Κατηγορίες

Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα από τον Giancarlo Perbellini, σεφ του Casa Perbellini στη Βερόνα

22/10/2017 21:00, 0 σχόλια

Μοσχαρίσια μάγουλα σιγοψημένα από τον Giancarlo Perbellini, σεφ του Casa Perbellini στη Βερόνα
Εκλεκτά μοσχαρίσια μάγουλα που σιγοψήνονται μέχρι να μελώσουν και σερβίρονται με μεταξένιο πουρέ πατάτας και τραγανό πράσο. Μία συνταγή για φθινοπωρινές γκουρμέ βραδιές με την υπογραφή του Ιταλού σεφ Giancarlo Perbellini, ιδιοκτήτη του δυάστερου εστιατορίου Casa Perbellini στη Βερόνα.

Υλικά
(για 4 άτομα)

4 μοσχαρίσια μάγουλα
1 μικρό καρότο, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1 σέλερι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 κρεμμύδι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδο
2 κλωναράκια δεντρολίβανο
1 φύλλο δάφνης
230 γρ. ντέμι γκλας
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
100 γρ. πατάτες, σε μικρά κομμάτια
200 γρ. γάλα ζεστό
100 γρ. βούτυρο
1 πράσο
λάδι για τηγάνισμα
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Εκτέλεση
1. Αλατοπιπερώνουμε τα μοσχαρίσια μάγουλα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τα μάγουλα σε δυνατή φωτιά.
2. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, ρίχνουμε τα λαχανικά μαζί με το σκόρδο και τα μυρωδικά. Σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140 βαθμούς. Βάζουμε τα μάγουλα σε ένα ταψί και προσθέτουμε από πάνω τα λαχανικά. Καλύπτουμε με το ντεμι γκλας και ψήνουμε για 4 ώρες, μέχρι να μαλακώσει πολύ και να μελώσει το κρέας.
4. Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε τα μάγουλα από τα ταψί και περνάμε τη σάλτσα από σουρωτήρι, πετώντας τα λαχανικά. Δοκιμάζουμε για αλατοπίπερο.
5. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με το ζεστό γάλα, το βούτυρο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο πουρέ.
6. Κόβουμε το πράσο σε μπαστουνάκια (ζουλιέν). Τα τηγανίζουμε σε μια φριτέζα, στους 160 βαθμούς, μέχρι να γίνουν τραγανά. Τα βγάζουμε να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί.
7. Για να σερβίρουμε, βάζουμε από λίγο πουρέ σε κάθε πιάτο, προσθέτουμε από πάνω το κρέας και τη σάλτσα και γαρνίρουμε με το πράσο.

Πηγή: www.greatitalianchefs.com




Προσθέστε το δικό σας σχόλιο


Θέλετε να ή να ;