Κατηγορίες

5 πανεύκολα γλυκά με σοκολάτα

5 πανεύκολα γλυκά με σοκολάτα
Ποιος μπορεί να της αντισταθεί; Δεν είναι τυχαία η μεγάλη σταρ της ζαχαροπλαστικής! Ακολουθούν οι αγαπημένες μας συνταγές με σοκολάτα. Λαχταριστά επιδόρπια που θα σας γλυκάνουν, χωρίς να σας κρατήσουν ώρες στην κουζίνα. 

Καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα

Υλικά
(για 6-8 άτομα)

4 πορτοκάλια (κατά προτίμηση ακέρωτα)
120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο

Για το σιρόπι
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση
1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα κόβουμε  με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ισοπαχείς φέτες. Αφαιρούμε προσεχτικά τα κουκούτσια.
2. Βράζουμε για 3-4 λεπτά τα υλικά για το σιρόπι. Ρίχνουμε μέσα τις φέτες πορτοκαλιού και βράζουμε για 6-7 λεπτά. Τις αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα, τις αφήνουμε λίγο να σουρώσουν και τις βάζουμε στη σχάρα του φούρνου στους 80-100 βαθμούς για μία τουλάχιστον ώρα ώστε να στεγνώσουν τελείως.
3. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη κουβερτούρα με το βούτυρο.
4. Πιάνουμε την κάθε φέτα πορτοκαλιού με το χέρι μας και βουτάμε τη μισή στη λιωμένη κουβερτούρα. Απλώνουμε τις φέτες σε αντικολλητικό χαρτί και τις αφήνουμε στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα πριν τις σερβίρουμε.



Σαλάμι σοκολάτας
Υλικά
(για 4-6 άτομα)

300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
1 κ.σ. σκόνη κακάο
3 κ.σ. κονιάκ
250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπέρ (ή επιλογή σας), χοντροκομμένα με τα χέρια
50 γρ αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και χοντροκομμένα
50 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
7-8 κάστανα από ένα μικρό βαζάκι κάστανο, κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. στιγμιαίος καφές
150 γρ. βούτυρο τύπου βιτάμ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι πάνω σε νερό που βράζει και λιώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα.
2. Απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από τον ατμό και προσθέτουμε το κονιάκ και τον στιγμιαίο καφέ και ανακατεύουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Ρίχνουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη ζάχαρη άχνη. Ανακατεύουμε καλά και περιμένουμε 10 λεπτά ώστε το γλυκό να αρχίσει να σφίγγει.
3. Μεταφέρουμε το γλυκό σε μια λαδόκολλα, το ρολάρουμε για να πάρει το σχήμα κυλίνδρου, διπλώνουμε και στρίβουμε καλά τις άκρες της λαδόκολας και το βάζουμε στο ψυγείο.
4. Μετα από 1 ώρα ελέγχουμε αν έχει διατηρήσει το κυλινδρικό του σχήμα, διαφορετικά το ρολάρουμε πάλι και σφίγγουμε λίγο ακόμη τις άκρες του. Το ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
5. Μετά από 3-4 ώρες μπορούμε να το βγάλουμε, να του αφαιρέσουμε τη λαδόκολα και να το γυρίσουμε επάνω στη ζάχαρη άχνη ώστε καλυφθεί από παντού. Το κόβουμε σε χοντρές φέτες και σερβίρουμε.



Cookies σοκολάτας με εσπρέσο
Υλικά
(για 50-55 μπισκότα)

350 γρ. κομματάκια σοκολάτας ημίγλυκα
2 κ.σ. σκόνη στιγμιαίου espresso
270 γρ. ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 φλιτζανιού σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τα δύο είδη ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
3. Σε ένα μπολ ενώνουμε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι, τη σκόνη κακάο, τη μπέικιν σόδα, το αλάτι και τη σκόνη espresso. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
4. Με την ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό, προσθέτουμε σιγά σιγά τα στερεά υλικά στα υγρά μέχρι να συνδυαστούν πλήρως. Προσθέτουμε τα κομμάτια σοκολάτας και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
5. Με το κουτάλι για το παγωτό φτιάχνουμε μπαλάκια ζύμης και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, σε απόσταση μεταξύ τους. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10-12 λεπτά. Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να κρυώσουν και σερβίρουμε.



Κρέμα σοκολάτα με λικέρ
Υλικά
(για 2 άτομα)

50 γρ. κουβερτούρα (70% κακάο) σε κομμάτια
150 ml κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. Tia Maria (ή άλλο λικέρ όπως Cointreau, Grand Marnier ή Kahlua)
σκόνη κακάο για πασπάλισμα
μπισκοτάκια για το σερβίρισμα
 
Εκτέλεση
1. Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ. Κρατάμε 3 κ.σ. από την κρέμα γάλακτος στην άκρη και την υπόλοιπη τη βάζουμε μαζί με το λικέρ σε ένα κατσαρολάκι και αφήνουμε να βράσει. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το καυτό μείγμα στο μπολ με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
2. Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 ποτήρια (ή περισσότερα μικρά ποτήρια) και αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε σε σαντιγί τις 3 κ.σ. κρέμα γάλακτος και τις απλώνουμε στην κορυφή της κρέμας των ποτηριών.
3. Βάζουμε τα ποτήρια για 1-1 ½ ώρα στο ψυγείο να σφίξει η κρέμα. Βγάζουμε τα ποτήρια από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε γαρνίροντας εάν θέλουμε με μπισκοτάκια.



Πραλίνα σπιτική με σοκολάτα γάλακτος
Υλικά 
(για 4 άτομα)

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος, σπασμένη σε κομμάτια
150 γρ. φουντούκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
200 γρ. αγελαδινό βούτυρο, κομμένο σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση
1. Βάζουμε τα φουντούκια σε ένα μικρό ταψάκι και τα ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αλέθουμε στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
2. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το βούτυρο, το γάλα και τη σκόνη φουντουκιών και συνεχίζουμε το ανακάτεμα στο μπεν μαρί, μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να έχουμε ένα πυκνό, λείο μείγμα.
3. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο (να γίνει χλιαρό). Το μοιράζουμε σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια και τα διατηρούμε στο ψυγείο.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;