Κατηγορίες

Φρέσκες ταλιατέλες με μανιτάρια και λεμόνι από τον Gregory Marchand, σεφ του παριζιάνικου Frenchie

Φρέσκες ταλιατέλες με μανιτάρια και λεμόνι από τον Gregory Marchand, σεφ του παριζιάνικου Frenchie
Έχετε όρεξη να φτιάξετε τα δικά σας φρέσκα ζυμαρικά; Σας αρέσουν τα μανιτάρια και η λεμονάτη γεύση με τα ζυμαρικά; Τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς. Ο Gregory Marchand είναι ο ιδιοκτήτης και σεφ του διάσημου μπιστρό Frenchie στο Παρίσι.

Υλικά

(για 4 άτομα)

Για τη ζύμη
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι τύπου 00
3/4 φλιτζανιού αλεύρι
1 πρέζα αλάτι ψιλό
2 μεγάλα αυγά
3 μεγάλους κρόκους αυγών

Για τα μανιτάρια

250 γρ. κανθαρέλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 1/2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
1/4 φλιτζανιού κρεμ φρες (ή κρέμα γάλακτος)
ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 μεγάλη χούφτα baby ρόκα
ελαιόλαδο
αλάτι



Εκτέλεση
1. Ετοιμάζουμε τη ζύμη: Βάζουμε τα αλεύρια και το αλάτι σε μια λεκανίτσα και κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι, προσθέτοντας και τους κρόκους. Ρίχνουμε τα αυγά στην τρύπα και με ένα πιρούνι αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε με το αλεύρι. Μόλις το μείγμα γίνει σαν χοντρά ψίχουλα, ζυμώνουμε με τα χέρια μας. Τοποθετούμε τη ζύμη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να είναι λεία και συμπαγής. Την κάνουμε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
2. Φτιάχνουμε τα ζυμαρικά: Κόβουμε τη ζύμη σε τέσσερα ίσα μέρη, τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε με τη μηχανή ζυμαρικών στο επιθυμητό πάχος, περνώντας τα από δύο φορές σχεδόν από όλες τις βαθμίδες. Με το ειδικό εξάρτημα κόβουμε τη ζύμη σε ταλιατέλες. Τις απλώνουμε σε ταψιά ή δίσκους και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι για να μην κολλήσουν μεταξύ τους (μπορούμε να τα βράσουμε και την επόμενη μέρα).
3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια στη μέση (αν είναι μεγάλα). Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει.
4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 5-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
5. Αλατίζουμε το νερό που βράζει και στη συνέχεια ρίχνουμε τις ταλιατέλες και τις βράζουμε για 2-3 λεπτά. Τις σουρώνουμε, κρατώντας λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν, και τις ρίχνουμε στο τηγάνι με τα μανιτάρια.
6. Προσθέτουμε την κρεμ φρες, τα φύλλα μαϊντανού, το ξύσμα λεμονιού και το μισό χυμό λεμονιού και τα 3/4 της τριμμένης παρμεζάνας. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο από το νερό που κρατήσαμε στην άκρη αν χρειάζεται και αλατίζουμε κατά βούληση.
7. Ανακατεύουμε τη ρόκα με λίγο ελαιόλαδο και τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού. Μοιράζουμε τη ρόκα σε τέσσερα πιάτα και προσθέτουμε από πάνω τα ζυμαρικά με τα μανιτάρια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;