Κατηγορίες

Χειμωνιάτικη σούπα λαχανικών από την April Bloomfield, σεφ του νεοϋρκέζικου The Spotted Pig

18/11/2016 20:30, 0 σχόλια

Χειμωνιάτικη σούπα λαχανικών από την April Bloomfield, σεφ του νεοϋρκέζικου The Spotted Pig
Νόστιμη και θρεπτική σούπα με λαχανικά της εποχής, ό,τι πρέπει για τις κρύες μέρες. Τα οκτώ διαφορετικά λαχανικά της δίνουν μια σύνθετη γεύση. Αν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο από αυτά, απλά χρησιμοποιήστε μεγαλύτερη ποσότητα από τα υπόλοιπα.

Υλικά
(για 8 μερίδες)

1/4 φλιτζανιού ε.π. ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι
2 μέτριες πατάτες
1 μέτριο καρότο
1 μέτρια σελινόριζα
1 μέτριο φινόκιο
1 μέτριο γογγύλι
4 μέτριες αγκινάρες Ιερουσαλήμ (εναλλακτικά, ρέβες)
2 μέτρια παστινάκια
1 κ.σ. αλάτι
6 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.γ. φυλλαράκια δενδρολίβανου, ψιλοκομμένα
1 πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)



Εκτέλεση
1. Καθαρίζουμε, πλένουμε καλά τα λαχανικά και τα κόβουμε σε μεγάλους κύβους.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι για 5-6 λεπτά.
3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, το αλάτι και συνεχίζουμε το ελαφρό σοτάρισμα με κλειστό το καπάκι, ανακατεύοντας κάθε 5 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά χωρίς όμως να χαλάσει το σχήμα τους. Συνολικά περίπου 20 λεπτά.
4. Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε ξανά τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράζει μέχρι να είναι έτοιμα τα λαχανικά. Το πότε είναι έτοιμα τα λαχανικά το καταλαβαίνουμε αν τα τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
5. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, το δενδρολίβανο, το μπούκοβο και δοκιμάζουμε για αλάτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;