαλίζουμε με επιπλέον τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Τα σερβίρουμε ζεστά ή τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη. 




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;