Κατηγορίες

Brownies σοκολάτας με ελαιόλαδο από τον Bobby Flay

07/03/2018 21:00, 0 σχόλια

Brownies σοκολάτας με ελαιόλαδο από τον Bobby Flay
Δοκιμάζουμε ένα από τα πιο αγαπημένα μας αμερικάνικα γλυκά σε μια ενδιαφέρουσα εκδοχή. Brownies με ελαιόλαδο που καλύπτονται με σοκολατένιο γλάσο και πασπαλίζονται με τραγανά ψίχουλα ψωμιού. Η συνταγή είναι του διάσημου αμερικανού σεφ Bobby Flay.

Υλικά
(για 16 brownies)

2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
80 γρ. καλής ποιότητας άγλυκη σοκολάτα, σε κομμάτια
60 γρ. γλυκόπικρη σοκολάτα, σε κομμάτια
1/2 κ.σ. εσπρέσο σε σκόνη
2 μεγάλα αυγά
3/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζανιού ανοιχτόχρωμη καστανή ζάχαρη
150 ml. ε.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα, ψιλοκομμένη
Για το γλάσο
1/2 φλιτζάνι ημίγλυκη σοκολάτα σε σταγόνες
2 κ.γ. ε.π. ελαιόλαδο
Για τα τραγανά ψίχουλα ψωμιού
2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3/4 φλιτζανιού ψίχουλα από μια μπαγκέτα
1 κ.γ. ακατέργαστη ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο
1 πρέζα θαλασσινό αλάτι



Εκτέλεση

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί (να εξέχει στις άκρες).
2. Αναμειγνύουμε το βούτυρο, τις δύο σοκολάτες και τη σκόνη εσπρέσο σε ένα μέτριο μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει. Αφήνουμε τη σοκολάτα να λιώσει ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
3. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε τα αυγά με τα δύο είδη ζάχαρης. Προσθέτουμε τη βανίλια και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ενώνουμε τα δύο μείγματα, ανακατεύοντας απαλά με μια λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε το αλεύρι και την ημίγλυκη σοκολάτα και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
4. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ισιώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου.  Προσέχουμε να μην τα ψήσουμε πολύ- δεν θέλουμε να είναι στεγνά μέσα. Μεταφέρουμε το ταψί σε σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, περίπου 2 ώρες. Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
5. Για το γλάσο: Γεμίζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στο 1/4 με νερό, φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να σιγοβράζει σε μέτρια φωτιά. Συνδυάζουμε σε μικρό ένα μπολ το 1/4 φλιτζανιού από τις σταγόνες σοκολάτας με το ελαιόλαδο. Το βάζουμε πάνω από το νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες σταγόνες σοκολάτας, αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και ύστερα περιχύνουμε τα brownies.
6. Για τα τραγανά ψίχουλα ψωμιού: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τα ψίχουλα ψωμιού και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Ανακατεύουμε μέσα τη ζάχαρη και το αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν ελαφρώς. Τα μεταφέρουμε ένα πιάτο, αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια πασπαλίζουμε τα brownies.




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;