Κατηγορίες

Χειροποίητα ραβιόλια με ρικότα από τον Massimo Spigaroli, σεφ του Antica Corte Pallavicina

20/11/2017 20:00, 0 σχόλια

Χειροποίητα ραβιόλια με ρικότα από τον Massimo Spigaroli, σεφ του Antica Corte Pallavicina
Τα σπιτικά, γεμιστά ζυμαρικά είναι σίγουρα μια ωραία ιδέα για να εκπλήξετε τους καλεσμένους σας. Αυτή η συνταγή από τον σταρ σεφ Massimo Spigaroli, ιδιοκτήτη του βραβευμένου εστιατορίου-ξενοδοχείου Antica Corte Pallavicina στη μικρή κοινότητα Polesine Parmense, δεν θα απογοητεύσει κανέναν. Χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με ρικότα και μυρωδικά: Απόλυτη γκουρμέ απλότητα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 αυγά
400 γρ. αλεύρι τύπου 00
χλιαρό νερό
αλάτι

Για τη γέμιση
400 γρ. ρικότα
150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
50 γρ. ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, δενδρολίβανο, ρίγανη)
1 κομμάτι βούτυρο λιωμένο
1 αυγό
¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο τριμμένο

Για το σερβίρισμα

2-3 κ.σ. βούτυρο
1 χούφτα τριμμένη παρμεζάνα



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη των ζυμαρικών: σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το αλεύρι και μια πρέζα αλάτι. Προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να προκύψει μια μαλακή, λεία ζύμη. Προσέξτε να μην προσθέσετε πολύ νερό. Κάνουμε τη ζύμη μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
2.  Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: ζεματάμε τα μυρωδικά σε βραστό νερό, τα στραγγίζουμε, τα ψιλοκόβουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύουμε και τα βάζουμε στο ψυγείο.
3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε (με μηχανή ζυμαρικών ή με τον πλάστη) σε δύο λεπτά παραλληλόγραμμα φύλλα. Τοποθετούμε κουταλάκι-κουταλάκι τη γέμιση πάνω στο ένα φύλλο, προσέχοντας το κάθε κουταλάκι γέμισης να απέχει από το άλλο 4 εκατοστά. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της ζύμης ακουμπώντας πρώτα το εσωτερικό της ζύμης και μετά τα άκρα της ώστε να μην εγκλωβιστεί αέρας. Πιέζουμε απαλά με τα χέρια μας και με ένα τροχό κοπής ζυμαρικών (ή ενώ μαχαίρι) κόβουμε ανάμεσα από τα λοφάκια της γέμισης. Πιέζουμε ελαφρά να κολλήσουν οι άκρες και τα ραβιόλια είναι έτοιμα.
4. Βράζουμε νερό σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι, τα ραβιόλια και βράζουμε για 2-3 λεπτά. Σουρώνουμε τα ραβιόλια και τα μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι που έχουνε ζεστάνει 2-3 κ.σ. βούτυρο. Τα γυρίζουμε ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να είναι μαλακά και να αρχίσουν να παίρνουν ενώ χρυσαφί χρώμα.
5. Σερβίρουμε τα ραβιόλια πασπαλίζοντας με μπόλικη παρμεζάνα.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;