Κατηγορίες

Γκουρμέ σάντουιτς με κοτοσαλάτα από την Cristina Bowerman, σεφ του Glass Hostaria στη Ρώμη

04/01/2017 21:00, 0 σχόλια

Γκουρμέ σάντουιτς με κοτοσαλάτα από την Cristina Bowerman, σεφ του Glass Hostaria στη Ρώμη
Βαρεθήκατε τις κλασικές συνταγές για σάντουιτς και θέλετε κάτι ξεχωριστό και χορταστικό που μπορείτε να απολαύσετε και ως βασικό γεύμα; Δοκιμάστε τη συνταγή της ιταλίδας σεφ Cristina Bowerman και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας. Το τρυφερό και ζουμερό κοτόπουλο, που μαρινάρεται σε άλμη και στη συνέχεια ψήνεται με τους ατμούς του στον φούρνο, δένει υπέροχα με τα τραγανά κομμάτια μήλου, το σέλερι, το ρόδι και το ψιλοκομμένο καρύδι.  

Υλικά

(για 2 άτομα)

1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα και δέρμα
1 λίτρο νερό συν έξτρα για το ταψί
20 γρ. αλάτι
10 γρ. ζάχαρη

Για τη σαλάτα

1/2 μήλο πράσινο κομμένο σε μικρούς κύβους
1 κομμάτι σέλερι σε κυβάκια
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. μαγιονέζα

Για το σερβίρισμα
2 ψωμάκια τσιαπάτα
1 κ.γ. σπόρους ροδιού
2 κ.γ. ψιλοκομμένα καρύδια


 
Εκτέλεση

1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το αφήνουμε στην άλμη για 1 ώρα.
2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο από την άλμη και το βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί που περιέχει 1 εκατοστό νερό. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να είναι έτοιμο το κοτόπουλο.
3. Αφήνουμε το κοτόπουλο να κρυώσει και το κόβουμε σε μικρούς κύβους. Βάζουμε τους κύβους κοτόπουλου σε ένα μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο μήλο, το σέλερι και το ξύσμα πορτοκαλιού.
4.  Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε ελαφρά τη μουστάρδα και τη μαγιονέζα μέχρι να σχηματίσουν μια κρεμώδη σάλτσα. Μεταφέρουμε τη σάλτσα στο μπολ με το κοτόπουλο, το μήλο, το σέλερι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε καλά ώστε να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
5. Κόβουμε οριζόντια, όχι εντελώς, τα ψωμάκια (να μην ξεχωρίσουν τα δύο μέρη). Τα γεμίζουμε με το μείγμα του κοτόπουλου και προσθέτουμε σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένο καρύδι

Πηγή: www.greatitalianchefs.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;